Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

«Χρεοκοπεί» τη ΔΕΗ ο Παπακωνσταντίνου

του Αριστοτέλη Βασιλάκη

H διαφαινόμενη αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ εκ μέρους της κυβέρνησης Παπαδήμου, η οποία αποτελεί μέτρο «έμπνευσης και εκτέλεσης» του γνωστού και μη εξαιρετέου μοιραίου για την χώρα υπουργού των ειδικών αποστολών κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου, θ’ αποτελέσει την ταφόπλακα στην μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και θα γίνει δυσθεώρητο εμπόδιο στις όποιες ελπίδες για ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια. Πρόκειται ωστόσο για ένα μέτρο το οποίο πάνω απ’ όλα θα «χρεοκοπήσει» την ίδια τη ΔΕΗ και θα προσφέρει το καλύτερο δώρο στους ιδιώτες-ανταγωνιστές της μεγαλύτερης βιομηχανίας της χώρας, οι οποίοι θα πάρουν τη μερίδα του λέοντος στους καλούς πελάτες ηλεκτρικής ενέργειας.

Παρότι η ΔΕΗ παρέχει την φθηνότερη Kwh στην Ε.Ε. δεν μπορεί ο καταναλωτής να είναι η εύκολη λεία και το θύμα προκειμένου να αυξάνονται τα κέρδη των ιδιωτών και να καλύπτεται η οικονομική αιμορραγία της Επιχείρησης από εγκληματικές και καταστροφικές αποφάσεις της πολιτείας σε βάρος της.

Η ΔΕΗ τα τελευταία χρόνια έχει «υποστεί» μια σειρά από αποφάσεις της Πολιτείας, οι οποίες είναι εγκληματικές και σε μια ευνομούμενη δημοκρατία θα έχριζαν εισαγγελικής παρέμβασης και μάλιστα σε ανώτατο επίπεδο. Έχει επιβληθεί ειδικός φόρος κατανάλωσης στο DIESEL απόφαση που κόστισε στην Επιχείρηση πάνω από 100 εκ. € ετησίως!!!

Έχει επιβληθεί ειδικός φόρος κατανάλωσης φυσικού αερίου. Απόφαση που θα κοστίσει στη ΔΕΗ πάνω από 200 εκ. € το 2012!!!

Οι περικοπές των μισθών των υπαλλήλων της ΔΕΗ, έχουν φτάσει το 45%, ωστόσο οι περίφημες περιστολές των δαπανών, δηλαδή οι σπατάλες των προμηθειών και των εργολαβιών, αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο τα τελευταία χρόνια, εξυπηρετώντας τους «γνωστούς και μη εξαιρετέους» εθνικούς προμηθευτές, κρατικοδίαιτους «νταβατζήδες» της Ενέργειας…

Εδώ και χρόνια έχει στηθεί μια κομπίνα σε βάρος της ΔΕΗ με την οριακή τιμή του συστήματος (ΟΤΣ). Κομπίνα από την οποία πέρσι έχασε (της έκλεψαν) 40 εκ. €, φέτος 170 – 180 εκ. € και του χρόνου πάνω από 200 εκ. €.

Παράλληλα την βάζουν να πληρώνει (χάνει) από τα «δωράκια» που γίνονται σε τρίτους όπως το πρόσφατο στην ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ (45-50 εκ. το χρόνο μέσω του τέλους ΑΠΕ) το οποίο θα το πληρώσουν οι καταναλωτές!

Αν ΔΕΗ, μια Επιχείρηση με ασύλληπτες δυνατότητες και πλούτο, ο οποίος στην ουσία αποτελεί περιουσιακό στοιχείο του ελληνικού λαού, αφηνόταν ελεύθερη και μη ποδηγετούμενη από τις «βουλές» κάθε περαστικού υπουργού, να βγει στον ανταγωνισμό, τότε είναι σίγουρο ότι δεν θα χρειάζονταν αυξήσεις ή στην χειρότερη περίπτωση θα ήταν πολύ πιο περιορισμένες από αυτές που ετοιμάζεται να επιβάλλει η πολιτεία (θα ήταν στο ύψος της κάλυψης της όποιας αύξησης του κόστους καυσίμων και τόση ώστε να υλοποιηθεί το επενδυτικό της πρόγραμμα.)

Αντ’ αυτού οι «μαθητευόμενοι μάγοι» για να μην γράψουμε τίποτα χειρότερο, την απαξιώνουν με σκοπό να την ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΝ έναντι πινακίου φακής, στους πολιτικούς τους προστάτες και μέντορες. Αν αυτό δεν είναι «γραικυλισμός», αναρωτιέμαι τι χειρότερο θα μπορούσε να πράξει ο Τσολάκογλου;



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου