Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΞΑΝΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Ρεπορτάζ : Γιάννης Βασιλακόπουλος 

Το συμβάν του Ν. Κόσμου και η εξαφάνιση Μαζιώτη φοβίζουν την αντιτρομοκρατική

Επανεμφανίζεται το «φάντασμα» της Τρομοκρατίας, εν μέσω της πιο μεγάλης, της πιο αισθητής, της πιο βαθιάς κρίσης που γνώρισε η Ελλάδα στην μεταπολεμική ιστορία της. Οι Αρχές ανησυχούν  ήδη όχι μόνον γιατί η χειροβομβίδα που έσκασε μπροστά στα μάτια των αστυνομικών, χθες τα ξημερώματα και οι πυροβολισμοί που ακολούθησαν δίνοντας μια τρομακτική λάμψη βγαλμένη από Θρίλερ, στον αέρα της συνήθως ήρεμης γειτονιάς, (εκτιμούν ότι) δεν θα είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό, αλλά και γιατί  η εξαφάνιση του διδύμου Μαζιώτη – Ρούπα, κάτω από τη μύτη των αρχών, είναι πιθανόν να σημάνει νέο κύκλο αιματηρής δράσης. Για αυτό και, ύστερα από πολύ καιρό, οι άνθρωποι της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας έχουν, τώρα, σηκώσει ξανά τα μανίκια εκτιμώντας πως μια νέα μάχη με τις «σκιές» βρίσκεται προ των πυλών.
Τρεις άγνωστοι πέταξαν χειροβομβίδα κατά αστυνομικών και πυροβόλησαν εναντίον τους με πιστόλι, χθες  τα ξημερώματα στον Νέο Κόσμο.
Το συμβάν ξεκίνησε στις 4.20 από τη συμβολή των οδών Αγκύλης και Λασσάνη. Οι τρεις άγνωστοι, οι οποίοι είχαν και ένα ποδήλατο, είδαν ξαφνικά ένα περιπολικό που περνούσε από το σημείο και χωρίς να συμβεί τίποτα τράπηκαν σε φυγή, εγκαταλείποντας το ποδήλατο.
Οι αστυνομικοί τούς καταδίωξαν, αλλά οι δράστες, στη συμβολή των οδών Αγκύλης και Χατζημιχάλη, πέταξαν εναντίον τους μία χειροβομβίδα και πυροβόλησαν, καταφέρνοντας έτσι να διαφύγουν.
Από την έκρηξη δεν υπήρξαν τραυματισμοί, αλλά προκλήθηκαν ζημιές σε τέσσερα σταθμευμένα αυτοκίνητα.
Από το σημείο περισυνελέγησαν ένας κάλυκας των 9 χιλιοστών και το ποδήλατο, τα οποία εστάλησαν για εξέταση στα εγκληματολογικά εργαστήρια, ενώ από την αστυνομία γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.
Την ίδια ώρα με ευθύνη της ολιγωρίας δικαιοσύνης και αστυνομίας εξαφανίστηκαν δυο πρόσφατοι «μύθοι» της εγχώριας τρομοκρατίας, ο Νίκος Μαζιώτης και η σύντροφος του, Παναγιώτα Ρούπα. Αυτό προβληματίζει τους αστυνομικούς και ειδικότερα την Αντιτρομοκρατική, στη λογική ότι φοβούνται επαφές του διδύμου με άτομα από τον πυρήνα της τρομοκρατίας στην Ελλάδα και το Εξωτερικό- ειδικά στην Ανατολική Ευρώπη- ικανές να ανοίξουν ξανά «κύκλο του Αίματος»… Αστυνομικές πηγές μάλιστα δεν αποκλείουν σύνδεση αυτής της υπόθεσης με πρόσφατες υποθέσεις ληστειών.
 Το  ζεύγος των κατηγορουμένων για συμμετοχή στην οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας» δεν έχει εμφανιστεί ως όφειλε στο αστυνομικό τμήμα τον Ιούνιο, αλλά ούτε και στη δίκη που διεξάγεται στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού αυτήν την εβδομάδα.
Και οι δύο είχαν αποφυλακιστεί στις 11 Οκτωβρίου του 2011, με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών με τη συμπλήρωση του ανώτατου ορίου των 18 μηνών προφυλάκισής τους (είχαν συλληφθεί τον Απρίλιο του 2010). Μαζί τους είχε αφεθεί ελεύθερος και ο έτερος κατηγορούμενος για την ίδια υπόθεση Κώστας Γουρνάς.
Σύμφωνα με το βούλευμα, στους κατηγορουμένους είχαν επιβληθεί οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, η παραμονή τους εντός του Νομού Αττικής και μάλιστα στη διεύθυνση που δηλώνουν ως μόνιμη κατοικία, καθώς και η εμφάνιση κάθε 1η και 20ή του μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους.
Όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, τον Ιούνιο οι Π. Ρούπα και Ν. Μαζιώτης δεν εμφανίστηκαν στο αστυνομικό τμήμα ως όφειλαν, γεγονός που, αν ισχύει, εγείρει σοβαρά ερωτήματα για τη στάση της ΕΛ.ΑΣ. Επίσης, δεν παρουσιάστηκαν ούτε στη δικαστική αίθουσα όπου εκδικάζεται η υπόθεση του «Επαναστατικού Αγώνα». Στη δίκη παρουσιάστηκε μόνο ο δικηγόρος τους Σπύρος Φυτράκης.
Οι Μαζιώτης, Ρούπα και Γουρνάς έχουν αναλάβει την πολιτική ευθύνη για τη συμμετοχή τους στην οργάνωση. Μάλιστα, κατά την έναρξη της δίκης για τη δράση της οργάνωσης δήλωσαν «υπερήφανοι για τη δράση του ''Επαναστατικού Αγώνα'' και αμετανόητοι για τη συμμετοχή τους στην οργάνωση».
Συγκατηγορούμενοί τους ως μέλη του «Επαναστατικού Αγώνα» είναι οι Χρ. Κορτέσης, Β. Σταθόπουλος, Σ. Νικητόπουλος, Κ. Κάτσενος και Μ. Μπεραχά. Όλοι είναι ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, ενώ ο μόνος που παραμένει προσωρινά κρατούμενος είναι ο Κ. Κάτσενος, ο οποίος καταζητούνταν και συνελήφθη λίγες ημέρες πριν από την έναρξη της δίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου