Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Στην «εφεδρεία» και η κυβέρνηση

του Αριστοτέλη Βασιλάκη

Σε εφαρμογή - με διαδικασίες εξπρές - βάζει τις απολύσεις στο δημόσιο η κυβέρνηση Παπανδρέου, τις οποίες βάπτισε «εργασιακή εφεδρεία». Είναι σαφές ότι ο πρωθυπουργός έχει ξεπεράσει προ πολλού όλες τις «κόκκινες» γραμμές που ίδιος έχει βάλει κατά καιρούς και προχωράει ακάθεκτος στην εφαρμογή των όσων του υπαγορεύουν οι διεθνείς τοκογλύφοι.

Οι απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων είναι ένα ακόμα αναποτελεσματικό μέτρο, το οποίο θα αποφέρει κάποια έσοδα στον κρατικό προϋπολογισμό, ωστόσο θα δημιουργήσει ανεξέλεγκτη κοινωνική αναταραχή, η οποία δεν είναι σύμμαχος στα οποιαδήποτε σχέδια ανάκαμψης, ακόμα μεγαλύτερη ύφεση στην αγορά και αλυσιδωτές αντιδράσεις σε όλους (ακόμα και τους πλέον παραγωγικούς) τομείς της Ελληνικής οικονομίας.

Μας είπε ο πρωθυπουργός ότι οι θυσίες μας δεν πάνε στράφι και πως σύντομα θα δούμε τ’ αποτελέσματα της πολιτικής του. Ωστόσο τα βάρη για ακόμα μια φορά θα πέσουν στα συνήθη υποζύγια, που δεν είναι άλλοι από τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους.

Το ίδιο το πολιτικό σύστημα παραμένει προκλητικά ανέγγιχτο. Προσωπικά θα πρότεινα στον κ. πρωθυπουργό με όλο το σεβασμό που έχω και για το πρόσωπο του και για το αξίωμα του, να στείλει σε «εφεδρεία» το σύνολο της κυβέρνησης του, η οποία αποδείχτηκε ανίκανη να εφαρμόσει τα νομοσχέδια που ψήφισε το Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Δεν εξήγγειλαν, ότι το ΑΣΕΠ θα αξιολογήσει εκ νέου όλους τους δημοσίους υπαλλήλους; Για την αξιολόγηση του πολιτικού μας συστήματος δεν χρειαζόμαστε κανένα ΑΣΕΠ. Ζυγίστηκε, μετρήθηκε και βρέθηκε ελιποβαρές σε μέτρα και σταθμά, εδώ και 37 χρόνια.

Θα μπορούσε βέβαια ο κ. Παπανδρέου να κάνει και κάτι άλλο… Να ζητήσει από τους «φίλα προσκείμενους» στο ΠΑΣΟΚ δημοσίους υπαλλήλους, αν θέλουν εθελοντικά (για το καλό της πατρίδας και του κόμματος), να μπουν στην «εργασιακή εφεδρεία»…

Εμείς οι υπόλοιποι που ουδέποτε πιστέψαμε στο όραμα του ακραία νεοφιλελεύθερου σοσιαλισμού του κ. Παπανδρέου, δεν έχουμε κανένα λόγο να χαρίσουμε τη ζωή μας για το καλό μιας πατρίδας, όπως την ονειρεύονται οι διεθνείς τοκογλύφοι και οι εγχώριοι νεροκουβαλητές τους…

1 σχόλιο:

  1. Αποκλείεται να απολύσει τόσους πολλούς (200.000) δημοσίους υπαλλήλους για έναν απλό λόγο... Αμέσως θα χάσει 600.000, το λιγότερο, ψήφους στην ήδη φθίνουσα πορεία του ποσοστου του ΠΑΣΟΚ. Οπότε; θα βρει τον τρόπο να τους ημιαπασχολεί ή κάπως αλλιώς θα την βρει την άκρη.. Άλλωστε όπως λέει και μια ψυχή το ΠΑΣΟΚ ειναι επάγγελμα και αυτό δεν αλλάζει με τίποτα.. Όλα θα γίνουν... Έτσι και αλλιώς λεφτά υπάρχουν... Ο παιχταράς OSCAR GONZALES.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή