Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Η ΓΚΑΦΑ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ

του Αριστοτέλη Βασιλάκη
telisvas@tellas.gr

Η ιδέα της διακαναλικής συνέντευξης από τον πρωθυπουργό απέτυχε για δύο σοβαρούς λόγους… Αφενός ο Παπανδρέου απέδειξε για πολλοστή φορά ότι είναι μέτριος επικοινωνιακά, είτε βρίσκεται στο μπαλκόνι, είτε σε debate, ακόμα κι αν του στρωθεί έτοιμο το χαλί όπως την Δευτέρα το βράδυ, με επιλεγμένους δημοσιογράφους, προσυμφωνημένες ερωτήσεις και χωρίς αντίλογο… Αφετέρου έπαιξε πάνω στην καλύτερη prime-time της εβδομάδας, στερώντας από τον Ελληνικό λαό την αγαπημένη του σειρά για φέτος «Το Νησί».
Η μεγαλύτερη αποτυχία βέβαια για τον πρωθυπουργό και τα μνημονικά ΜΜΕ που έστησαν το δευτεριάτικο πανηγύρι, είναι ότι υπήρξαν σημαντικές διαρροές, αφού το STAR προτίμησε να δείξει την «Συμμορία των 11», δημιουργώντας ατυχέστατους συνειρμούς, ενώ ο ΣΚΑΙ «ακόμα πιο έξυπνα», αποφάσισε να δείξει ντοκιμαντέρ με ζώα, προετοιμάζοντας πυρετωδώς την «μεγαλειώδη» τηλεοπτική εμφάνιση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη (πρώην επίτιμου) στους «Νέους Φακέλους» του Παπαχελά.
Κατά την ταπεινή μου γνώμη αποτελεί παταγώδη αποτυχία του επικοινωνιακού επιτελείου, αλλά και του ίδιου του Παπανδρέου, να βλέπεις ολόκληρο πρωθυπουργό να προσπαθεί να εκβιάσει τους ΠΑΣΟΚους να ψηφίσουν τους υποψηφίους του και καπάκι τον «τέως επίτιμο» να τον στηρίζει με θέρμη για όλες τις αντιλαϊκές και ανθελληνικές επιλογές του.
Ο Παπανδρέου πολύ δύσκολα θα καταφέρει να συσπειρώσει τους παραδοσιακούς ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ και ακόμη δυσκολότερα θα προσηλυτίσει τους επιπρόσθετους ψηφοφόρους που το επέλεξαν στις εθνικές εκλογές του 2009.
Αποτελεί εγκληματικό επικοινωνιακό λάθος το γεγονός ότι χωρίς ουσιαστικά εμφανή λόγο προσέδωσε στις εκλογές χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης. Τσίμπησε στο τυράκι που του έριξε η αντιπολίτευση. Ωστόσο επειδή ο περίγυρος του είναι άπειρος και επιρρεπής στην γκάφα τον έστειλε την Δευτέρα το βράδυ στους τηλεοπτικούς δέκτες να χρεωθεί ο ίδιος την σχεδόν σίγουρη αποτυχία!!!
Για να λέμε και του στραβού το δίκιο, ο Παπανδρέου έχει αποδείξει ότι είναι ανθεκτικός και δεν πτοείται από ήττες και αποτυχίες. Τόσες βίωσε σαν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά αυτές δεν κατέστησαν δυνατή την πτόησή του στο δρόμο για την πρωθυπουργία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου