Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

Οι ΗΠΑ, η Ρωσία και οι ιθαγενείς της «Μπανανίας»

του Αριστοτέλη Βασιλάκη

Όλο αυτό που υποπτευόμασταν εδώ και καιρό το μάθαμε χτες από τα πλέον επίσημα χείλη, αυτά του βουλευτή της Κρατικής Δούμας και προέδρου της Ομοσπονδίας της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Ρωσίας κ. Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος μας πληροφόρησε ότι το Φεβρουάριο του 2010 κατά τη διάρκεια της επίσκεψης Παπανδρέου στη Μόσχα, ο Βλαντιμίρ Πούτιν προσέφερε στον Έλληνα πρωθυπουργό 25 δις ευρώ χαμηλότοκο δάνειο, ως πρώτη δόση για να αντιμετωπίσουμε το τεράστιο πρόβλημα ρευστότητας που της είχε δημιουργήσει η κρίση.

Η απάντηση του Παπανδρέου ήταν «συμβουλές» της Σοσιαλιστικής Διεθνούς για την πράσινη ανάπτυξη και τη οικολογία και βέβαια μια επίσκεψη «για τα μάτια του κόσμου», αφού είναι γνωστό ότι η πλειοψηφία της Ελληνικής κοινής γνώμης στο διηνεκές βλέπει με πολύ θετικό μάτι την Ελληνορωσική συνεργασία, σε ενεργειακά και κατ’ επέκταση γεωστρατηγικά θέματα.

Είναι σαφέστατο ότι η προσφυγή μας στο μηχανισμό στήριξης της ΕΕ και στο ΔΝΤ, ήταν προδιαγεγραμμένη. Όπως και η αλλαγή στην εξωτερική πολιτική της χώρας. Οι ιστορικής σημασίας συμφωνίες Καραμανλή με την Ρωσία και την Κίνα, επί Ευρωπαϊκού εδάφους, δηλαδή με χώρα της Ευρωζώνης, για να το κάνουμε πιο κατανοητό, δηλαδή με χώρα που «ανήκει εις την δύσιν», που έλεγαν και οι παλιοί, θα έπρεπε να ανατραπεί με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο, προς γνώση και συμμόρφωση των ιθαγενών της Μπανανίας…

Άλλωστε δεν είναι λίγοι εκείνοι που συνδέουν τις μεγάλες φωτιές της Πελοποννήσου το 2007, τα γεγονότα του Δεκεμβρίου του 2008 (όταν κάηκε η Αθήνα για το θάνατο του Αλέξη Γρηγορόπουλου), το κατασκευασμένο σκάνδαλο του Βατοπεδίου, το σκάνδαλο SIEMENS (το οποίο κατά 90% είναι σκάνδαλο ΠΑΣΟΚ) και άλλα πολλά, με την προσπάθεια αποσταθεροποίησης και τελικής πτώσης της ούτως ή άλλως ευάλωτης (λόγω των 151 βουλευτών) κυβέρνησης Καραμανλή.

Όπως και να ‘χει η κρίση που υπάρχει στις ελληνορωσικές σχέσεις πλέον, αρχίζει να λαμβάνει επικίνδυνη τροπή. Η ακύρωση της επίσκεψης του ΥΠΕΞ Σταύρου Λαμπρινίδη στην Μόσχα με αίτημα της ρωσικής πλευράς λόγω «μη ύπαρξης αντικειμένου στις ελληνορωσικές σχέσεις» (!) είναι απίστευτη. Θύμισε την αντίστοιχη ακύρωση της επίσκεψη Γκρομίκο, του τότε ΥΠΕΞ της ΕΣΣΔ, πριν τις εκλογές του 1989 στην Αθήνα, όταν η τότε κυβέρνηση Ανδρέα Παπανδρέου, έπνεε τα λοίσθια.

Είναι πραγματικά λυπηρό μια χώρα να κυβερνιέται από ανθρώπους, οι οποίοι δεν απηχούν στο ελάχιστο τη θέληση του λαού που κυβερνούν. Και είναι ακόμα πιο λυπηρό το γεγονός, ότι η αξιωματική αντιπολίτευση με την συγκεκριμένη ηγεσία, ακολουθεί τον ίδιο ακριβώς δρόμο.

Ο «υπερατλαντικός σύμμαχος» δείχνει να βρυχάται… Κατάφερε να ελέγξει τα δύο μεγάλα κόμματα, κομμάτιασε πανεύκολα την Αριστερά και προωθεί τα σχέδια του με μαθηματική ακρίβεια. Τι κι αν ο Ελληνικός λαός στην συντριπτική του πλειοψηφία (πλην των πολύ βολεμένων) έχει καταλάβει τι γίνεται και προσπαθεί ν’ αντισταθεί…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου