Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2010

Νέος Μητσοτάκης ο Παπανδρέου

του Αριστοτέλη Βασιλάκη
telisvas@tellas.gr

Όποιος σπέρνει ανέμους, θερίζει θύελλες και όποιος σκάβει τον λάκκο του διπλανού του νομοτελειακά πέφτει μέσα, λέει ο θυμόσοφος λαός μας, που διαχρονικά δικαιώνεται μέχρι κεραίας στα σοφά λαϊκά ρητά του. Η κυβέρνηση Παπανδρέου ενόψει των περιφερειακών εκλογών και φοβούμενη εκλογική πανωλεθρία, ενδεχόμενο που θα «απονομιμοποιήσει» τις μοιραίες για τον τόπο επιλογές της, αποφάσισε να πολώσει το κλίμα ενάντια στην αξιωματική αντιπολίτευση παραπέμποντας 5 πρώην υπουργούς της σε Ειδικό Δικαστήριο, για το ζήτημα του Βατοπεδίου, το οποίο αποδεδειγμένα πλέον «βαπτίστηκε σκάνδαλο» από εξωθεσμικά κέντρα και έγινε το όχημα για την πτώση της κυβέρνησης Καραμανλή.
Η συγκεκριμένη απόφαση της ομάδας Παπανδρέου, που διαχειρίζεται «τα του τόπου», (το όλον ΠΑΣΟΚ διαφωνεί με αυτή την επιλογή), παραπέμπει στην εποχή του «βρώμικου 89’», όπως χαρακτηριστικά είχε βαπτίσει το κυβερνών κόμμα, την εποχή διακυβέρνησης της χώρας από τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.
Από τότε έχουμε να ζήσουμε Ειδικό Δικαστήριο στην Ελλάδα και η αλήθεια είναι ότι συνέτρεξαν πολύ πιο σοβαροί λόγοι και απείρως πιο ζημιογόνοι για την χώρα, τα τελευταία 20 χρόνια. Οι υποθέσεις του Χρηματιστηρίου και της SIEMENS ήταν σαφέστατα πιο «βρώμικες» και πιο ζημιογόνες για την κοινωνία. Ωστόσο το κλίμα συναίνεσης που επέβαλαν – πολύ σωστά – οι κυβερνήσεις Σημίτη και Καραμανλή, στο όνομα της ανάπτυξης της χώρας, άσχετα με τα τραγικά αποτελέσματα που όλοι βιώνουμε, δεν οδήγησαν κανένα πολιτικό πρόσωπο στην αίθουσα του Ειδικού δικαστηρίου και δεν δημιούργησαν κλίμα πόλωσης και διχασμού στον Ελληνικό λαό.
Σήμερα ο Γιώργος Παπανδρέου με μόνους συμμάχους, τους δανειστές μας, τα ΜΜΕ των βαρόνων, μια μικρή ομάδα δευτεροκλασάτων στελεχών του ΠΑΣΟΚ (Ραγκούσης, Δρούτσας, Πεταλωτής κλπ) στα οποία παρέδωσε τα κλειδιά της χώρας και φυσικά τον Γιώργο Καρατζαφέρη και τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, αποφάσισε να «φτιάξει» το δικό του 1989… Προφανής στόχος; Η συσπείρωση των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, ενόψει της λαίλαπας που έρχεται… Το πιο πιθανό αποτέλεσμα; Ο Μητσοτάκης έφυγε στα 3 χρόνια και δεν ξαναγύρισε ΠΟΤΕ… Ο Παπανδρέου προβλέπεται να φύγει σε πολύ λιγότερο από ένα χρόνο…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου