Δευτέρα 18 Μαΐου 2009

ΜΗΝΥΜΑ ΒΩΒΟΥ

Ανακοίνωση εξέδωσε η εταιρεία του Μπάμπη Βωβού, με αφορμή την διαρροή της απόφασης της ολομέλειας του ΣΤΕ για ματαίωση της κατασκευής του εμπορικού κέντρου... Συγκεκριμένα ο Βωβός αναφέρει ότι το γήπεδο του ΠΑΟ, πάει να χτιστεί πάνω σε δικό του οικόπεδο!!!
Είναι σαφές ότι ο Μπάμπης Βωβός στέλνει μήνυμα προς κάθε "ενδιαφερόμενο", και ειδικα σ' εκείνους που διαρρέουν ότι θα αγοράσουν το γήπεδο, το εμπορικό κέντρο και τον ίδιο τον Βωβό... Μάλιστα ο κ. Βωβός αναφέρει και ποσά...
Εμείς έχουμε μια απορία... Αν αυριο το πρωι φύγει από την μέση ο Βωβός, το εμπορικό κέντρο θα εξακολουθήσει να είναι παράνομο για το ΣΤΕ;

Ενημέρωση για τις εξελίξεις στο έργο του Βοτανικού

Πρόσφατα δημοσιεύματα του τύπου αναφέρθηκαν στο φημολογούμενο αποτέλεσμα της διάσκεψης της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας που έλαβε χώρα την 15η Μαΐου.
Η διοίκηση της «Μπάμπης Βωβός – Διεθνής Τεχνική Α.Ε.» αναμένει τη δημοσίευση της αποφάσεως του ΣτΕ, αν δηλαδή θα ισχύσει ο Συντελεστής Δόμησης 1,6 όπως καθορίζεται στο νόμο για να προχωρήσει σε περαιτέρω ενέργειες αναφορικά με την κατασκευή του εμπορικού κέντρου στο Βοτανικό. Αν αυτό επιβεβαιωθεί, τότε μόνον θα ισχύσει η γενομένη μεταβίβαση της ιδιοκτησίας της ΜΒΔΤ ΑΕ προς το Δήμο Αθηναίων, άλλως η διοίκησης της εταιρίας έχει χρέος προς τους μετόχους της (Έλληνες και ξένους επενδυτές) να ανακαλέσει την παραχώρηση του ακινήτου προς το Δήμο.
Είναι βέβαιο ότι οι πολεοδομικές ρυθμίσεις της Διπλής Ανάπλασης που αφορούν τόσο το γήπεδο του ΠΑΟ όσο και το εμπορικό κέντρο είναι αλληλεξαρτώμενες, αφού :
•η κατασκευή του γηπέδου θα γίνει σε έκταση, τμήμα της οποίας ανήκε στην ΜΒΔΤ ΑΕ και παραχωρήθηκε δωρεάν για τον σκοπό αυτό στο Δήμο Αθηναίων και
•στο ενιαίο οικόπεδο της εταιρίας, εκτάσεως 100 στρεμμάτων, ήταν κτισμένα τα βιομηχανικά κτίρια της ΕΤΜΑ επιφανείας 110.000 τ.μ., τα οποία κατεδαφίστηκαν, προκειμένου να ελευθερωθεί ο χώρος για την κατασκευή του γηπέδου.
Χωρίς την ανωτέρω δωρεά και κατεδάφιση, γήπεδο δεν μπορούσε να κατασκευασθεί στο Βοτανικό, ελλείψει χώρου. Μετά την ανωτέρω δωρεά και κατεδάφιση, ο νόμος ορίζει Σ.Δ. 1,6 για το εμπορικό κέντρο.
Ματαιουμένης της Διπλής Ανάπλασης, η διοίκηση της «Μπάμπης Βωβός – Διεθνής Τεχνική Α.Ε.» θα αναζητήσει άμεσα τη ζημία της εταιρίας για την κατεδάφιση των βιομηχανικών κτιρίων και την αξία του υπάρχοντος οικοπέδου της, που υπερβαίνει το ποσόν των 280 εκατομμυρίων ευρώ, μη συμπεριλαμβανομένης της δαπάνης του κατασκευασθέντος έργου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου