Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2010

Η σπέκουλα για τις ΔΕΚΟ

του Αριστοτέλη Βασιλάκη
telisvas@tellas.gr

Ξεκίνησε τις τελευταίες ημέρες από τα ΜΜΕ του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ, δηλαδή τα όργανα προπαγάνδας των προνομιούχων μεγαλεργολάβων του δημοσίου και των χρυσών παιδιών της δημοσιογραφίας, που «εν μία νυχτί» έγιναν «μεγαλοϊδιοκτήτες» πανάκριβων εκδοτικών εγχειρημάτων, μια σπέκουλα που αφορά τους εργαζόμενους στις ΔΕΚΟ.
Η σπέκουλα καταρχήν αναφέρεται στους εργαζόμενους στις ζημιογόνες ΔΕΚΟ (ΟΣΕ, ΗΣΑΠ κλπ), αν και το σχέδιο το οποίο έχει εκπονηθεί από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και εφαρμόζεται με ευλάβεια από τα εκδοτικά και δημοσιογραφικά παπαγαλάκια της, προβλέπει να βάλει στο στόχαστρο τους μισθούς όλων των εργαζομένων στο ευρύτερο δημόσιο τομέα.
Ο στόχος είναι προφανής… Θέλουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και πριν η συγκεκριμένη κυβέρνηση μπει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, ως η χειρότερη και η πλέον ξενόδουλη που γνώρισε ο τόπος, να επιβάλλουν εργασιακό μεσαίωνα στο Ελληνικό δημόσιο, ανάλογο μ’ εκείνον που βιώνουν οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα και ιδιαίτερα όσοι «έχουν την τύχη» να εργάζονται στις πολυεθνικές που δραστηριοποιούνται στην χώρα μας, αλλά και στα «μαγαζιά» των εγχώριων κρατικοδίαιτων επενδυτών που τυχαίνει όλοι τους να είναι μέτοχοι σε «έγκριτα» κανάλια και εφημερίδες.
Το ότι υπάρχουν τεράστιες παθογένειες στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα είναι σαφές και αδιαμφισβήτητο… Ωστόσο για το τεράστιο έλλειμμα και κατ’ επέκταση την διόγκωση του χρέους σε δυσθεώρητα επίπεδα, δεν ευθύνονται οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων. Το γεγονός ότι μειώθηκαν κατά 10% το 2010 δεν προσέφερε κάτι ουσιαστικό στον προϋπολογισμό.
Σίγουρα οι Μέσοι Όροι μισθοδοσίας στις ζημιογόνες ΔΕΚΟ που διαρρέει ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, δηλαδή τα 40.000 ευρώ ετησίως, είναι δυσανάλογα υψηλοί σε σύγκριση με την ανταποδοτικότητα του έργου που προσφέρεται.
Ωστόσο θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι οι συγκεκριμένοι Μέσοι Όροι διαμορφώνονται κυρίως από τις παχυλότατες αμοιβές των στελεχών που έχουν διορίσει κατά καιρούς και τα δύο μεγάλα κόμματα εξουσίας (ιδιαίτερα το ΠΑΣΟΚ, που ξεκίνησε την συγκεκριμένη φάμπρικα), των λεγόμενων golden boys, τα οποία όπου κι αν πήγαν απέτυχαν παταγωδώς και πήραν ένα τσουβάλι λεφτά. Αφήστε που κάτι μου λέει ότι το συγκεκριμένο ποσό διαμορφώνεται από τις μικτές αποδοχές, ενώ το ποσό που παρουσιάζεται για τις αποδοχές των ιδιωτικών υπαλλήλων, αναφέρεται στα καθαρά χρήματα που εισπράττουν ετησίως!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου