Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

Ότι ο πατέρας έχτισε, ο γιος το γκρέμισε…


του Αριστοτέλη Βασιλάκη

Διαβάσαμε με «λύπη» πως η ΑΜ ο ΓΑΠ, απαξίωσε πλήρως την συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ και προτίμησε τον Τουρισμό στη Ρόδο… Το ΠΑΣΟΚ θέλει να γεννηθεί ξανά, αλλά ο Γιώργος έλειπε από τον... τοκετό! Νομίζω πως η ΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ του Βενιζέλου αν έχει μια ελπίδα να πετύχει, απαραίτητη προϋπόθεση είναι ο Γιώργος να απουσιάζει… Ότι ο πατέρας έχτισε, ο γιος το γκρέμισε…
Για πρώτη φορά στην σύγχρονη ελληνική πολιτική ιστορία ένας πολιτικός σε τόσο σύντομη διαδρομή στην εξουσία κατάφερε να διαλύσει τα πάντα και να ισοπεδώσει ότι βρήκε στο πέρασμα του, με τόσο άγαρμπο και απολυταρχικό τρόπο. Το Σύνταγμα «πήγε περίπατο», ένα σωρό φορές, παραβιάστηκε και λεηλατήθηκε πολλάκις, σύμφωνα με τις γνωματεύσεις κορυφαίων συνταγματολόγων αλλά και των ανώτατων δικαστικών λειτουργών της χώρας.
Η εθνική ανεξαρτησία της χώρας σε οικονομικό επίπεδο παρεδόθη στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Ο Γιώργος Παπανδρέου υλοποίησε κατά γράμμα τις εντολές των Αμερικανών και μετεξέλιξε την χώρα μας σε ένα κράτος αποδυναμωμένο γεωπολιτικά,  έχοντας έναν ρόλο προτεκτοράτου, μειωμένης όμως αξίας, αφού και τα χρυσαφικά του θα έχει ΞΕΠΟΥΛΗΣΕΙ και έχει απεμπολήσει κάθε δυνατότητα διπλωματικής ευελιξίας.
Τον Οκτώβριο του ’81 ο Ανδρέας Παπανδρέου ήλθε στην εξουσία με το σύνθημα «η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες» και με ενδυματολογικό σύμβολο το ζιβάγκο. Κοντά τριάντα χρόνια μετά ο γιος του Γιώργος με ενδυματολογικό σύμβολο το ποδηλατικό και το κωπηλατικό κολλάν, απέκτησε το αξίωμα του πρωθυπουργού με τις ίδιες παραπλανητικές και τακτικές. Μόνο που ο Γιώργος δεν είναι Ανδρέας και κατάφερε μέσα σε λίγους μήνες οι Έλληνες να διαγράψουν από το νου τους το σύνθημα, αλλά και να μετατρέψει την Ελλάδα σε μια αποικία των ξένων.
Η Ελλάδα τα χρόνια του Μνημονίου δεν ανήκει στους Έλληνες, αλλά έχει υποθηκευτεί στο αμερικανοκρατούμενο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και στην Γερμανοκρατούμενη Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η συγκεκριμένη υποθήκη δεν είναι μόνο οικονομικού χαρακτήρα. αλλά αφορά όλους τους τομείς του Ελληνικού κράτους, όπως είναι ο εθνικός πλούτος, ο κοινωνικός ιστός και η εξωτερική πολιτική, δηλαδή τα εθνικά μας θέματα.
Λένε πολλοί να γυρίσουμε στην Δραχμή για να σωθούμε… Φοβάμαι πως η Ελλάδα έχει χάσει κι αυτό ακόμα το πλεονέκτημα του εθνικού νομίσματος, το οποίο παρά τις όποιες δυσκολίες, θα μπορούσε τουλάχιστον να διατηρήσει την εθνική μας αξιοπρέπεια και να προστατέψει όσο το δυνατόν τον εθνικό μας πλούτο.
Λένε πως για να κόψεις χρήμα, θα πρέπει να μετρηθούν τ’ αποθεματικά σου σε χρυσό και άλλα πολύτιμα μέταλλα… Νομίζω πως η περίπτωση των ΗΠΑ απέδειξε πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει… Δε νομίζω να γέμισαν με φρεσκοτυπωμένα δολάρια την παγκόσμια αγορά, δημιουργώντας νομισματικές αναταράξεις, με βάση τα αποθέματα τους. Θεωρώ ότι οι Αμερικάνοι, τύπωσαν δολάρια, με βάση τον τσαμπουκά τους!!! Την στρατιωτική τους ισχύ. Τον έλεγχο του τραπεζικού συστήματος!!! Τα ενεργειακά τους αποθέματα!!! Την γεωπολιτική τους επιρροή παγκοσμίως!!! Την τεχνολογική τους υπεροχή!!! Τον έλεγχο σε μηχανισμούς προπαγάνδας (ΜΜΕ, Τέχνη) κλπ κλπ κλπ!!!
Η Ελλάδα του ΓΑΠ, όλα τα παραπάνω τα απεμπόλησε… Οπότε και Εθνικό νόμισμα να τυπώσει, αυτό θα είναι πολύ υποτιμημένο. Για να ευθυμήσουμε λίγο, διαισθάνομαι ότι σε λίγο καιρό, πάλι θα πέσουμε στον «έρωτα του Γιωργάκη»!!! Όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός μας οι μέτριοι τα διαλύουν όλα, για να φαίνονται… Ο Γιωργάκης διέλυσε την Ελλάδα, για να επιστρέψει «θριαμβευτής»…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου