Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Μην πατάτε το «πράσινο»…


του Αριστοτέλη Βασιλάκη

Τι να πρωτογράψει κανείς δευτεριάτικα. Για την διαδικασία «παρωδία» εκλογής νέου αρχηγού του ΠΑΣΟΚ ή για τα αίσχη που έγιναν στο ΟΑΚΑ; Θα προσπαθήσω να γράψω σε λίγες αράδες και για τα δύο θέματα, τα οποία κατά τη γνώμη μου αναδεικνύουν στο έπακρο, το πόσο έχει διαταραχθεί η κοινωνική συνοχή από την οικονομική κρίση και τις πολιτικές του Μνημονίου.
Το ΠΑΣΟΚ αναμφίβολα είναι το κόμμα πρωταγωνιστής του φαύλου κύκλου της μεταπολίτευσης. Πρωταγωνίστησε σε όλες τις παθογένειες του πολιτικού μας συστήματος. Μια κάστα μεσαίων και μεγάλων στελεχών εκμεταλλευόμενα την ιδεολογική αγνότητα και αριστερόστροφη ιδεολογική τοποθέτηση της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού εμπνεύστηκε, εξέφρασε και εφάρμοσε στην πράξη, όλ’ αυτά για τα οποία σήμερα πληρώνουμε ΟΛΟΙ.
Αυτή η κάστα ανθρώπων νοιώθοντας το ΤΕΛΟΣ τους να πλησιάζει, προσπάθησαν για ακόμα μία φορά να υφαρπάξουν τη «νομιμοποίηση» από την βάση τους, την οποία παρεμπιπτόντως δείχνουν να θεωρούν ιδιοκτησία τους, για να παραμείνουν στο τιμόνι του κόμματος και να καταφέρουν κάποια στιγμή να το επαναφέρουν σε τροχιά εξουσίας, ποντάροντας στη μνήμη χρυσόψαρου του Ελληνικού λαού. Η ανακοίνωση της συμμετοχής στη διαδικασία ανάδειξης νέου αρχηγού 240.000 ανθρώπων, μόνο γέλιο μπορεί να μας προσφέρει. Όλοι γνωρίζουν ότι αυτό το νούμερο «απλά δεν υπάρχει». Νομίζω πως τα μεγαλοστελέχη του ΠΑΣΟΚ εξακολουθούν να υποτιμούν τη νοημοσύνη του Ελληνικού λαού. Θα έλεγα ότι ζουν στον δικό τους φανταχτερό γυάλινο κόσμο. Η αλήθεια είναι ότι έχουν πολύ ισχυρή ασπίδα, τα γνωστά ΜΜΕ, τα οποία έτρεξαν από σήμερα να δημιουργούν κλίμα, περί ΠΑΣΟΚ, που αναγεννιέται με τον Βενιζέλο στο τιμόνι…
Για να έρθουμε και στα έκτροπα του ΟΑΚΑ και να συνδέσουμε με το προηγούμενο γεγονός, τα ίδια ΜΜΕ, (όλως τυχαίως συμφερόντων της οικογένειας Βαρδινογιάννη) από χτες το βράδυ «κλαίνε υποκριτικά» για όσα απαράδεκτα έγιναν. Μόνο που η ανάλυση τους είναι εντελώς λανθασμένη. Τα συγκεκριμένα επεισόδια δεν είναι αποτέλεσμα κάποιας ευρύτερης κοινωνικής αντίδρασης στα όσα άσχημα βιώνει η ελληνική κοινωνία εξαιτίας του Μνημονίου. Αν ίσχυε αυτό, εδώ και δύο χρόνια θα είχαμε συνεχή και κλιμακούμενα επεισόδια σε όλα τα γήπεδα της χώρας, κάτι που ασφαλώς δεν ισχύει. Ήταν μια αντίδραση οπαδών μιας συγκεκριμένης ποδοσφαιρικής ομάδας, η οποία έχει αφεθεί στην τύχη της από την ιδιοκτησία της ΠΑΕ. Οι οπαδοί του ΠΑΟ εδώ και καιρό, από την εποχή της πολυμετοχικότητας δείχνουν ένα πρωτοφανές για την ιδιοσυγκρασία τους βίαιο πρόσωπο. Οι λόγοι ποικίλουν και έχουν να κάνουν κυρίως με τον εμπαιγμό που βιώνουν από τα καμώματα των διαφόρων επιφανών Παναθηναϊκών που διαχειρίζονται τις τύχες της ομάδας τους. Χτες έφτασε ο κόμπος στο χτένι, επειδή για πρώτη φορά γνωρίζουν ότι δεν έχουν να αντιπαρατάξουν κάτι πειστικό – έστω και επικοινωνιακό – στον αιώνιο αντίπαλο τους. Η ανωτερότητα του Ολυμπιακού είναι εμφανέστατη και σε όλα τα επίπεδα. Απλά η οικογένεια Βαρδινογιάννη, βασικά υπεύθυνη για την κατάντια του ΠΑΟ, έχοντας υπό τον άμεσο ή έμμεσο έλεγχο της μεγάλη μερίδα των ΜΜΕ της χώρας, πέταξε για ακόμα μια φορά την «μπάλα στην εξέδρα», αποποιούμενη των ευθυνών της για το κατάντημα της ιστορικής ομάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου