Σάββατο, 15 Οκτωβρίου 2011

«Βουλγαροποίηση» της Ελληνικής Οικονομίας!!!

του Αριστοτέλη Βασιλάκη

Στους καιρούς του μνημονίου, τα ΜΜΕ των κρατικοδίαιτων βαρόνων, δηλαδή τα όργανα προπαγάνδας των προνομιούχων μεγαλεργολάβων του δημοσίου και των χρυσών παιδιών της δημοσιογραφίας, που «εν μία νυχτί» έγιναν «μεγαλοϊδιοκτήτες» πανάκριβων εκδοτικών εγχειρημάτων, έχουν αναλάβει εργολαβικά την κατασυκοφάντηση των εργαζόμενων στον Δημόσιο τομέα και στις ΔΕΚΟ. Ο στόχος προφανής… Η στοχοποίηση τους, στα μάτια της υπόλοιπης κοινωνίας, ώστε να αντληθούν όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα απ’ αυτούς και να μην πειραχτεί επ’ ουδενί το επιχειρηματικό και πολιτικό κατεστημένο που «λυμαίνεται» το δημόσιο.

Η σπέκουλα αναφέρεται κυρίως σε κάποια όντως παράξενα επιδόματα που παίρνουν ορισμένοι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, και επεκτείνεται στους εργαζόμενους στις ζημιογόνες ΔΕΚΟ (ΟΣΕ, ΗΣΑΠ κλπ), οι οποίες έχουν μπει στο «πρόγραμμα» να δοθούν σε ιδιώτες, έναντι πινακίου φακής.

Βέβαια το σχέδιο το οποίο έχει εκπονηθεί από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και εφαρμόζεται με ευλάβεια από τα εκδοτικά και δημοσιογραφικά παπαγαλάκια της, επεκτείνεται και έχει βάλει στο στόχαστρο τους μισθούς όλων των εργαζομένων στο ευρύτερο δημόσιο τομέα. Εκεί που βρίσκονται τα μεγάλα φιλέτα… (ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, ΕΥΔΑΠ…) Ο στόχος είναι προφανής…

Θέλουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και πριν η συγκεκριμένη κυβέρνηση μπει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, ως η πλέον ξενόδουλη που γνώρισε ο τόπος, να επιβάλλουν εργασιακό μεσαίωνα στο Ελληνικό δημόσιο, ανάλογο μ’ εκείνον που βιώνουν οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα και ιδιαίτερα όσοι «έχουν την τύχη» να εργάζονται στις πολυεθνικές που δραστηριοποιούνται στην χώρα μας, αλλά και στα «μαγαζιά» των εγχώριων κρατικοδίαιτων επενδυτών που τυχαίνει όλοι τους να είναι μέτοχοι σε «έγκριτα» κανάλια και εφημερίδες. Να δημιουργηθούν οικονομικές ζώνες, ώστε οι διάφοροι «επενδυτές», με μισθούς Βουλγαρίας, να επενδύσουν με όσο το δυνατόν μικρότερο ρίσκο…

Το ότι υπάρχουν τεράστιες παθογένειες στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα είναι σαφές και αδιαμφισβήτητο…

Ωστόσο για το τεράστιο έλλειμμα και κατ’ επέκταση την διόγκωση του χρέους σε δυσθεώρητα επίπεδα, δεν ευθύνονται οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων.

Το γεγονός ότι μειώθηκαν κατά πολύ, δεν προσέφερε κάτι ουσιαστικό στον προϋπολογισμό.

Σίγουρα οι Μέσοι Όροι μισθοδοσίας στις ζημιογόνες ΔΕΚΟ που διαρρέει η κυβέρνηση, δηλαδή τα 40.000 ευρώ ετησίως, είναι δυσανάλογα υψηλοί σε σύγκριση με την ανταποδοτικότητα του έργου που προσφέρεται.

Ωστόσο θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι οι συγκεκριμένοι Μέσοι Όροι διαμορφώνονται κυρίως από τις παχυλότατες αμοιβές των στελεχών που έχουν διορίσει κατά καιρούς και τα δύο μεγάλα κόμματα εξουσίας, των λεγόμενων golden boys, τα οποία όπου κι αν πήγαν απέτυχαν παταγωδώς και πήραν ένα τσουβάλι λεφτά. Αφήστε που το συγκεκριμένο ποσό διαμορφώνεται από τις μικτές αποδοχές, ενώ το ποσό που παρουσιάζεται για τις αποδοχές των ιδιωτικών υπαλλήλων, αναφέρεται στα καθαρά χρήματα που εισπράττουν ετησίως!!!

Στο δια ταύτα τα μεγάλα ελλείμματα στο δημόσιο δημιουργούνται από τις λεόντειες (αχρείαστες σε πολύ μεγάλο ποσοστό) προμήθειες, τις οποίες διαχειρίζονται τα «golden boys» και συνήθως «καρπούνται» οι εγχώριοι κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες, επονομαζόμενοι «νταβατζήδες»… Αυτοί ντε που έχουν όλα τα «έγκριτα» ΜΜΕ… Η προσπάθεια «Βουλγαροποίησης» της Ελληνικής Οικονομίας έχει ξεκινήσει και τα πολιτικά κόμματα, ως Ανώνυμες Εταιρείες παραγωγής διαφθοράς, σφυρίζουν αδιάφορα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου