Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Γιώργος-Μπένι vs «Σημιτικών»!!!

του Αριστοτέλη Βασιλάκη

Mε τον έναν ή τον άλλο τρόπο όλα τα στελέχη που έχει δει μέχρι σήμερα ο Γ. Παπανδρέου του ζητούν να μην περιμένει πολύ και να κινήσει άμεσα τις διαδικασίες διαδοχής.

Το χρονοδιάγραμμα που όλοι βάζουν, είναι μετά την εκταμίευση της 6ης δόσης, την υπογραφή της συμφωνίας για το κούρεμα και την ψήφιση του προϋπολογισμού.

Αμέσως μετά με τον έναν ή τον άλλο τρόπο όλοι απαιτούν από τον Γ. Παπανδρέου να ανοίξει τη διαδοχή.

Όσο για το ποιοι θα είναι υποψήφιοι, όπως πάντα στο ΠΑΣΟΚ υπάρχουν τα «στάνταρ» υπάρχουν όμως και οι εκπλήξεις.

Τέσσερα συν ένα πρόσωπα «παίζουν». Εκτός από το “στάνταρ” όπως όλοι συνομολογούν, τον Ευάγγελο Βενιζέλο, πέραν του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, κάποιοι προκρίνουν ήδη και τον Ανδρέα Λοβέρδο, προσθέτοντας μάλιστα πως θα είναι ο «εκλεκτός» της εσωκομματικής «τρόικας».

Υπάρχουν βέβαια και άλλα σενάρια για την αρχηγία. Λέγεται ότι την αρχηγία προτίθεται να την διεκδικήσει και η Άννα Διαμαντοπούλου, δημιουργώντας ρήγμα στους «εκσυγχρονιστές».

Την «πεντάδα» των ονομάτων συμπληρώνει ο Χρήστος Παπουτσής που επίσης φέρεται ενδιαφερόμενος να διεκδικήσει την εξουσία.

Μεγάλος αστάθμιστος παράγοντας (ως τώρα) λένε κάποιοι είναι η παπανδρεϊκή πλευρά, τι θα κάνει και ποιον θα στηρίξει.

Εδώ κάποιοι λένε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου δέχεται ανοιχτά προτάσεις από πολλούς βουλευτές και μη να είναι ξανά υποψήφιος. Ίδωμεν. Ακόμη ο πρώην πρωθυπουργός δεν έχει καν ανοίξει τις διαδικασίες. Η οικογένεια του προσπαθεί να τον πείσει να μην ανοίξει καν διαδικασίες, αναλαμβάνοντας το ρίσκο να βάλει το «πάλαι ποτέ» Σοσιαλιστικό Κίνημα, σε μακρά περίοδο εσωστρέφειας, με τον κίνδυνο της ΑΜΕΣΗΣ διάσπασης, έως και τριχοτόμησης…

Το ενδιαφέρον της υπόθεσης πάντως είναι, να δούμε πως θα πάνε οι «παλιές συμμαχίες», όπως εκείνη Βενιζέλου-Λοβέρδου και Χρυσοχοΐδη-Διαμαντοπούλου. Οι κακές γλώσσες στο ΠΑΣΟΚ λένε, πως το πιο πιθανό σενάριο είναι η δημιουργία συμμαχίας Παπανδρέου-Βενιζέλου, με δημιουργία διαρχικού σχήματος εξουσίας και με στόχο την αποδυνάμωση των «σημιτικών», οι οποίοι ήταν εκείνοι που δρομολόγησαν τις διαδικασίες για την αντικατάσταση Παπανδρέου, στην πρωθυπουργία της χώρας.

Η απορία όλων είναι μια… Πως είναι δυνατόν αν συμπλεύσουν Διαμαντοπούλου και Χρυσοχοΐδης όταν όλοι γνωρίζουν πως η πρώτη, πρόσκειται στον Γαλλογερμανικό άξονα και ο δεύτερος «προωθείται» από τους υπερατλαντικούς «συμμάχους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου