Τρίτη 14 Ιουλίου 2009

Γέμισε το διαδίκτυο κρατικές διαφημίσεις!


Παναγιώτης Παπαχατζής
διαπλοκή|κρατική διαφήμιση|οπαπ|ταχυδρομικό ταμιευτήριο|
http://proxeirotetradio.blogspot.com/2009/07/blog-post.html

Για τις κρατικές διαφημίσεις που λαμβάνουν, συνεχώς, τα παραδοσιακά μέσα έχουν γραφτεί πολλά. Φαίνεται, όμως, ότι για κάποιους δεν αρκεί το έντυπο αλλά η μυρωδιά του χρήματος έχει περάσει και στο διαδίκτυο. Τους τελευταίους μήνες βλέπω διάφορα blogs και sites να γεμίζουν τις σελίδες τους με κρατικές διαφημίσεις, κυρίως με διαφημίσεις ΟΠΑΠ και Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου

Απο τους παραδοσιακούς εκδότες το site της City Press του Γιώργου Κύρτσου έχει διαφήμιση ΟΠΑΠ, το portal της Απογευματινής, Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και Τράπεζας Πειραιώς και το Tragkasnet.gr διαφήμιση του Τζοκερ. Εξαιρετικό, επίσης ενδιαφέρον παρουσιάζει το site - αποθήκη πρωτοσέλιδων της εφημερίδας Η Άποψη του Βίκτωρα Μητρόπουλου. Αυτή την στιγμή που μιλάμε υπάρχουν μόνο δυο χορηγοί ο ΟΠΑΠ και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, μέχρι και μερικές μέρες, όμως, μετά τις ευρωεκλογές το συγκεκριμένο site είχε, ούτε λίγο, ούτε πολύ εννέα (!) κρατικές διαφημίσεις.

Φεύγοντας από τα site και περνώντας στα blogs κερδισμένα, μέχρι στιγμής, βγαίνουν δυο συμπολιτευόμενα την κυβέρνηση - ευθέως ή και διακριτικότερα - blogs. Το parapolitika.gr ιδιοκτησία κάποιας νεόκοπης, "ΠΑΡΑ ΕΝΑ Υπηρεσίες Διαδικτύου Διαφήμιση ΕΠΕ" έχει σταθερά στις σελίδες της διαφημίσεις του ΟΠΑΠ και του ΟΕΑΔ. Ο ποιο πρόσφατος κερδισμένος δεν είναι άλλος από το antinews.gr, που απο σήμερα το πρωί περήφανα παρουσιάζει τον ΟΠΑΠ και το Ταχ. Ταμιευτήριο σαν... χορηγό του. Για το antinews είχε γράψει παλαιότερα και ο Αλέκος Στάμου.

Φαίνεται ότι κάποιο έχουν μυριστεί ανεξέλεγκτο χρήμα μέσω διαδικτύου, Επειδή, όμως, αυτό προέρχεται από τις δικές μας τσέπες μήπως ήρθε καιρός η κυβέρνηση να μας πει με ποια κριτήρια και σε ποιους σκορπά το δημόσιο χρήμα;

Υ.Γ Εάν έχει πέσει στην αντίληψη σας και άλλο site ή blog που έχει γεμίσει κρατική διαφήμιση αφήστε το link στα σχόλια αυτού του ποστ.

[Photo by gunnar3001]
Πάντα υποκειμενικά, Παναγιώτης Παπαχατζής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου