Δευτέρα 11 Μαΐου 2009

Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΕΠΙΒΙΩΣΕ...

Ρωτήθηκε η Λιάνα Κανέλλη πώς γίνεται και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ να εξυμνούν, να επαινούν με ενθουσιώδη τρόπο την ψήφο κατά συνείδηση και η ΝΔ να διαμηνύει ότι η παραπομπή, η συνέχεια μάλλον της διερεύνησης, οδηγεί σε εκλογές και το ΠΑΣΟΚ επίσης να διαμηνύει ότι το λευκό σημαίνει συγκάλυψη:
«Η συνείδηση είναι είδος προς εμπορευματοποίηση, ειδικά όταν πρόκειται για πολιτικές αποφάσεις. Η ψήφος κατά συνείδηση είναι κατά τη συνείδηση που βολεύει αυτόν που τη ζητά. Τώρα, η συνείδηση βολεύει το ΠΑΣΟΚ, διότι και το βολεύουν οι δημοσκοπήσεις και θέλει να εκβιάσει δια της συνειδήσεως και της ψήφου των υπολοίπων βουλευτών την επίσπευση των εκλογών. Αυτό είναι το ένα κομμάτι. Η ΝΔ, που δεν θέλει τις εκλογές, διότι δεν την βολεύουν αυτή τη στιγμή, παίρνει την συνείδηση και την μετατρέπει σε συνείδηση της μετατροπής της ψηφοφορίας σε εκλογική διαδικασία, άρα είναι μια συνείδηση - λάστιχο. Προσέξτε, η Ελλάδα ζει με την αποστασία της δεκαετίας του 60’, ζει με την αντίληψη την παλιά του Αβέρωφ, το μαντρί και όποιος φύγει από το μαντρί και θα τον φάνε και η στρούγκα. Από την άλλη μεριά, είναι και κακοήθεια να γράφει σήμερα μια εφημερίδα, δεν θυμάμαι ποια να σας πω, ότι θα υπάρξουν λευκά από όλες τις παρατάξεις. Όλοι οι βουλευτές του ΚΚΕ θα ψηφίσουν υπέρ της παραπομπής και της διερεύνησης. Είναι πολύ ουσιαστικές αυτές οι εκλογές, έτσι όπως έχουν. Ο ένας λέει ότι είναι γκάλοπ, ο άλλος λέει ότι είναι δημοσκόπηση, ο άλλος λέει πάτε τριήμερο και ο άλλος λέει να συζητάμε για τις τρίχες του Παυλίδη. Δεν αντέχεται αυτό το πράγμα από ένα σημείο και μετά.»
Κανονικά, όταν μιλάει η Λιάνα, εμείς θα πρέπει να κάνουμε μόκο και να χειροκροτούμε, ωστόσο έχουμε να σχολιάσουμε, ότι το «δόγμα Αβέρωφ» περί μαντριού, μόνο ένας κατάφερε να αποδείξει ότι δεν είναι αλάνθαστο… Ο Γιώργος Καρατζαφέρης… Ποιος θα περίμενε, πως όταν τον έδιωχνε κακήν κακώς ο Καραμανλής το 2000, σήμερα θα ήταν ένας πολιτικός αρχηγός που θα καθόριζε την πολιτική ατζέντα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου