Δευτέρα 11 Μαΐου 2009

ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΤΙΜΗΤΕΣ...

Δήλωσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ, για την κάθαρση στη Νέα Δημοκρατία, τον Α. Παυλίδη και το νόμο περί ευθύνης υπουργών:
«Φαντάζομαι ότι όλα αυτά έχουν καταγραφεί και όταν φτάσει η ώρα, το πλήρωμα του χρόνου που αυτό σημαίνει εθνικές εκλογές, κάποιοι από αυτούς, κάποιοι οι οποίοι πραγματικά έχουν προκαλέσει ή τέλος πάντων έχουν αφήσει πολλές σκιές για την πορεία τους και τη δράση τους, θα τιμωρηθούν και θα μείνουν εκτός ψηφοδελτίου. Η κανονική τους τιμωρία θα ήταν αυτή που είναι η τιμωρία για κάθε Έλληνα πολίτη. Δηλαδή, όταν κάνει κάποιος μια παρανομία παραπέμπεται στα αρμόδια δικαστήρια και τα δικαστήρια αποφασίζουν ποια θα είναι η τιμωρία του. Υπάρχουν όμως περιπτώσεις που, πρώτον, δεν έχουμε σκάνδαλα και απλά έχουμε μια σκανδαλώδη συμπεριφορά, μια συμπεριφορά ενδεχόμενα η οποία έχει προκαλέσει. Και δεύτερον, υπάρχουν κάποια ζητήματα που δεν διερευνήθηκαν ακόμη περισσότερο, δεν βρέθηκαν επαρκή στοιχεία να διερευνηθούν, όπως τώρα με την περίπτωση του κ. Παυλίδη. Και αυτό οφείλεται στο νόμο και στο Σύνταγμα το οποίο υπάρχει. Άρα, λοιπόν, λέω ότι θα πρέπει ένα είδος τιμωρίας να είναι και αυτό που ανέφερα πριν, κάποιοι να μείνουν εκτός ψηφοδελτίων. Και από την άλλη, θα πρέπει το συντομότερο δυνατόν να αναλάβει και η κυβέρνηση την πρωτοβουλία να αλλάξει ο σχετικός νόμος και βεβαίως, όταν φτάσει το πλήρωμα του χρόνου –γιατί τώρα δεν έχουμε τη δυνατότητα αυτή-, δηλαδή μετά από πέντε χρόνια να κινηθεί πάλι η διαδικασία για την αναθεώρηση του Συντάγματος και να αλλάξει εντελώς το συγκεκριμένο άρθρο του Συντάγματος που αναφέρεται στο νόμο περί ευθύνης υπουργών».
Μ εκνευρίζει όταν βλέπω βουλευτές της ΝΔ και δεν αναφέρομαι στον κ. Καράογλου, να το παίζουν τιμητές των πάντων… Καλώς ή κακώς στην πολιτική από την στιγμή που κάποιοι ψηφίζουν με βάση την κομματική συνείδηση, γίνονται αυτομάτως συνυπεύθυνοι… Είτε το θέλουν, είτε όχι…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου