Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Το άστρο του Αλέξη και η αλαζονεία του Βαγγέλη


του Αριστοτέλη Βασιλάκη

Είναι αλήθεια πως όσα λάθη και να κάνει ο Αλέξης Τσίπρας μέχρι τις 17 Ιουνίου, άστρο φωτεινό τον οδηγεί προς τον τελικό του στόχο. Ο Αλέξης πλην όλων των άλλων, δηλαδή ότι εκφράζει την συντριπτική πλειοψηφία των «μη εχόντων» Ελλήνων, έχει να αντιπαρατάξει κάποια πλεονεκτήματα, τα οποία πολύ δύσκολα θα ανακόψουν την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ προς την πρώτη θέση στις εκλογές, συνακόλουθα και του Αλέξη προς την πρωθυπουργία.
Πρέπει να παραδεχτούμε ότι λάθη έχουν γίνει από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα αρκετά… Όπως λάθος ήταν και ο χαρακτηρισμός του Ολάντ, ως Ολαντ-ρέου. Απ’ ότι φαίνεται ο Σοσιαλιστής Γάλλος πρόεδρος, δεν φαίνεται να εκτιμά τόσο πολύ τον Σοσιαλιστή «σύντροφο» του, ΓΑΠ. Περίπου ως βρισιά εξέλαβε τον χαρακτηρισμό  και αποφάσισε να τιμωρήσει τον ατίθασο Τσίπρα, συναντώντας σχεδόν σαν κυνηγημένος τον Βαγγέλαρο τον Βενιζέλο, στα υπόγεια των Ηλυσίων Πεδίων…
Όπως έγραψα πριν, άστρο φωτεινό οδηγεί τον Αλέξη προς την εξουσία… Ο γίγαντας ο Βενιζέλος δήλωσε το ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ… Δήλωσε ότι συνάντησε τον Ολάντ ΟΧΙ ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αλλά ως εκπρόσωπος του Ελληνικού λαού!!!!!
Ο άνθρωπος που κέρδισε με το σπαθί του το 13% (!!!), που διαβάζει τις πραγματικές δημοσκοπήσεις και βλέπει να πέφτει κάτω από το 10%, είχε το θράσος και την ΑΣΣΥΛΗΠΤΗ ΑΛΑΖΟΝΙΑ να δηλώνει ότι πήγε στον Ολάντ ως εκπρόσωπος του Ελληνικού λαού.
Και ποιος σου έδωσε ρε Βαγγέλαρε το δικαίωμα να με εκπροσωπείς στον Ολάντ; Προσωπικά δεν σε κρίνω άξιο να εκπροσωπείς ούτε τον σκύλο μου (που δεν έχω)…
Απ’ ότι φαίνεται το πολιτικο-επιχειρηματικό και μηντιακό κατεστημένο ΚΑΤΑΝΟΗΣΕ επιτέλους ότι το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω… Τα «πουλέν» τους, δηλαδή ο Παπανδρέου και ο Βενιζέλος «κάηκαν» τόσο εύκολα, λόγω πρωτοφανούς ανεπάρκειας… Ο Αντώνης Σαμαράς εκβιαζόμενος – είναι αλήθεια – από το ΕΛΚ έκανε την γκάφα του αιώνα, συνυπογράφοντας κάτι που δεν πίστευε (ΜΝΗΜΟΝΙΟ 2)… Το πλήρωσε και μάλιστα πολύ ακριβά… Εντούτοις προσπαθεί να «σώσει την παρτίδα» για το κόμμα του και για τον εαυτό του… Με σωστό ή λάθος τρόπο, η ιστορία θα δείξει…
Αυτό που δεν μπορώ με τίποτα να δεχτώ είναι την κατ’ εξακολούθηση ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ των ηγετικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ, προεξάρχοντος του αρχηγού τους. Είναι αλήθεια ότι ο Βενιζέλος είναι ένας πολύ μορφωμένος και πολύ έξυπνος άνθρωπος. Ωστόσο η πολλή εξυπνάδα και η πολλή μόρφωση σε «παραμορφώνουν» και σε οδηγούν σε πρωτοφανή ερασιτεχνικά λάθη… Στροφάρει ο Βενιζέλος τόσο γρήγορα που δεν προλαβαίνει να σκεφτεί… Πρώτα πυροβολεί και μετά σημαδεύει… Υποτιμά τη νοημοσύνη όλων των αντιπάλων του και κυριότερα του Ελληνικού λαού. Βαγγέλαρε, την Ελλάδα θα πρέπει να γνωρίζεις, ότι δεν την απελευθέρωσαν από τους Οθωμανούς οι μορφωμένοι… Αλλά τα ΠΑΛΗΚΑΡΙΑ….

1 σχόλιο:

  1. ..... λίγο ακόμα και θα μας παρουσιάσετε τον κ. Τίποτα, ως νέο Μεσσία. Ελεος! Μην υποτιμάτε τη νοημοσύνη του απλού ταλαιπωρημένου Ελληνα, με δήθεν αστέρια φωτεινά και άστρα τυχερα που μιλούν στην καρδιά του ψηφοφόρου. Δεν αντέχουμε άλλο να προχωρούμε στα τυφλά κάτω απο το φως των ΔΗΘΕΝ άστρων. Αντί να τον παροτρύνετε να κατέβει απο το "άτι" και να αντιμετωπίσει με σεβασμό και αξιοπρέπεια τον απλό κοσμάκι, μιλάτε με αλαζονεία, για κάποιων άλλων την αλαζονεία. Τελικά ποιος είναι ο αλάζών????

    ΑπάντησηΔιαγραφή