Τρίτη, 23 Νοεμβρίου 2010

Τα βροντάει ο Τσάρος;

O Γιώργος Παπακωνσταντίνου ανέβηκε τη Κυριακή το μεσημέρι στο Καστρί και υπέβαλλε την παραίτησή του στον πρωθυπουργό, όπως αποκάλυψε το γνωστό blog http://www.kourdistoportocali.com.
Η αλήθεια είναι ότι κανείς στην κυβέρνηση δεν βγήκε να διαψεύσει την συγκεκριμένη φήμη, άλλωστε το πολιτικό σύστημα συνηθίζει να μην προβαίνει σε διαψεύσεις ρεπορτάζ των blog, προτιμώντας το επικοινωνιακό παιχνίδι να «απλώνεται» μόνο στα ελεγχόμενα απ’ αυτό ΜΜΕ, ωστόσο το ρεπορτάζ είναι απόλυτα έγκυρο και αντανακλά πλήρως το κλίμα που υπάρχει αυτή την στιγμή στην κυβέρνηση. Οι πάντες πλέον έχουν αποδεχτεί ότι η «ελεγχόμενη χρεοκοπία» είναι αναπόφευκτη και η «ομάδα γύρω από τον πρωθυπουργό», που οδήγησε την χώρα στις δαγκάνες της υποτέλειας του ΔΝΤ και της ΕΚΤ, ετοιμάζεται να αποσυρθεί μαλακά από το πολιτικό προσκήνιο… Το πλήρες δημοσίευμα του blog έχει ως εξής:
Σύμφωνα με το έγκυρο blog o Παπανδρέου του ζήτησε από τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου να το ξανασκεφθεί, γιατί μια τέτοια ενέργεια θα δημιουργούσε ακόμη πιο εκρηκτικό πρόβλημα στη σχέση με την Τρόικα, η οποία δοκιμάζεται άγρια εξαιτίας της ανικανότητας της κυβέρνησης να κάνει μεταρρυθμίσεις και να υλοποιήσει όσα υπέγραψε στο Μνημόνιο.
-Αν φύγεις τώρα είναι πιθανόν να μην πάρουμε ούτε τη 3η δόση και θα αναγκασθώ να οδηγήσω τη χώρα στη χρεοκοπία, χωρίς να έχουμε προλάβει να προετοιμασθούμε επικοινωνιακά…, ήταν η θέση του πρωθυπουργού.
Ο Παπακωνσταντίνου διαισθανόμενος ότι τον έχουν πάρει χαμπάρι και οι πέτρες με τις διαρκείς αυτοδιαψεύσεις του (κα Τρέμη, δεν θ αυξήσουμε τον Φ.Π.Α), αλλά και την καυτή ανάσα του Λουκά Παπαδήμου, στον οποίο ο πρωθυπουργός έχει αναθέσει την ευθύνη να χρεοκοπήσουμε γλυκά κι όσο πιο ανώδυνα γίνεται-αποφάσισε να τα βροντήξει.
Η χώρα πληρώνει πολύ ακριβά τις κυβερνητικές επιλογές του πρώτου εξαμήνου αλλά και την επιλογή του Παπανδρέου να πειραματισθεί στο υπουργείο Οικονομικών, καίγοντας παράλληλα ένα ικανό στέλεχος όπως είναι ο Παπακωνσταντίνου.
Η Οικονομία δεν είναι υπουργείο Πολιτισμού (παρότι κι από δω φούνταρε ο Ζαχόπουλος) για να τοποθετήσεις τον κολλητό σου χωρίς ολέθριες συνέπειες για τη χώρα.
Ο Παπακωνσταντίνου θα μπορούσε να είναι ένας εξαίρετος υπουργός Παιδείας για παράδειγμα η ένας αποτελεσματικός υπουργός Ανάπτυξης.
Για το Οικονομικών είναι σαν να οδηγεί Φερράρι χωρίς δίπλωμα.
Τώρα που τα πράγματα ζορίζουν επικίνδυνα, ο Παπακωνσταντίνου κινδυνεύει να καταγραφεί στην ελληνική Ιστορία, σαν ο υπουργός Οικονομικών που χρεοκόπησε τη χώρα.
Η χρεοκοπία είναι προδιαγεγραμμένη και στο χέρι του πρωθυπουργού είναι αν θα μας χρεοκοπήσει με καπετάνιο τον Παπαδήμο η τον «παραιτημένο» Παπακωνσταντίνου.
Μπορεί αν θέλει να βάλει και την Άννα Νταλάρα στο Οικονομικών. Γιατί όχι…

1 σχόλιο:

  1. Άρτεμις : Συμφωνώ ο Παπαπακωσταντίνου είναι λίγος.
    Όλοι οι Έλληνες και κυρίως η κυβέρνηση πρέπει να διαβάσουν την ομιλία του Αλέκου Παπαπαδόπουλου και να εφαρμοστούν αυτά που λέει κατά γράμμα και το συντομώτερο. Χρειάζεται συνεργασία όλων των κομμάτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή