Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Όλη η αλήθεια για το Βατοπέδι

του Αριστοτέλη Βασιλάκη
telisvas@tellas.gr

Τη στήσιμο Ειδικού Δικαστηρίου για την υπόθεση Βατοπεδίου εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ, με το αναμενόμενο πλέον σκρινάρισμα του «συντονιστή» της κυβέρνησης κ. Γιώργου Καρατζαφέρη, αποτελεί μια ανώριμη και καθόλου καλά επεξεργασμένη επιλογή, η οποία σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα επιφέρει στον Γιώργο Παπανδρέου, τα εντελώς αντίθετα από τα προσδοκώμενα αποτελέσματα.
Σε μια περίοδο που η κυβέρνηση ψάχνει μια όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συναίνεση για να πείσει ότι τα ΝΕΑ βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα που πρόκειται να πάρει μετά τις δημοτικές εκλογές είναι αναγκαία, προβαίνει σε μια επιλογή που βάζει απέναντι της ΣΥΣΣΩΜΗ την κεντροδεξιά παράταξη και θέτει σε προβληματισμό τον επονομαζόμενο μεσαίο χώρο, ο οποίος αρέσκεται ν’ ανεβοκατεβάζει κυβερνήσεις. Η ιστορία μας έχει διδάξει ότι ο «μεσαίος χώρος» βγάζει σπυράκια με τις κυβερνήσεις που οδηγούν με ακραίες ενέργειες το πολιτικό σύστημα σε αποσταθεροποίηση. Θυμηθείτε τι «έπαθε» ο Μητσοτάκης το 1993 έχοντας «στήσει» προηγουμένως σε Ειδικό Δικαστήριο τον Ανδρέα Παπανδρέου για το σκάνδαλο Κοσκωτά.
Το Βατοπέδι είναι μία εντελώς διαφορετική υπόθεση… Οι παροικούντες στην Ιερουσαλήμ γνωρίζουν πολύ καλά ότι η υπόθεση είναι άμεσα συνδεδεμένη μ’ ένα εθνικό μας θέμα, που ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ «ξεκίνησε» από την κυβέρνηση Σημίτη και «εξελίχτηκε» από την κυβέρνηση Καραμανλή. Η παραπομπή του θέματος σε Ειδικό Δικαστήριο είναι εντελώς αντεθνική και ιδιαίτερα επικίνδυνη για το κύρος της χώρας μας, αλλά και άλλων άμεσα εμπλεκόμενων χωρών… Αν στηθεί Ειδικό Δικαστήριο θα αποκαλυφτούν πράγματα που δεν πρέπει να αποκαλυφτούν, τουλάχιστον αυτή την περίοδο… Και όμως τόσο ο Παπανδρέου, όσο και ο Καρατζαφέρης δείχνουν να μην «υπολογίζουν τις συνέπειες» και να οδηγούν το καράβι στην ξέρα, λες και έχουν λάβει από κάπου πολύ ψηλά διαβεβαιώσεις ότι στο τέλος «οι ίδιοι» δεν θα αγγιχτούν…
Από την άλλη η Αριστερά αρέσκεται σε ρητορείες «του τύπου» ότι δεν αναγνωρίζει ως τίτλους ιδιοκτησίας τα χρυσόβουλα!!! Δεν μας λένε όμως εκεί στην Αριστερά ότι λόγω των χρυσόβουλων κατέχει ο Πατριάρχης των Ιεροσολύμων την μισή Ιερουσαλήμ, ότι λόγω των χρυσόβουλων κατέχει το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας τεράστιες εκτάσεις στην Αίγυπτο, το Οικουμενικό Πατριαρχείο στην Τουρκία, την Συρία και την Ιορδανία και το πιο σημαντικό ότι μέσω των χρυσόβουλων η Εκκλησία της Ελλάδος έχει παραδώσει ολόκληρα νησιά (πχ Σκύρος) στο Ελληνικό κράτος, ως συνέχεια μετά την Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου