Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2011

Οι πατριώτες και οι κοσμοπολίτες!!!

του Αριστοτέλη Βασιλάκη

Για ακόμα μια φορά ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ κ. Νίκος Φωτόπουλος, «βγάζει τη γλώσσα» στο πολιτικό κατεστημένο, βροντοφωνάζοντας ότι θα εμποδίσει με κάθε τρόπο να εισπραχτεί το νέο χαράτσι της κυβέρνησης μέσα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Ο Νίκος Φωτόπουλος είναι ένας από τους ελάχιστους Έλληνες συνδικαλιστές με ιδεολογικό και μορφωτικό υπόβαθρο και με τεράστιο ηθικό ανάστημα. Κάνεις δεν έχει να του προσάψει κάτι για την ηθική του, αφού η πορεία του «ξεψαχνίστηκε» από τις ομάδες πληροφοριών και προπαγάνδας της κυβέρνησης, ωστόσο είχε την ατυχία να «κληρονομήσει» τις γνωστές «παθογένειες» του Ελληνικού συνδικαλιστικού συστήματος, τις οποίες τα επικοινωνιακά παπαγαλάκια της κυβέρνησης χρησιμοποίησαν κατά κόρον για να μπορέσουν να αποδυναμώσουν το λόγο του, κάτι που κατάφεραν εν μέρει.

Στόχος τους είναι το ξεπούλημα της τελευταίας μεγάλης κερδοφόρας επιχείρησης του Ελληνικού λαού (η ΔΕΗ δεν ανήκει ούτε στον Φωτόπουλο, ούτε βέβαια στην κυβέρνηση). Η παρουσία του δραστήριου και επικοινωνιακού προέδρου της ΓΕΝΟΠ αποτελεί εμπόδιο (μικρό έστω) στην υλοποίηση του συγκεκριμένου αντεθνικού σχεδίου…

Παράλληλα η «φωνή Φωτόπουλου» αποτελεί την ενοχλητική φωνή συνείδησης και «δυστύχημα» για τους σκληρά νεοφιλελεύθερους «σοσιαλιστές» του σημερινού ΠΑΣΟΚ και του ΠΑΣΟΚ του Σημίτη, αφού τους υπενθυμίζει το αριστερό και σοσιαλιστικό παρελθόν τους και στοιχειώνει τα μαύρο αντιλαϊκό παρόν τους.

Θα ήταν ευτύχημα για το σημερινό ΠΑΣΟΚ, να είχε 5 Φωτόπουλους. Μια γνήσια αριστερή φωνή και όχι έναν αριστερό τηλεβόα, «κεκαλυμμένων» ή και ολοφάνερων γιάπηδων και παρατρεχάμενων μεσιτών της παγκοσμιοποίησης. Είναι σίγουρο ότι δεν βιώναμε τη σημερινή λαίλαπα.

Γνωρίζω ότι πολλοί θα «παπαγαλίσουν» ξανά τις «μπούρδες» περί συνδιοίκησης, επιδοτούμενων συνδικαλιστών κλπ κλπ. Όποιος στέκεται σ’ αυτές είναι δικό του πρόβλημα. Όχι ότι δεν υπάρχουν τέτοιου είδους φαινόμενα; Φυσικά και υπήρξαν τέτοιου είδους παθογένειες ακόμα και στο πρόσφατο παρελθόν, τις οποίες εξέθρεψε το ίδιο το πολιτικό κατεστημένο.

Μόνο που για κάθε δάνειο 600.000 ευρώ στη ΓΕΝΟΠ υπήρξαν και μίζες δις. ευρώ για κάθε μεγάλη προμήθεια προς το πολιτικό κατεστημένο. Ξέχασα όμως, ότι η βουλευτική ασυλία αποτελεί την κολυμπήθρα του Σιλωάμ. Όπως λένε και στο χωριό μου, σημασία δεν έχει τι κάνεις, αλλά τι αποδεικνύεται ότι κάνεις… Ωστόσο ο θυμόσοφος λαός μας λέει και κάτι άλλο… Δεν είναι δυνατόν να βάλεις το λύκο να φυλάει τα πρόβατα. Και ο λύκος στην προκειμένη περίπτωση δεν είναι σίγουρα οι συνδικαλιστές. Ούτε καν οι συνδικαλ(η)στές.

Είναι σαφές ότι η μεγαλύτερη παθογένεια, την οποία πληρώνουμε πανάκριβα και με επαχθείς όρους, είναι το ίδιο το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα. Ο κακός συνδικαλισμός είναι μια συνιστώσα της σαπίλας.

Στο δια ταύτα ο Φωτόπουλος δεν λέει ότι η ΔΕΗ είναι μαγαζί του, όπως προσπαθούν να του προσάψουν, οι τωρινοί «συκοφάντες» του και πρώην υμνητές του. Λέει ο άνθρωπος ότι την ξεπουλάνε, έναντι πινακίου φακής. Η μεθοδολογία του, φαντάζει λίγο ξένη στην ιδεολογικοπολιτική σαλαμοποίηση του σήμερα, ωστόσο στα δικά μου μάτια φαντάζει γνήσια συναισθηματική κι ας αντιτίθεται στον «πολιτικό πολιτισμό» της Φωτεινής Πιπιλή, του Γιώργου Παπακωνσταντίνου και της Ντόρας Μπακογιάννη που τυχαίνει να συμφωνούν στο ότι ο Φωτόπουλος «δεν έχει δικαίωμα να ομιλεί»…

Προσωπικά συνεκτιμώντας την οικονομική συγκυρία, θα δεχόμουνα ακόμα ακόμα και την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, φτάνει το αντίτιμο να ήταν ανάλογο της πραγματικής της αξίας, ώστε να ωφεληθεί ουσιαστικά η χώρα και όχι τα πολυεθνικά συμφέροντα.

Είναι δυνατόν να πουληθεί μια επιχείρηση, με 1 δις ευρώ, όταν τα ετήσια κέρδη της πλησιάζουν το 1 δις και οι καινούργιες μονάδες της, έχουν στοιχίζει τα διπλά χρήματα η κάθε μία;;;

Καταλήγω λέγοντας, ότι οι Έλληνες τείνουμε να χωριστούμε σε δύο κατηγορίες. Στους πατριώτες και στους κοσμοπολίτες… Διαλέγετε και παίρνετε… Είναι ένας συνδυασμός πνεύματος και ύλης. Τα οφέλη είναι διαφορετικά σε κάθε περίπτωση…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου