Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Το Κερατσίνι και η Δραπετσώνα πρωταγωνιστές!!!



Ημερίδα με θέμα «2011 Τάσεις και Προοπτικές του Εμπορίου»

Στο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου, «Μελίνα Μερκούρη» πραγματοποιήθηκε στις 7 Φεβρουαρίου 2011 η εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Εμπορικού Συλλόγου Κερατσινίου-Δραπετσώνας. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε μια πρωτόγνωρη για τα δεδομένα του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας ημερίδα με τίτλο «2011 Τάσεις και Προοπτικές του Εμπορίου», στην οποία μίλησαν μια σειρά από διακεκριμένους ομιλητές όπως ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου κ. Βασίλης Κορκίδης, ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά κ. Γιώργος Μπενέτος και ο πρώην Υπουργός κ. Ανδρέας Ανδριανόπουλος.
Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κερατσινίου-Δραπετσώνας κ. Νίκος Πέτσας στην ομιλία του αναφέρθηκε μεταξύ άλλων σε μια σειρά από σημαντικές και ιστορικές δράσεις του Συλλόγου, όπως είναι η ματαίωση της κατασκευής Σούπερ Μάρκετ στο πρώην εργοστάσιο Καχραμάνογλου, δηλώνοντας χαρακτηριστικά:
«Ο Εμπορικός Σύλλογος Κερατσινίου-Δραπετσώνας θέλει και μπορεί να είναι πρωτοπόρος. Έχουμε καταφέρει πολλά. Με την ενεργή συμμετοχή των μελών μας μπορούμε να καταφέρουμε ακόμα περισσότερα. Ζούμε στην χειρότερη εποχή για τον εμπορικό κόσμο. Μια εποχή που τα λουκέτα, διαδέχονται το ένα το άλλο. Εμείς αυτό που μπορούμε να υποσχεθούμε στα μέλη μας, είναι ότι θα βρισκόμαστε σε επαγρύπνηση, η σημερινή ημερίδα πιστεύουμε ότι είναι πρωτόγνωρη για τα δεδομένα των Εμπορικών Συλλόγων όλου του Λεκανοπεδίου, και υποσχόμαστε ότι θα προβούμε άμεσα σε ακόμα πιο δυναμικές δράσεις, που θα βοηθήσουν ουσιαστικά τον Κερατσινιώτη και τον Δραπετσωνίτη έμπορο, να καταφέρει να ανταπεξέλθει της πρωτοφανούς κρίσης».
Ο Αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Ντίνος Γιαννουλίδης καλεί τον Εμπορικό κόσμο του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας να σταθεί δίπλα στον Εμπορικό Σύλλογο, που αγωνίζεται για τα συμφέροντα του κλάδου, ο οποίος όμως χωρίς την ενεργή συμμετοχή των μελών του, δεν μπορεί να είναι όσο αποτελεσματικός θέλει και μπορεί. Ο κ. Γιαννουλίδης σαν μέλος του Δ.Σ. του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά, εξήρε την συνεργασία του Επιμελητηρίου με τον Εμπορικό Σύλλογο, μια συνεργασία που έχει επιφέρει σημαντικά αποτελέσματα και είναι προϊόν της κοινής προσπάθειας των μελών των Δ.Σ. και των δύο φορέων.
Ακολούθως ξεκίνησε η ημερίδα με θέμα «2011 Τάσεις και Προοπτικές του Εμπορίου». Την συζήτηση συντόνισε ο γνωστός Πειραιώτης δημοσιογράφος κ. Δημήτρης Καπράνος. Οι τρεις εκλεκτοί ομιλητές αναφέρθηκαν διεξοδικά, ο καθένας από την δική του σκοπιά στα νέα δεδομένα, ελέω της Οικονομικής κρίσης και του Μνημονίου, που καλείται να αντιμετωπίσει η μικρομεσαία επιχείρηση. Ο κ. Κορκίδης περιέγραψε με γλαφυρό τρόπο την «δυσκολία της συγκυρίας», λέγοντας χαρακτηριστικά «πως αν χρειαζόταν να περιγράψω με μια λέξη της κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι ΜΜΕ, αυτή θα ήταν η λέξη ΚΑΠΝΟΣ. Καπνός για τα εισοδήματα, καπνός για το φορολογικό, καπνός για τις δουλειές μας, καπνός για τις θέσεις εργασίας, καπνός για όλη την κατάσταση».
Από την πλευρά του ο κ. Μπενέτος ήταν περισσότερο αισιόδοξος, αναφέροντας ότι μπορεί η συγκυρία να είναι δύσκολη, ωστόσο διακρίνει ότι κάποια αυτιά Υπουργών και υπηρεσιακών παραγόντων έχουν γίνει εκ των πραγμάτων πιο ανοιχτά. Παράλληλα εξήρε τις σχέσεις του Επιμελητηρίου με τον Εμπορικό Σύλλογο, σχέσεις που έχουν επιφέρει σημαντικά αποτελέσματα…
Τις ομιλίες έκλεισε ο πρώην Υπουργός κ. Ανδριανόπουλος, ο οποίος εξέφρασε την άποψη, «ότι οι επιχειρήσεις πρέπει να πάψουν επιτέλους να είναι κρατικοδίαιτες και πως πρέπει επιτέλους να αποδαιμονοποιηθεί η ελεύθερη αγορά». Όσον αφορά τους μικρομεσαίους ο κ. Ανδριανόπουλος ανέφερε ότι: «Όσο κι αν σας φαίνετε παράξενο, μπορείτε να ανταγωνιστείτε τις πολυεθνικές, φτάνει να τις χτυπήσετε εκεί που πονούν. Εκεί που λόγω της γιγαντιαίας οργάνωσης τους, δεν μπορούν να είναι ευέλικτες…»
Τον λόγο πήρε και ο Δήμαρχος της πόλης κ. Λουκάς Τζανής ο οποίος στην σύντομη ομιλία του μεταξύ άλλων υπεραμύνθηκε του καθοριστικού ρόλου των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην οικονομία της χώρας, οι οποίες αποτελούν τον παραγωγικό ιστό της χώρας, υποσχέθηκε ότι θα στηρίξει με κάθε τρόπο την μικρομεσαία οικονομία της πόλης, ενώ ανακοίνωσε ότι ξεκινάει άμεσα διάλογο με τον Εμπορικό Σύλλογο της πόλης, για να καθοριστούν από κοινού οι άξονες, της μικρομεσαίας εμπορικής ανάπτυξης της πόλης.
Ακολούθησαν μουσικές νότες από την ορχήστρα του «Ποιμενικού Αυλού».
Στην συνέχεια ξεκίνησαν οι βραβεύσεις σε διακεκριμένους πολίτες του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας, οι οποίοι με την δράση τους έβαλαν ένα λιθαράκι, για την κοινωνική, πολιτιστική και οικονομική αναβάθμιση της πόλης.
Πρώτος τιμήθηκε ο γνωστός σε όλους κ. Αλέκος Χρυσοστομίδης, (συγγραφέας, ηθοποιός - θιασάρχης και θεατρώνης) για την καθοριστική συμβολή του στην πολιτιστική και επαγγελματική ανάπτυξη του Κερατσινίου.
Ακολούθως τιμήθηκε ο κ. Γιώργος Αθανασόπουλος (εκπαιδευτικός, συγγραφέας), για την κοινωνική του προσφορά στα δρώμενα της πόλης.
Τέλος τιμήθηκε ο κ. Αντώνης Καλογεράς (πρώην Αντιδήμαρχος Κερατσινίου, Αντινομάρχης Πειραιά και ιστορικός πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κερατσινίου) για την συνδικαλιστική του δράση, καθώς και για την συνολική προσφορά του στην πόλη.
Στην συνέχει κόπηκε η πρωτοχρονιάτικη πίτα το φλουρί της οποίας έπεσε στο κομμάτι του κ. Αλέκου Χρυσοστομίδη!
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Υπουργός Θαλάσσιων Υποθέσεων, Νήσων & Αλιείας κ. Γιάννης Δ. Διαμαντίδης, ο Β’ Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Κοινοβουλίου κ. Γρηγόρης Νιώτης, οι Βουλευτές Β’ Πειραιά κ.κ. Δημήτρης Λιντζέρης και Ιωάννης Τραγάκης, ο Δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας κ. Λουκάς Τζανής, ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ. Στέφανος Χρήστου, ο Αντιπεριφερειάρχης για το ΕΣΠΑ και την καινοτομία κ. Λεωνίδας Αθανασιάδης, οι πρώην Βουλευτές κ.κ. Ιωάννης Κουράκος, Κανέλλος Λάλος, οι πρώην Δήμαρχοι κ.κ. Φώτης Μελάς και Αλέκος Χρυσός, οι πολιτευτές κ.κ. Δρακούλης Βρεττάκος, Γιώργος Τριανταφύλλου, ο κ. Γιώργος Ρηγόπουλος Διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Βουλευτή Β’ Πειραιά κ. Νεράντζης, ο πρώην Βουλευτής κ. Νίκος Γαλανός, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κώστας Χρονόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Νίκος Οικονομάκης, Πέτρος Καψοκόλης, Βάνα Δατσέρη, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Μαϊλη Μαρία, Μόσχου Ρένα, Τσοτσάνη Ματούλα, Βενέτης Τάσος, Μανουσιάδης Μπάμπης, Ζούπης Ζαχαρίας, Μελάς Σταύρος, Μπαρμπαγιάννη Ευγενία, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Μπενέτος Γιάννης, ο πρώην Γ.Γ. του Δήμου Κερατσινίου κ. Αυχούδιας Δημήτρης, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Νικαίας κ. Μιχάλης Τσινός, ο Αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά κ. Δημήτρης Μαρκομιχάλης και ο Γ.Γ κ. Παύλος Πολιτάκης, ο πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κερατσινίου κ. Λεοντιάδης Παναγιώτης, οι πρώην Δημοτικοί Σύμβουλοι Κερατσινίου κ.κ. Τζιώτης Ιωάννης και Μαυρογιαννόπουλος Κωνσταντίνος, ο πρώην υποψήφιος Δήμαρχος Κερατσινίου κ. Καρακώστας Δημήτρης, ο Πρόεδρος Φοροτεχνικών Πειραιά, τα μέλη του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Κερατσινίου-Δραπετσώνας κ.κ. Χαιρέτας Γιάννης (Γεν. Γραμματέας, Ρηνιώτης Βασίλης (Ταμίας), Σταματάκης Γιώργος (Ειδικός Γραμματέας), Θεόδοτος Μιλτιάδης (Δημόσιες Σχέσεις), Μπεθάνης Νίκος (Μελος Δ.Σ.), καθώς και πλήθος καταστηματαρχών, εμπόρων και βιοτεχνών που γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα του Μελίνα Μερκούρη. Ακολούθησε δεξίωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου