Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Ο ρόλος των ΜΜΕ

Πνιγμένα στα χρέη και ζητώντας ανοιχτές πόρτες για νέα δάνεια τα Μέσα Ενημέρωσης στη χώρα μας τελούν κάτω από τον απόλυτο έλεγχο των εκάστοτε κυβερνώντων. Όσο για τους ιδιοκτήτες τους , οι περισσότεροι βρίσκονται σε στενή εξάρτηση από την κυβέρνηση για διαφορετικούς λόγους ο καθένας.

Η φανατική «φιλομνημονιακή» τους συμπεριφορά είχε αιτία. Σε κάθε συμπεριφορά υπάρχει και μια αιτία, ιδιαίτερα σε περιπτώσεις επαγγελματιών καθοδηγητών που είναι χρόνια στο “κουρμπέτι” των δημοσίων πραγμάτων, όπως είναι οι άνθρωποι της ενημέρωσης και οι επιχειρηματίες ιδιοκτήτες τους.

Έτσι λοιπόν και άδω δεν έχουμε τυχαία αυτή την μέχρι το μεδούλι «φιλομνημονιακής» συμπεριφοράς, που περιλαμβάνει από μανατζάρισμα βελτίωσης της εικόνας του τέως και του νυν πρωθυπουργού μέχρι και εργολαβικό πολιτικό “θάψιμο” των διαφόρων αντιπάλων.

Είναι γνωστό ότι υπογραφή του Μνημονίου με το ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Ένωση ουσιαστικά ανοίγει τον δρόμο για ιδιωτικοποιήσεις, οι οποίες ισοδυναμούν με ξεπούλημα όσο-όσο της δημόσιας περιουσίας όπως οι ΔΕΚΟ. Επίσης έχουμε το άνοιγμα νέων δραστηριοτήτων όπως τα τυχερά παιχνίδια.

Ένας άλλος παράγοντας είναι τα χρέη και τα κάθε είδους ανοίγματα με το Δημόσιο, ενώ ένας τρίτος παράγοντας είναι ο αμερικανικός.

Καταλαβαίνουμε λοιπόν πως οι πολίτες αυτής της χώρας οι οποίοι είτε γιατί δεν επιθυμούν να εμβαθύνουν -είτε γιατί δεν είναι έμφυτό τους να δουν και πίσω από τη κουρτίνα –είναι έρμαια ενός καλά στημένου συστήματος .

Το μόνο που χρειάζεται λοιπόν είναι να δούμε ποιος κρύβεται πίσω από τις λέξεις...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου