Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας λέει ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ

Την αντίθεση της στην επικείμενη ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και την συμπαράσταση της στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων της, για την αποτροπή της περαιτέρω μετοχοποίησης της, εκφράζει η Δημοτική Αρχή Κερατσινίου-Δραπετσώνας, παρά το γεγονός ότι για πολλά χρόνια οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής επιβαρύνονταν από την ρυπογόνα λειτουργία του ΑΗΣ Αγίου Γεωργίου.

Η ιδιωτικοποίηση της τελευταίας μεγάλης Δημόσιας Επιχείρησης σε ένα κρίσιμο τομέα για την προοπτική της χώρας, της οικονομίας και της κοινωνίας, ακυρώνει ένα δημόσιο εργαλείο κοινωνικοοικονομικής ανάπτυξης, που πρέπει να υπηρετεί το δημόσιο και κοινωνικό συμφέρον και όχι τα πρόσκαιρα κέρδη των ιδιωτών.

Η Ενέργεια αποτελεί οικονομικό μέγεθος στρατηγικής σημασίας και κοινωνικό αγαθό και η δυνατότητα του Δημοσίου να ορίζει την τιμολογιακή πολιτική είναι άμεσα συνδεδεμένη με την πολιτική του φθηνού τιμολογίου για τους πολίτες. Ο Δημόσιος και κοινωφελής χαρακτήρας της ΔΕΗ, αποτελεί εγγύηση για το φθηνό ρεύμα, αλλά και για τον αναπτυξιακό και κοινωφελή χαρακτήρα της μεγαλύτερης βιομηχανίας της χώρας. Παράλληλα μια ισχυρή και δημόσια ΔΕΗ, αποτελεί εγγύηση ΚΑΙ για την ομαλή και απρόσκοπτη είσπραξη των τελών καθαριότητας για λογαριασμό των ΟΤΑ.

Το Κερατσίνι αποτελούσε επί δεκαετίες, έναν από τους πιο σημαντικούς «Ενεργειακούς Δήμους» της χώρας, απολαμβάνοντας μόνο τα αρνητικά «προνόμια» αυτής της σχέσης. Οι σχέσεις του Δήμου με την ΔΕΗ πέρασαν από πολλά στάδια, ωστόσο ο κοινωφελής της χαρακτήρας, ανέκαθεν ξεπέρναγε το τοπικό συμφέρον.

Ο Δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας κ. Λουκάς Τζανής δήλωσε για το θέμα:

«Η ΔΕΗ είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα ΚΑΙ για λόγους που θα πρέπει να μείνουν για πάντα χαραγμένοι στη μνήμη μας και μας κάνουν περήφανους, όπως είναι η Μάχη της Ηλεκτρικής, αλλά ΚΑΙ για λόγους που θα πρέπει να ξεχάσουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, αφού οι Κερατσινιώτες και οι Δραπετσωνίτες έχουμε βιώσει με τον χειρότερο τρόπο την περιβαλλοντική επιβάρυνση από την λειτουργία του ΑΗΣ Αγίου Γεωργίου। Σαν δημοτική αρχή είμαστε απόλυτα πεπεισμένοι, ότι η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, ειδικά σε μια περίοδο που θα πρέπει να διαφυλάξουμε με κάθε τρόπο τα λεγόμενα «τιμαλφή» της πατρίδας μας, δεν συμβαδίζει με το κοινωνικό και δημόσιο συμφέρον. Ως εκ τούτου συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των εργαζομένων στη ΔΕΗ, για μη περαιτέρω μετοχοποίηση της εταιρείας».


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου