Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Επανέφερε χαμόγελα ο Αλέξης!!!


του Αριστοτέλη Βασιλάκη

Αντικειμενικά ο Αλέξης Τσίπρας είναι το πρόσωπο που τάραξε τα νερά του διεφθαρμένου πολιτικού μας συστήματος, προσφέροντας μια ισχυρή εναλλακτική επιλογή στο εκλογικό σώμα, στην πιο κατάλληλη στιγμή και για τον ίδιο, αλλά και για τον στριμωγμένο στα σχοινιά ελληνικό λαό..
Το παλικάρι αποτέλεσε τον εκφραστή μιας ολόκληρης γενιάς Ελλήνων που βρίσκονται εδώ και πολλά χρόνια πεισματικά αποκλεισμένοι από τα κέντρα αποφάσεων, ελέω της άκαμπτης στάσης, του κυνισμού και στυγνής ιδιοτέλειας του πολιτικού κατεστημένου. Μιας γενιάς, η οποία αντικειμενικά έχει να παρουσιάσει αντικειμενικά συγκριτικά πλεονεκτήματα τόσο σε τυπικά και ουσιαστικά προσόντα, όσο και σε μορφωτικό επίπεδο, ερεθίσματα και νοοτροπία σε σχέση με την λεγόμενη γενιά του Πολυτεχνείου.
Ο Αλέξης Τσίπρας έπεισε τους πολλούς στα μεγάλα αστικά κέντρα, επειδή βρήκαν στον πρόσωπο του την ελπίδα για να βγουν από τα αδιέξοδα της χαοτικής καθημερινότητας τους στις μεγαλουπόλεις.
Διαφωνώ με πάρα πολλές προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Ειδικά στα Εθνικά θέματα και το Μεταναστευτικό. Θεωρώ ότι κάποιες απ’ αυτές είναι μερικώς επικίνδυνες για την χώρα. Ωστόσο στην παρούσα φάση το διακύβευμα για την ελληνική κοινωνία, είναι η ίδια η ύπαρξη της… Η «ανεπίσημη» πτώχευση έχει δημιουργήσει διάρρηξη του κοινωνικού ιστού και το μέλλον προοιωνίζεται ζοφερό. Ήδη οι απέναντι ξεκίνησαν τους εκβιασμούς, ότι τάχα μου δεν υπάρχουν τα χρήματα για μισθούς και συντάξεις του Ιουνίου. Οι Έλληνες χρειάζονται φρέσκα πρόσωπα, φρέσκες ιδέες για να ανορθώσουν την ψυχολογία τους και να παλέψουν απέναντι στην χούντα των αγορών και των τραπεζιτών. Ο Αλέξης Τσίπρας προσέφερε απλόχερα αυτή τη διέξοδο… Ξέρετε πόσα χαμογελαστά πρόσωπα είδα – μετά από καιρό – τη Δευτέρα το πρωί; Αν εξαιρέσεις τους δημοσκόπους, τους μεγαλοδημοσιογράφους και τους επαγγελματίες Πασόκους και Νεοδημοκράτες, όλοι οι υπόλοιποι ξαναβρήκαμε το χαμόγελο μας… Νοιώσαμε για πρώτη φορά ότι ψηφίσαμε με την καρδιά μας και όχι με ιδιοτέλεια ή παραδοσιακό καθήκον…   
Η επόμενη μέρα θα είναι δύσκολη για όλους. Το ψευτοδίλλημα περί ακυβερνησίας, μπορεί να έχει μόνο κουτούς αναγνώστες… Μέχρι σήμερα είχαμε ακυβερνησία. Κουμάντο έκανε ο Σόιμπλε, ο Τόμσεν και η Λάγκαρντ. Οι ΓΑΠ, Βενιζέλος και Παπακωνσταντίνου ήταν απλοί εντολοδόχοι… Τώρα έχουμε την ελπίδα, ότι κάποια στιγμή μπορεί και να αποκτήσουμε ελληνική κυβέρνηση. Πρωθυπουργό που θα έχει να νεφρά να πει ΟΧΙ στις παράλογες απαιτήσεις των τροικανών και να στείλει τους τριτοκλασάτους υπαλλήλους των Βρυξελλών που μας κουνάνε το δάχτυλο επιδείχτηκα, διακοπές στο Βλαδιβοστόκ!!!

1 σχόλιο: