Τρίτη 14 Ιουλίου 2009

MEGA-Γκάφα από το "Μεγάλο κανάλι"


http://www.stifora.gr/article.php?id=3964

Την «πάτησαν» χθές το βράδυ στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, αφού χρησιμοποιώντας επιλεκτικά στοιχεία από τις τηλεφωνικές συνομιλίες των κατηγορουμένων για την υπόθεση της απαγωγής του επιχειρηματία Π. Παναγόπουλο, θέλησαν να εμπλέξουν τον Υφυπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, κύριο Πάνο Καμμένο. Η τηλεφωνική παρέμβαση όμως του Υφυπουργού στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «Μεγάλου καναλιού» τους χάλασε τα σχέδια.

Σήμερα, σε όλα τα πολιτικά και δημοσιογραφικά πηγαδάκια πρώτο θέμα συζήτησης είναι τα όσα είπε ο Π. Καμμένος. Από χθες το βράδυ είναι ο μόνος εν ενεργεία Υφυπουργός ο οποίος διέσυρε το Mega καταγγέλλοντας σκευωρία του διευθυντή ειδήσεων και της δημοσιογραφικής ομάδας του «Μεγάλου καναλιού» το οποίο, όπως κατήγγειλε ο Υφυπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας "είχε προαποφασίσει να τον εκθέσει από τη σύσκεψη που προηγήθηκε του δελτίου"

Ο Υφυπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Πάνος Καμμένος στην τηλεφωνική του παρέμβαση στο κεντρικό δελτίο του Μega είπε και άλλα εξίσου ενδιαφέροντα για την υπόθεση που απασχολεί τις τελευταίες μέρες το πανελλήνιο. Κατήγγειλε το Mega γιατί δεν αναφέρει τίποτα για τον μέτοχο του καναλιού του ο οποίος, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Τρομπούκη, "είχε δώσει εντολή εκτελέσεως σε μπράβο της νύχτας"! "Στον μέτοχο του Mega γιατί δεν αναφέρεστε;" ρώτησε ο Π. Καμμένος. Και όπως ήταν φυσικό δεν πήρε καμιά απάντηση, προκαλώντας αμηχανία στους δημοσιογράφους του δελτίου. Αξίξει εδώ να αναφερθεί ότι ένας εκ των κατηγορουμένων και συγκεκριμένα ο Απόστολος Πετράκης ήταν η "ασφάλεια" στο γιο επιχειρηματία που μετέχει στο Μega. Στις συνομιλίες ακούγεται μάλιστα δύο φορές το όνομα του μετόχου του Μega. Και ρωτάμε τώρα εμείς οι καλοπροαίρετοι τους συναδέλφους του Μega:

Γιατί αγαπητοί συνάδελφοι κατηγορείτε υφυπουργούς, κόσμο και κοσμάκη, επειδή ακούγονται τα ονόματά τους από τους κατηγορούμενους της συμμορίας; Πόσο αξιόπιστες θεωρείτε αυτές τις μαρτυρίες κατηγορουμένων για σωρεία αδικημάτων; Και αφού τις θεωρείτε αξιόπιστες και τις προβάλλετε, γιατί δεν βγάζετε όλα τα ονόματα και κάνετε επιλεκτική χρήση; Προφανώς θέλετε να δημιουργήσετε αρνητικές εντυπώσεις εις βάρος πολιτικών προσώπων, για να αυξήσετε τα πεσμένα, το τελευταίο διάστημα, νούμερα τηλεθέασης του κεντρικού σας δελτίου. Όμως αυτό δεν είναι δημοσιογραφία. Ή παρουσιάζετε όλα τα στοιχεία από τις τηλεφωνικές συνομιλίες και δίνετε στον κόσμο όλα τα ονόματα που εμπλέκουν στις συνομιλίες αυτές οι κατηγορούμενοι ή διαφορετικά δεν παρουσιάζεται καμία αναφορά σε πρόσωπο.

Η επιλεκτική παρουσίαση των τηλεφωνικών συνομιλιών των κατηγορουμένων στην υπόθεση της απαγωγής Παναγόπουλου είναι κιτρινισμός, στυγνή προπαγάνδα και δεν ταιριάζει σε μεγάλα κανάλια, όπως σας αρέσει να αυτοαποκαλείστε. Ντρεπόμαστε ειλικρινά που συνάδελφοί μας συμμετείχαν σε αυτή την «γκάφα» και θεωρούμε ότι στην συνείδηση του κόσμου το κύρος και η αξιοπιστία του «Μεγάλου καναλιού» έχει πληγεί ανεπανόρθωτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου