Το γεγονός ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο καναβάτσο, εξαιτίας των οικονομικών της προβλημάτων, συνακόλουθα δημιουργεί πρόβλημα και στις δυναμική της διπλωματίας της, απέναντι στα μεγάλα εθνικά θέματα, όπως το Σκοπιανό, το Κυπριακό και το ζήτημα της Θράκης…
Κι αν στο Κυπριακό η ΑΟΖ δημιουργεί μια ασπίδα ασφαλείας απέναντι στον τουρκικό επεκτατισμό, αφού Ρωσία, ΗΠΑ και Ισραήλ στέλνουν συνεχώς μηνύματα στήριξης των Κυπριακών θέσεων προς την Άγκυρα, στο Σκοπιανό τις τελευταίες ημέρες διαρρέονται ορισμένες «περίεργες» πληροφορίες σχετικά με την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης επί της προσφυγής που έχει καταθέσει η FYROM ενάντια στην Ελλάδα, για παραβίαση της «Ενδιάμεσης συμφωνίας».
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι Σκοπιανοί διοχετεύουν ότι η απόφαση θα είναι ευνοϊκή γι’ αυτούς και ότι μετά απ’ αυτό θα ανοίξει ο δρόμος αφενός εισόδου τους σε διεθνείς οργανισμούς, όπως το ΝΑΤΟ (έχουν μείνει απέξω μετά το βέτο του Καραμανλή), και αφετέρου για την οριστική επίλυση του θέματος της ονομασίας του κράτους τους.
Διακινούν μάλιστα και δύο ονομασίες που έχουν πέσει στο τραπέζι και επί των οποίων γίνονται παρασκηνιακές διαβουλεύσεις: «Βόρεια Μακεδονία» και «Μακεδονία του Βαρδάρη».
Απ’ ότι φαίνεται οι Αμερικάνοι θα προσπαθήσουν να βάλουν σε εφαρμογή τα σχέδια τους για την Βαλκανική και να πάρουν το αίμα τους πίσω, μετά το ηχηρό ΟΧΙ Καραμανλή στο Βουκουρέστι και την πτώση Παπανδρέου, από την πρωθυπουργία. Βλέπετε θα ήταν οξύμωρο να εγείρουν το Σκοπιανό επί ΓΑΠ, αφού ήταν ο «δικός τους άνθρωπος», μέσα στην Ε.Ε. κατά την διάρκεια του νομισματικού πολέμου Δολαρίου-Ευρώ…
Τώρα όμως που ο Γαλλογερμανικός άξονας έστειλε τον ΓΑΠ στο σπίτι του και μάλιστα με ΟΧΙ τόσο εύσχημο τρόπο, οι Αμερικάνοι, έβαλαν ευθύς αμέσως σε εφαρμογή τα σχέδια τους για το Σκοπιανό. Οι περισσότεροι γνωρίζουν πως ο χρηματοδότης της Σκοπιανής προπαγάνδας, δεν είναι άλλος από τον αρχικερδοσκόπο Τζορτζ Σόρος. Το ζήτημα είναι αν θα βρεθεί ηγέτης του διαμετρήματος ενός Τάσσου Παπαδόπουλου ή ενός Κώστα Καραμανλή που θα πει ξανά ΟΧΙ στα σχέδια των Αμερικανών. Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν είπε ούτε ΝΑΙ ούτε ΟΧΙ, επειδή δεν χρειάστηκε… Βέβαια έκανε το εγκληματικό λάθος να διαταράξει τις σχέσεις της Ελλάδας με τη Ρωσία και τον Γαλλογερμανικό άξονα, γεγονός που δημιούργησε διπλωματική μονομέρεια στα εθνικά θέματα. Από την άλλη ο Αντώνης Σαμαράς έχει δείξει διαχρονικά ιδιαίτερη ευαισθησία για το Σκοπιανό και αυτό κατά κάποιο τρόπο τον δεσμεύει ηθικά και πολιτικά, ώστε ν’ ακολουθήσει την ίδια γραμμή…
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου