Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Η τακτική της «πάπιας» από Παπανδρέου!!!

του Αριστοτέλη Βασιλάκη

Η διάθεσή του Γιώργου Παπανδρέου τις τελευταίες ημέρες δείχνει πολύ καλή. Φαίνεται άλλωστε αυτό από τα χαμόγελα που μοιράζει δεξιά και αριστερά, σε όλες του τις δημόσιες παρουσίες.

Ο τέως πρωθυπουργός βρέθηκε το Σαββατοκύριακο στο συνέδριο των πρασίνων, έδωσε συνέντευξη στο Σπίγκελ και παραδέχθηκε ότι έκανε κι εκείνος λάθη και αισθάνθηκε «στα νερά του» ανάμεσα στους Γερμανούς Πράσινους αλλά και τους υπόλοιπους Ευρωπαίους. Όταν βρίσκεται στην Ελλάδα δυσκολεύεται λίγο ο GAP, αλλά αυτό απ’ ότι φαίνεται δεν θα καταφέρει να το ξεπεράσει ποτέ…

Μάλιστα στο συνέδριο των πράσινων όταν του έδωσαν ένα πράσινο παπάκι, δεν μπόρεσε να συγκρατηθεί και ξεκαρδίστηκε στα γέλια… Δικαίως ξεκαρδίστηκε ο Γιώργος, βλέποντας το παπί, αφού κατάφερε μέσα σε δύο χρόνια να διαλύσει μια χώρα, συνακόλουθα και ολόκληρη την Ευρωζώνη και παρόλ’ αυτά παραμένει ζωντανός πολιτικά, ακολουθώντας την «τακτική της πάπιας»!!!

Βλέπετε, κατάφερε και βγήκε ο ίδιος από το κάδρο της αμφισβήτησης, ενώ παράλληλα άφησε μέσα σ’ αυτό, όλους όσους τον αμφισβητούν μέσα και έξω από το ΠΑΣΟΚ, ποντάροντας στην ασθενή μνήμη του Ελληνικού λαού.

Πλέον όλοι οι εσωκομματικοί του αντίπαλοι, Βενιζέλος και Σημιτικοί, καθώς και ο Αντώνης Σαμαράς, βρίσκονται απέναντι στην «καυτή πατάτα» της επιστροφής της χώρας στη δραχμή. Κι αν για την κοινωνία, ενδεχομένως αυτό να είναι και σωτήριο, για το πολιτικό σύστημα και τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί, η επιστροφή στη δραχμή αποτελεί το τελευταίο μεγάλο ταμπού!!!

Δεν γνωρίζω, αν τελικά και αυτή τη φορά ο Ελληνικός λαός αποδείξει ότι έχει μνήμη χρυσόψαρου και αθωώσει τον Γιώργο Παπανδρέου, για όσα έκανε ή δεν έκανε στα δύο χρόνια διακυβέρνησης του, ωστόσο έχω να επισημάνω πως ο τρόπος που λειτουργεί ο τέως πρωθυπουργός, δείχνει έναν άνθρωπο που δεν έχει αντιληφθεί το μέγεθος των δεινών που έχει επιφέρει, σ’ ένα σπουδαίο έθνος όπως είναι το Ελληνικό. Αντιλαμβάνομαι ότι η παγκοσμιοποίηση, έχει επιβάλλει μια διεθνιστική και κοσμοπολίτικη λογική διακυβέρνησης, αφού τα έθνη μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα, ωστόσο δυσκολεύομαι να διανοηθώ πως είναι δυνατόν ένας (υποτίθεται) ηγέτης, από την ημέρα που παρέδωσε την εξουσία στον τεχνοκράτη που οδήγησε με πλαστά στοιχεία την Ελλάδα στην Ευρωζώνη, να βγάζει τη γλώσσα στο λαό καταγωγής της οικογένειας του και σε μια Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία με τα καμώματα του οδηγείται σε διάλυση… Απ’ ότι φαίνεται έχει μεγάλες πλάτες ο Γιώργος και πολύ δύσκολα θα ξεμπερδέψουμε απ’ αυτόν…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου