Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Οι οραματιστές και οι επαγγελματίες Σοσιαλιστές!!!

του Αριστοτέλη Βασιλάκη

Σήμερα λέω να ασχοληθώ με την ΑΜ τον Θόδωρο Πάγκαλο και τις δύο «ιστορικές» φράσεις του, οι οποίες σηματοδότησαν δύο διαφορετικές επικοινωνιακές στρατηγικές της κυβέρνησης του Μνημονίου.

Στην αρχή ο κ. Πάγκαλος μας «ενημέρωσε», ότι «Μαζί τα φάγαμε», υπονοώντας ότι μαζί πρέπει να τα επιστρέψουμε στους δανειστές μας. Η συγκεκριμένη φράση, προσπάθησε να μας βάλει στη λογική της συλλογικής ευθύνης.

Τι είναι άραγε αυτή η περίφημη συλλογική ευθύνη, που προσπάθησε να μας «περάσει» ο κ. Πάγκαλος; Σ’ αυτή τη χώρα υπάρχει μια τάξη, η οποία είθισται να καθορίζει τις πολιτικές εξελίξεις της χώρας. Αυτή η τάξη η οποία έχει ονομαστεί ως «μεσαίος χώρος», είναι οι νεόπλουτοι της «μεταπολίτευσης» και είναι συνήθως άνθρωποι που υπηρετούν το σύστημα και κατά βάση, έχουν πολύ καλό βιοτικό επίπεδο.

Αυτοί οι άνθρωποι, διακρίνονται από μετριοπάθεια, δεν θέλουν ν’ αλλάξει τίποτα, διότι κινδυνεύει ν’ αλλάξει δραματικά προς το χειρότερο το επίπεδο ζωής τους. Σ’ αυτούς ακριβώς λοιπόν απευθύνθηκε ο ευτραφής αντιπρόεδρος. Είναι σαν να τους λέει. Δεν μπορεί για την χρεοκοπία μιας ολόκληρης χώρας να ευθύνονται πέντε – έξι νοματαίοι. Φάγανε οι πολιτικοί, φάγανε οι μεγαλοκαρχαρίες, φάγατε όμως και ΕΣΕΙΣ…

Πρακτικά, όντως δεν αποκλείεται όντως να τα φάγαμε μαζί. Εντάξει, άλλοι φάγανε τα ψίχουλα, άλλοι τα αποφάγια, άλλοι το φιλέτο κι άλλοι τον αγλέορα! Έτσι, ναι συμφωνώ. Είναι το ίδιο όμως; Η φράση λέει κάτι για φαγοπότι. Αν εννοούμε το γλείψιμο των ψίχουλων απ’ το πάτωμα, φαγοπότι, τότε πάω πάσο.

Επειδή όμως στην κοινωνία δεν υπάρχουν μόνο «νεόπλουτοι», το «μαζί τα φάγαμε» δεν πέρασε, οπότε η κυβέρνηση αποφάσισε μέσω του αντιπρόεδρου να βάλει σε εφαρμογή το δεύτερο επικοινωνιακό σχέδιο.

Είπε ο Θόδωρος Πάγκαλος ότι η δημοκρατία επισκέφτηκε την πατρίδα μας το 1981!!! Δήλωση πολύ σκληρή και απείρως πιο προβοκατόρικη. Στόχευση ήταν η κομματική συσπείρωση και ο εσωκομματικός σκεπτικισμός, ενόψει μεσοπρόθεσμου. Τελικά μήπως «μαζί τα φάγανε» μόνοι τους οι Πασόκοι;

Μήπως όντως έθισαν τους αγνούς και τίμιους επαρχιώτες στη νοοτροπία και στην κυριολεξία, αγνούς Έλληνες, στο να απλώνουν το ροζιασμένο απ’ την εργασία χέρι, ζητώντας μερίδιο από τα λάφυρα του σοσιαλιστικού ψευτοπαραδείσου που του υποσχέθηκαν; Η απάντηση, είναι απλή. Τον έθισαν όλοι όσοι τελικά στο πάρτι αυτό, τα έφαγαν χοντρά.

Φυσικά και δεν υπάρχει συνευθύνη… Μόνοι τους τα έφαγαν, παρέα με τον «μεσαίο χώρο» τους… Η μόνη ευθύνη, όσων πίστεψαν στο ψευτοσοσιαλιστικό όραμα είναι που τους σέρβιραν. Η μόνη τους ευθύνη, είναι που γέμιζαν τις πλατείες για να τους χειροκροτήσουν, κρατώντας τα χρωματιστά πλαστικά σημαιάκια. Τώρα όμως, τα πράγματα έχουν αλλάξει. Τώρα γεμίζουν τις πλατείες ως «αγανακτισμένοι». Τους κράζουν και τους γιαουρτώνουν. Και αυτοί κ. Πάγκαλε, δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ… Είναι οι πραγματικοί οραματιστές του Σοσιαλισμού και όχι οι οραματιστές της μπριζόλας και του χαβιαριού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου