Κυριακή 6 Μαΐου 2012

Το μήνυμα των εκλογών είναι ξεκάθαρα ΤΑΞΙΚΟ!!!


του Αριστοτέλη Βασιλάκη

Οι στιγμές που ζούμε είναι αναμφίβολα ιστορικές. Ο φαύλος κύκλος της μεταπολίτευσης κλείνει οριστικά και αμετάκλητα. Τα κόμματα «Ανώνυμες Εταιρείες», που είχαν στηθεί ιδιαίτερα μετά το είσοδο της χώρας στο ευρώ, χρεοκόπησαν και μάλιστα χωρίς να προλάβουν να μπουν στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα που σκαρφίστηκαν για καμουφλάρουν τις αμαρτίες του οικονομικού κατεστημένου (και του εαυτού τους).
Ο Ελληνικός λαός τα τελευταία 2,5 χρόνια αποδείχτηκε πιο ώριμος από ποτέ. Ειδικά οι ηλικίες από 20 έως 55 ετών… Οι μεγαλύτεροι ζουν ακόμα στην ψεύτικη ευδαιμονία που τους χάρισε το πολιτικό κατεστημένο, για να κάνει «τα δικά του». Ο Ελληνικός λαός ακόμα και στις πρώτες δύσκολες μέρες του Μνημονίου κι ενώ γνώριζε ότι η συνταγή ήταν λάθος, επέδειξε μια πρωτοφανή ωριμότητα, αναγνωρίζοντας την συνευθύνη του για τα εγκλήματα της μεταπολίτευσης… Ωστόσο ακόμα και η συνευθύνη έχει κάποια όρια. Ο ελληνικός λαός το μερτικό του το πλήρωσε με πρωτοφανές στα χρονικά πανωτόκιο και μάλιστα προκαταβολικά.... Αυτή τη στιγμή το μπαλάκι περνάει στα χέρια του πολιτικού και οικονομικού κατεστημένου.  Ήρθε η ώρα να πληρώσουν και οι νταβατζήδες των μεγάλων έργων και των ΜΜΕ… Ο τρόπος που ψήφισε ο Ελληνικός λαός σ’ αυτές τις εκλογές είχε καθαρά ταξικό χαρακτήρα… Γι αυτό το λόγο οι γεωγραφικοί πολιτικοί προσδιορισμοί ήταν πιο χαλαροί από ποτέ… Οι Δεξιοί-Κεντρώοι-Αριστεροί φτωχοί από τη μία, Δεξιοί-Κεντρώοι-Αριστεροί πλούσιοι από την άλλη… ΜΝΗΜΟΝΙΟ vs ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΟ και στη μέση ο Αντώνης Σαμαράς!!!
Για να μιλήσουμε και «πολιτικά», σ’ αυτές τις εκλογές δεν ηττήθηκαν Σαμαράς και Βενιζέλος, αλλά το ΜΝΗΜΟΝΙΟ της ύφεσης, του 1.1 εκ. ανέργων, του μισού εκατ. Λουκέτων!!!
Ο Αντώνης Σαμαράς όσο κρατούσε σθεναρά Αντιμνημονιακή στάση, προχωρούσε με μαθηματική ακρίβεια προς την Αυτοδυναμία. Από τη στιγμή που εξαναγκάστηκε από τους Ευρωπαίους, αλλά και από κάποιους «φωστήρες» συμβούλους του, πήρε την κατηφόρα… Αυτή την στιγμή η ΝΔ κρατά ακόμα την πρωτοβουλία των κινήσεων. Είναι το πρώτο κόμμα… Ωστόσο δεν έχει πολύ πολιτικό χρόνο… Αν δεν καταφέρει να πάει σε μια συγκυβέρνηση με καθαρά Αντιμνημονιακό χαρακτήρα (!!!!!!!), νομίζω ότι πολύ σύντομα θα χάσει και το τελευταίο της όπλο… Κλείνοντας θέλω να επισημάνω κάτι, το οποίο αναδεικνύει ξεκάθαρα τους λόγους για τους οποίους ο Αντώνης Σαμαράς έκανε συνεχόμενα λάθη τον τελευταίο καιρό… Βγήκε νωρίς το βράδυ στη ΝΕΤ αυτό το φυντάνι που λέγεται Φαήλος Κρανιδιώτης και είπε το εξής αμίμητο: «Να δούμε τώρα, τι θα κάνουν οι αρνητές του Μνημονίου… Θα πάνε να πάρουν επιταγές από τον Πούτιν και την Κίνα»; Ο γίγαντας Φαήλος που με το ζόρι θα βγει έκτος στη Β’ Πειραιά, ακύρωσε ολόκληρο Κώστα Καραμανλή!!!!

1 σχόλιο:

  1. Το ερώτημα μνημόνιο ή οχι είναι καθαρά χωρίς περιεχόμενο. Το ερώτημα των εκλογών που θα πρέπει να απαντάνε οι πολιτικοί δεν είναι καν τι Ελλάδα θέλουμε.
    Θα πρέπει να είναι πως θα κάνουμε την Ελλάδα αυτή που θέλουμε και σε αυτό το ερώτημα δεν έχει απαντήσει κανείς.
    Σε αυτό πατάει και ο Κρανιδιώτης και λέει ο,τι λέει, και λόγω αυτού νομίζω οτι αυτά τα κόμματα που χαίρονται θα καταποντιστούν τάχιστα όπως έγινε και το 89.
    Εκτός αν πολύ γρήγορα (σε 2 ημέρες) καταρτίσουν σοβαρό και εφικτό πρόγραμμα που θα δουλέψει μέσα σε ένα ισχυρά καπιταλιστικό περιβάλλον (το οποίο προς το παρόν δεν μπορούν να αλλάξουν).

    ΑπάντησηΔιαγραφή