Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Εφικτή η Φόρμουλα 1 στο Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα

«Στόχος μας είναι να μεταμορφώσουμε το Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα σε πόλο έλξης για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και να δημιουργήσουμε μία νέα πηγή εσόδων για τους κατοίκους», τόνισε ο δήμαρχος Κερατσινίου - Δραπετσώνας, Λουκάς Τζανής, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, στην οποία παρουσίασε μελέτη χωροθέτησης πίστας Φόρμουλα 1, στην περιοχή του Πειραιά.

Η φιλόδοξη προσπάθεια ξεκίνησε πριν από 18 μήνες με πρωτοβουλία του κ. Τζανή. Το πρώτο βήμα ήταν η χωροθέτηση της πίστας και τη μελέτη ανέλαβε ο αρχιτέκτων Θανάσης Παπαθεοδώρου, ο οποίος εργάστηκε χωρίς αμοιβή.

Στη συνέντευξη παρουσιάστηκε χάρτης της περιοχής με τη χάραξη της πίστας και δόθηκαν αρκετά στοιχεία για τη νέα προσπάθεια.

«Η χρηματοδότηση του έργου κόστους 100 εκατ. ευρώ θα γίνει μέσω του προγράμματος ΤΖΕΣΙΚΑ, που περιλαμβάνεται στο ΕΣΠΑ», είπε ο δήμαρχος και πρόσθεσε: «Προβλέπεται συμμετοχή του κράτους κατά 50% και ισόποση συμμετοχή των ιδιωτών. Η νέα πίστα θα δημιουργήσει 3.500 νέες θέσεις εργασίας. Επίσης, θα συμβάλει στην περιβαλλοντική αναβάθμιση της περιοχής και στην αύξηση του πρασίνου κατά 250 στρέμματα».

Η παρουσίαση του έργου έγινε από τη DIELPIS Formula 1 που αποτελεί ουσιαστικά το δημιούργημα του αρχιτέκτονα Αθανάσιου Παπαθεοδώρου. Το σχέδιο του αφορά κατά 70% δημόσιους δρόμους της περιοχής ενώ το υπόλοιπο 30%, εκτάσεις της περιοχής που θα πρέπει να αποκτηθούν και να τροποποιηθούν αναλόγως.

Όπως έγινε γνωστό, η μελέτη για τις κτιριακές εγκαταστάσεις έχει προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό και τον Σεπτέμβριο θα κατατεθεί η πρόταση στη FIA. Οι πρώτες συνεννοήσεις με το υπουργείο Ανάπτυξης και την Περιφέρεια έχουν ήδη γίνει και υπάρχει θετική ανταπόκριση.

ΣΧΟΛΙΟ: Ασφαλώς πρόκειται για μια πολύ δύσκολη περίπτωση, η οποία ξεπερνά τα στενά όρια του ευρύτερου Πειραιά, ενδεχομένως και της ίδιας της χώρας. Το να ειρωνευτεί κάποιος το Δήμαρχο επειδή οραματίζεται είναι εύκολο. Ο ίδιος δείχνει να το πιστεύει και αν μη τι άλλο, οφείλουμε να του δώσουμε την ευκαιρία να προσπαθήσει να δείξει τι μπορεί να κάνει. Κι εγώ είμαι ιδιαίτερα επιφυλακτικός, για το συγκεκριμένο σχέδιο, γνωρίζοντας ότι έχουν γίνει ήδη άλλες 5 προτάσεις για φόρμουλα 1 στην Ελλάδα, οι οποίες δεν ευδοκίμησαν.

Α.Β.

5 σχόλια:

  1. ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΑΧΑ ΜΟΥ ΤΑΧΑ ΜΟΥ ΟΤΙ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ,ΕΔΩ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΕΞΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ:


    1) ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΣΟΥΛΑΤΣΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ "ΠΡΟΣΛΗΦΘΕΙ" ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΤΥΧΑΡΠΑΣΤΟΙ "ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ" ΠΟΥ ΑΡΚΕΤΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝ ΔΗΜΟΤΕΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ??


    2) ΤΙ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΣΕ ΑΡΧΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ??

    3) ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΛΥΘΕΙ ΑΛΛΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΠΗΡΕ ΤΟΥΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΚΟΛΛΗΤΟΥΣ ΤΟΥ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΤΖΑΝΗΣ,250 ΣΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ??

    4) ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΚΑΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ "ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ" ΠΩΣ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ?
    ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΤΖΑΝΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΤΟΥ??

    5) ΑΦΟΥ ΚΥΡΙΟΙ ΤΟ ΞΕΡΑΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΚΙΟΛΑΣ ΓΙΑΤΙ ΑΦΗΣΑΤΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΕΞΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟΙ ΜΗΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΤΕ??

    6) ΑΦΟΥ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ(ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ) ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΔΗΜΟΥΣ ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ ΣΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΦΩΤΗ ΜΕΛΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΤΖΑΝΗΣ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΔΑΝΕΙΟ??

    7) ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΔΑΝΕΙΟ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ Η ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ Ο ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΥΡΙΟΣ ΣΑΡΑΦΟΓΛΟΥ ΠΟΥ ΒΟΥΛΙΑΞΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ??

    ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ,ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝΙΣΩ ΟΤΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΤΖΑΝΗΣ ΕΙΝΑΙ "ΑΞΙΟΣ" ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ ΣΑΣ ΚΥΡΙΟΥ ΣΑΡΑΦΟΓΛΟΥ ΠΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΖΑΤΕ ΕΠΙ ΠΟΛΛΑ ΕΤΗ !!!!!!!!


    Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΝΤΡΟΠΗ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ ΤΗΣ ΝΔ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΤΖΑΝΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΛΟΥΚΕΤΟ.


    ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΥΡΙΟΙ ΒΟΥΛΙΑΞΑΤΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΜΕΤΑ ΤΟ 1974 ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ ΝΑ ΠΑΙΖΕΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ !!!.
    ελλην

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. KAΛΑ ΟΛ' ΑΥΤΑ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΦΟΡΜΟΥΛΑ... ΩΣΤΟΣΟ ΕΠΕΙΔΗ ΕΓΡΑΨΕΣ ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΒΡΙΣΕΙΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΙ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΓΙΝΕ ΕΠΙ ΜΕΛΑ, ΠΛΗΝ ΤΗΣ ΔΕΠΑΚ, ΟΠΟΥ Ο ΖΟΥΠΗΣ ΒΓΗΚΕ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΣΤΑ ΕΞΟΔΑ... ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΑΝΕ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΤΙΜΗΤΕΣ Ο ΖΟΥΠΗΣ ΚΑΙ Ο ΜΕΛΑΣ, ΟΤΑΝ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΕΔΩΣΕ ΑΔΕΙΑ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΣΤΟ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ 31-12-2002, ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΡΙΝ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΣΤΟΝ ΣΑΡΑΦΟΓΛΟΥ!!! ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΤΟΤΕ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΥ Ο ΠΕΤΣΑΣ; ΜΗΠΩΣ ΕΙΧΕ ΠΑΕΙ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ; Ο ΖΟΥΠΗΣ ΧΑΛΑΣΕ ΓΙΑ ΚΑΡΑΝΑΒΑΛΙ 300.000 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΤΙΜΗΤΗΣ ΚΑΙ ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΗΣ, ΟΤΑΝ ΞΕΧΝΑΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΤΗΣ... ΞΑΦΝΙΚΑ ΕΔΩ ΚΑΙ 6 ΜΗΝΕΣ, ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΕΚΤΗΣΑΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ. ΠΟΙΟΙ; ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΗ ΡΗΜΑΞΑΝ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 12 ΧΡΟΝΙΑ... ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ Μ' ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΖΑΝΗ. ΟΚ ΚΑΝΕΙ ΛΑΘΗ. ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΟΥΤΕ ΜΕ ΜΕΛΑΔΕΣ, ΟΥΤΕ ΜΕ ΖΟΥΠΗΔΕΣ, ΟΥΤΕ ΜΕ ΠΕΤΣΕΣ. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΡΕΧΕΙ. ΚΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΤΕΛΙΚΗ ΑΝ ΕΧΕΙ ΔΙΟΡΙΣΕΙ, ΟΠΩΣ ΛΕΤΕ... ΔΟΥΛΕΙΑ ΔΙΝΕΙ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΔΕΝ ΤΑ ΤΡΩΕΙ ΣΕ ΤΥΡΟΠΙΤΕΣ... ΤΕΙΝΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΩ ΟΤΙ ΤΕΛΙΚΑ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ ΗΤΑΝ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ Ο ΧΑΣΚΑΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οταν χώρες σε τροχιά οικονομικής ανάπτυξης, όπως η Τουρκία, χάνουν τη διοργάνωση αγώνα της Φόρμουλα 1 εξαιτίας των οικονομικών βαρών που απαιτούνται για την διοργάνωση και την ίδια ώρα ιστορικές πίστες, όπως εκείνη του Εστορίλ στην Πορτογαλία, παραμένουν εκτός παγκοσμίου πρωταθλήματος για πάνω από δέκα χρόνια, τι πιθανότητες υπάρχουν να δούμε έναν τέτοιο αγώνα στη χώρα μας;
    μια από τις ερωτήσεις που ΔΕΝ απάντησε ο αρχιτέκτων.
    Και το ερώτημα είναι:
    Τι δουλειά έχει ο Δήμαρχος να μπλέκει με τις φιλοδοξίες για προβολή του κάθε αρχιτέκτονα και να μην ασχολείται με τα πραγματικά προβλήματα της πόλης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Δήμαρχος έχει κάνει λάθος στην προκειμένη περίπτωση. Κάποιοι άσχετοι τον παραμύθιασαν για λίγο, ότι το σχέδιο είναι εφικτό, αλλά τελευταία μάλλον ο Τζανής κατάλαβε ότι το σχέδια αγγίζει τα όρια του ανέφικτου, γι' αυτό και η μαζεμένη παρουσίαση. Όσο για το υπόλοιπα, συμφωνώ σχεδόν σε όλα με τον 15 Ιουλίου 2011 9:43 π.μ. Όχι και τιμητές ο Ζούπης και Μελάς. Αυτοί ειναι το μαύρο παρελθόν της πόλης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ενω εσυ και ο τζανης ειναι το ασπρο;;;θα ειναι απο τα γιαουρτια

    ΑπάντησηΔιαγραφή