Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Οι μέτριοι τα διαλύουν όλα, για να φαίνονται…


του Αριστοτέλη Βασιλάκη

Τον Οκτώβριο του ’81 ο Ανδρέας Παπανδρέου ήλθε στην εξουσία με το σύνθημα «η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες» και με ενδυματολογικό σύμβολο το ζιβάγκο. Κοντά τριάντα χρόνια μετά ο γιος του Γιώργος με ενδυματολογικό σύμβολο το ποδηλατικό και το κωπηλατικό κολλάν, απέκτησε το αξίωμα του πρωθυπουργού με τις ίδιες παραπλανητικές και τακτικές. Μόνο που ο Γιώργος δεν είναι Ανδρέας και κατάφερε μέσα σε λίγους μήνες οι Έλληνες να διαγράψουν από το νου τους το σύνθημα, αλλά και να μετατρέψει την Ελλάδα σε μια αποικία των ξένων.
Η Ελλάδα τα τελευταία δύο χρόνια δεν ανήκει στους Έλληνες, αλλά έχει υποθηκευτεί στο αμερικανοκρατούμενο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και στην Γαλλογερμανοκρατούμενη Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η συγκεκριμένη υποθήκη δεν είναι μόνο οικονομικού χαρακτήρα. αλλά αφορά όλους τους τομείς του Ελληνικού κράτους, όπως είναι ο εθνικός πλούτος, ο κοινωνικός ιστός και η εξωτερική πολιτική, δηλαδή τα εθνικά μας θέματα.
Λένε πολλοί, μεταξύ αυτών κι εγώ, να γυρίσουμε στην Δραχμή για να σωθούμε… Φοβάμαι πως η Ελλάδα έχει χάσει κι αυτό ακόμα το πλεονέκτημα του εθνικού νομίσματος, το οποίο παρά τις όποιες δυσκολίες, θα μπορούσε τουλάχιστον να διατηρήσει την εθνική μας αξιοπρέπεια και να προστατέψει όσο το δυνατόν τον εθνικό μας πλούτο.
Λένε πως για να κόψεις χρήμα, θα πρέπει να μετρηθούν τ’ αποθεματικά σου σε χρυσό και άλλα πολύτιμα μέταλλα… Νομίζω πως η περίπτωση των ΗΠΑ απέδειξε πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει… Δε νομίζω να γέμισαν με φρεσκοτυπωμένα δολάρια την παγκόσμια αγορά, δημιουργώντας νομισματικές αναταράξεις, με βάση τα αποθέματα τους. Θεωρώ ότι οι Αμερικάνοι, τύπωσαν δολάρια, με βάση τον τσαμπουκά τους!!! Την στρατιωτική τους ισχύ. Τον έλεγχο του τραπεζικού συστήματος!!! Τα ενεργειακά τους αποθέματα!!! Την γεωπολιτική τους επιρροή παγκοσμίως!!! Την τεχνολογική τους υπεροχή!!! Τον έλεγχο σε μηχανισμούς προπαγάνδας (ΜΜΕ, Τέχνη) κλπ κλπ κλπ!!!
Ως εκ τούτου όχι μόνο ξεπέρασαν εύκολα και γρήγορα την κρίση, αλλά κατάφεραν να την εξάγουν και να την μεταδώσουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Θεωρητικά οι ΗΠΑ έχουν πολύ μεγαλύτερα οικονομικά προβλήματα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ωστόσο χρησιμοποιώντας τον ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ τους, κατάφεραν να επιβάλλουν τους όρους του παιχνιδιού…
Με βάση την συγκεκριμένη λογική, ακόμα και αν αύριο το πρωί η Ελλάδα τυπώσει δραχμές, με ποιον ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ, θα μπορέσει να πάει να διεκδικήσει πράγματα, έτσι όπως την κατάντησε το πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο της χώρας;
Για να ευθυμήσουμε λίγο, διαισθάνομαι ότι σε λίγο καιρό, πάλι θα πέσουμε στον «έρωτα του Γιωργάκη», αφού «παίζει» να είναι ακόμα πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς!!! Όπως είπε κι ένας φίλος μου… Οι μέτριοι τα διαλύουν όλα, για να φαίνονται…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου