Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

«Νέο ΚΟΔΗΣΟ» κατάντησαν το ΠΑΣΟΚ!!!!


του Αριστοτέλη Βασιλάκη

Διαβάζουμε με «λύπη» πως το ΠΑΣΟΚ σε όλες τις δημοσκοπήσεις καταλαμβάνει περήφανα ποσοστά «επιπέδου ΚΟΔΗΣΟ χωρίς το ΚΑΕ» και σύμφωνα με τους περισσότερους «αναλυτές», πολύ δύσκολα θα καταφέρει να ανακάμψει. Μάλιστα τα ποιοτικά στοιχεία των δημοσκοπήσεων, δείχνουν μία φθίνουσα και μη αναστρέψιμη πορεία που πολύ σύντομα θα το εξαφανίσουν από τον πολιτικό χάρτη!!!
Η δε εικόνα του Βαγγέλη Βενιζέλου είναι ακόμα χειρότερη κι απ’ αυτού του ΠΑΣΟΚ, ενώ ακόμα δεν «έχει ξεμπλέξει», αφού ενδέχεται να υποστεί το καίριο πλήγμα είτε από κάποιες νέες αποκαλύψεις εις βάρος του είτε από μία γενικευμένη κίνηση αμφισβήτησης.
Σύμφωνα με τα γαλάζια ρεπορτάζ, στα μάτια του Σαμαρά, το ΠΑΣΟΚ είναι ο προβληματικός εταίρος της κυβέρνησης σε σχέση με τη ΔΗΜ.ΑΡ και ήδη σκέφτεται τον πρώτο ανασχηματισμό της τρικομματικής κυβέρνησης!!!
Το ΠΑΣΟΚ πριν κάμποσο καιρό έκανε μια ύστατη προσπάθεια να γεννηθεί ξανά, προαπαιτούμενο της οποίας ήταν να λείπει ο Γιώργος από τον... τοκετό!!! Είχαμε γράψει εκείνη την εποχή πως η ΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ του Βενιζέλου αν έχει μια ελπίδα να πετύχει, απαραίτητη προϋπόθεση είναι ο Γιώργος να απουσιάζει…, σημειώνοντας πως όσα ο πατέρας έχτισε, ο γιος τα γκρέμισε…
Ο Βενιζέλος έχει αποδείξει πάρα πολλές φορές ότι «το έξυπνο πουλί, από την μύτη πιάνεται», διαπράττοντας ακόμα ένα ιστορικό και μοιραίο λάθος… Μπορεί να «έδιωξε» τον Γιώργο, προσπαθώντας να σηματοδοτήσει κάτι καινούργιο, ωστόσο ακολούθησε πιστά την πολιτική του (και μάλιστα με μεγαλύτερο πάθος), ενώ δεν κατάφερε να στείλει από εκεί που ήρθαν, τόσο τους κηπουρούς του ΓΑΠ, όσο και τους Σημιτικούς… Αν έχετε το Θεό σας… Είναι δυνατόν να έχουν τσίπα και να τολμούν  να μιλούν για «ανανέωση» του πολιτικού συστήματος, τύποι σαν τον Παπακωνσταντίνου, τον Ραγκούση, τον Μόσιαλο, τον Χρυσοχοϊδη, τον Λοβέρδο και τη Διαμαντοπούλου; Πήγε να κάνει αναστύλωση, με τα πιο παλιά και πιο φθαρμένα υλικά…
Η αλήθεια είναι μια και δεν χωράει καμία αμφισβήτηση… Τον Οκτώβριο του ’81 ο Ανδρέας Παπανδρέου ήλθε στην εξουσία με το σύνθημα «η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες» και με ενδυματολογικό σύμβολο το ζιβάγκο. Κοντά τριάντα χρόνια μετά ο γιος του με ενδυματολογικό σύμβολο το ποδηλατικό και το κωπηλατικό κολάν, απέκτησε το αξίωμα του πρωθυπουργού με τις ίδιες παραπλανητικές τακτικές. Μόνο που ο Γιώργος δεν είναι Ανδρέας και κατάφερε μέσα σε λίγους μήνες οι Έλληνες να διαγράψουν από το νου τους το σύνθημα, αλλά και να μετατρέψει την Ελλάδα σε μια αποικία των ξένων.
Η Ελλάδα της μεταπολίτευσης ήταν μια διεφθαρμένη χώρα… Η ευθύνη του Ανδρέα υπήρξε πολύ μεγάλη, αφού έμαθε τον Έλληνα να αναζητά το εύκολο και μη νόμιμο χρήμα. Η Ελλάδα στα χρόνια του Μνημονίου δεν ανήκει στους Έλληνες, αλλά έχει υποθηκευτεί στο αμερικανοκρατούμενο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και στην Γερμανοκρατούμενη Ευρωπαϊκή Ένωση. Η ευθύνη του γιου του Ανδρέα ήταν καθοριστική.
Η ιστορία κατέταξε τον Ανδρέα ως έναν αμφιλεγόμενο μεν, αλλά μεγάλο ηγέτη του 20ου αιώνα… Τον γιο του τον κατέταξε, ως τον καταστροφέα της χώρας… Αυτό στάθηκε ικανό για να διαλύσει το ΠΑΣΟΚ και να στείλει ΜΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ στο χρονοντούλαπο της πολιτικής ιστορίας τους υπαίτιους των εγκλημάτων κατά της ελληνικής κοινωνίας και να τους καταγράψει με μελανά γράμματα, στις πλέον σκοτεινές σελίδες της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας…
Όποιος τους στεγάσει πολιτικά από δω και μπρος, ΜΟΝΟ δεινά θα έχει να αποκομίσει…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου