Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Παραιτηθείτε κ. Παπακωνσταντίνου

Σε συνέντευξη του στις 13 Ιουνίου στην εφημερίδα «REAL NEWS» και στον δημοσιογράφο Βασίλη Σκουρή ο Υπουργός Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου στην ερώτηση του εκλεκτού συνάδελφου «Εσείς δηλώσατε ότι αν χρειαστούν πρόσθετα μέτρα δεν θα είστε αυτός που θα τα λάβει. Γιατί κ. Υπουργέ;» απάντησε:
«Εξέφραζα το αυτονόητο. Αν χρειαστούν πρόσθετα μέτρα δεν θα έχουμε κάνει καλά τη δουλειά μας – και όλοι θα κριθούμε γι αυτό. Όμως, να ξέρετε ότι είμαι πεισματάρης και δεν εγκαταλείπω τη μάχη».
Δείτε τώρα την δήλωση του στο Eurogroup για την Ελλάδα…
Τι μας λέει η δήλωση:
«Στο πλαίσιο αυτό, χαιρετίζουμε την ισχυρή δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης να αναλάβει τα απαραίτητα πρόσθετα μέτρα στον προϋπολογισμό του 2011, προκειμένου να επιβεβαιώσει το φιλόδοξο στόχο για έλλειμμα € 17 δις τον επόμενο χρόνο.
Η κυβέρνηση αυτή την στιγμή καθορίζει τις λεπτομέρειες των εν λόγω πρόσθετων μέτρων στον προϋπολογισμό του 2011 καθώς και στο αναθεωρημένο μνημόνιο.
Εμείς τονίζουμε ιδιαίτερα την ανάγκη για περαιτέρω μειώσεις των δαπανών, καθώς και την επιτάχυνση και εμβάθυνση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, ιδίως στον τομέα της φορολογίας, στις αγορές εργασίας, το επιχειρηματικό περιβάλλον, την υγειονομική περίθαλψη και την αποτελεσματικότητα της δημόσιας διοίκησης.»

Τι έχετε να μας πεί τώρα ο κ. Παπακωνσταντίνου;
Εκείνος δεν είχε δηλώσει ότι: Αν χρειαστούν πρόσθετα μέτρα δεν θα έχουμε κάνει καλά τη δουλειά μας – και όλοι θα κριθούμε γι αυτό…;
Άραγε έχετε κάνει καλά την δουλειά σας, αφού παίρνετε πρόσθετα μέτρα;
Αν χρειαστούν πρόσθετα μέτρα δεν θα είστε αυτός που θα τα λάβει, είχατε πει…
Κάντε λοιπόν το αυτονόητο και παραιτηθείτε κ. Υπουργέ..
Αποτύχατε παταγωδώς…
Αποτύχατε παταγωδώς και σαν Υπουργός Οικονομικών, αλλά και σαν πολιτικός, αφού καταφέρατε «πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις» να φανείτε εντελως αναξιόπιστος απέναντι στις θυσίες του ελληνικού λαού… Αδυνατείτε να πάρετε τα ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΟΝΤΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ από τους φίλους σας «έχοντες και κατέχοντες’, γι αυτό και μετακυλύετε τα βάρη στα συνήθη υποζύγια… Τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους…

2 σχόλια:

  1. Άρτεμις:Δυστυχώς οι έχοντες και κατέχοντες μετακομίζουν τις επιχειρήσεις τους σε γειτωνικές χώρες όπου οι φορολογία είναισχεδόν ανύπαρκτη και τό εργατικό κόστος κάτω από το μισό. Μετά τη μεταπολίτευση ενώ έπρεπε να αναπτύξουμε καινοτόμες βιομηχανίες η μεν Ν.Δ.κρατικοποιούσε και το ΠΑΣΟΚ φώναζε να κοινωνικοποιηθούν όλες οι βιομηχανίες.Τα χρήματα δε από τις επιδοτήσεις της ΕΟΚ για ανάπτυξη, πηγαίναν σε πολιτικές σκοπιμότητες και αγορά ψήφων. Είμαστε άξιοι της τύχης μας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άρτεμις:
    Tα νούμερα δεν βγαίνουν. Φταίνε όλες οι κυβερνήσεις μετά την μεταπολίτευση. Πρέπει όλα τα πολιτικά κόμματα να τα βρούν μεταξύ τους και να πάρουν κοινές, τολμηρές και όσο μπορεί να γίνει δίκαιες αποφάσεις. Πρέπει να συνηδητοποιήσουμε ότι κάποιοι θα πληρώσουνε μεγαλύτερο τίμημα, αλλά η χώρα πρέπει να σωθεί. Αλλιώς θα βουλίαξουμε όλοι και επιστροφή δεν θα δούνε ούτε τα εγγόνια μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή