Τρίτη 17 Μαΐου 2011

ΖΑΠΠΕΙΟ 2 <=> MNHMONIO 2

του Αριστοτέλη Βασιλάκη

Η θρυλική πλέον επικοινωνιακή σοφιστεία του πρόεδρου της ΝΔ, η οποία ονομάστηκε από τους συμβούλους του ΖΑΠΠΕΙΟ 2, περιείχε μέτρα και προτάσεις που στην ουσία μας προϊδεάζουν για τους ακόμα πιο επαχθείς όρους του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ 2. Ο κ. Σαμαράς προς έκπληξη όλων, πλην των παροικούντων στην Ιερουσαλήμ, προσπάθησε να προτάξει ασπίδα προστασίας στο πολιτικό σύστημα, του οποίου στα πρώτα χρόνια της καριέρας του υπήρξε «αγαπημένο παιδί» και ακολούθως «χρυσή εφεδρεία».

Είναι σαφές ότι ο κ. Σαμαράς νοιώθει «εν αναμονή» πρωθυπουργός, γι’ αυτό και πλέον αποφεύγει «επιμελώς ατημέλητα» τις ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ κορώνες… Εκεί που κατάφερε και έσπασε όλα τα ρεκόρ κωλοτούμπας και ΜΝΗΜΟΝΙΚΗΣ ρητορείας, ήταν στο θέμα της ΔΕΗ. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ γνωρίζοντας ότι η περαιτέρω μετοχοποίηση της ΔΕΗ, είναι κάτι παραπάνω από ολέθρια για την ανάταση της Ελληνικής Οικονομίας, προσπαθεί να ξεφύγει από τις απειλές και τους εκβιασμούς των τρωκτικών της Τρόικας, επικαλούμενη τη διαφωνία των περισσοτέρων υπουργών στην ιδιωτικοποίηση της πλέον κερδοφόρας δημόσιας επιχείρησης μαζί με τον ΟΠΑΠ, βάζοντας ευθέως θέμα ανατροπής της κυβέρνησης!!!

Ο κ. Αντώνης Σαμαράς ένας πολιτικός που τον βαραίνει το αμαρτωλό πολιτικά παρελθόν του (αποστασία του 1993, άνοιγμα των συνόρων με την Αλβανία, μικροπολιτικός καιροσκοπισμός στα Εθνικά θέματα, οικτρή πολιτική αποτυχία με την ΠΟΛΑΝ…), έκανε την κωλοτούμπα του ΑΙΩΝΑ, ζητώντας από την κυβέρνηση να ξεπουλήσει τα φιλέτα της ΔΕΗ (Παραγωγή, Ορυχεία, Εμπορία) σε ιδιώτες… Αποδείχτηκε περίτρανα η νέα στρατηγική των Ρηγιλλάριων είναι να αφαιρέσουν με εύσχημο τρόπο το ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ προσωπείο του προέδρου της ΝΔ, διότι η εξουσία «έρχεται» και δεν είναι καιρός γι’ αστεία…

Ο κ. Σαμαράς αποτόλμησε να εκφράσει δημόσια και κατηγορηματικά, όσα η κυβέρνηση ψελλίζει ψιθυριστά φοβούμενη την αντίδραση της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, η οποία παρά την επικοινωνιακή λάσπη που δέχεται, αποδεικνύεται ιδιαίτερα ανθεκτική και προετοιμάζεται για την μητέρα των μαχών.

Ο κ. Σαμαράς ηγούμενος ενός κόμματος το οποίο συνηθίζει να «γράφει» την βάση της στα παλαιότερα των υποδημάτων της και να καταστρατηγεί κάθε κομματική διαδικασία, αποφάσισε να παίξει τον ρόλο του «αμορτισέρ» των τροϊκανών και της κυβέρνησης. Ο πρόεδρος της ΝΔ γνωρίζει πως αν ανέβει στην εξουσία, η κόντρα με την ισχυρότατη ΓΕΝΟΠ, θα είναι πολύ σκληρότερη, απ’ αυτή που βιώνει σήμερα η κυβέρνηση Παπανδρέου, αφού το συνδικάτο «ελέγχεται» από το ΠΑΣΟΚ. Και προσπαθεί με κάθε τρόπο ν’ αφήσει την κυβέρνηση να τσουρουφλιστεί όσο το δυνατόν περισσότερο από την συγκεκριμένη καυτή πατάτα. Μόνο που υπάρχει ο αστάθμητος παράγοντας που λέγεται λαϊκή οργή, η οποία είναι πολύ πιθανό να ανατρέψει την τακτική του «ώριμου φρούτου» του κ. Σαμαρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου