Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Όλη η αλήθεια για τους μισθούς στο δημόσιο

του Αριστοτέλη Βασιλάκη

Έχουμε γίνει μάρτυρες τους τελευταίους μήνες από τα ΜΜΕ των κρατικοδίαιτων βαρόνων, δηλαδή τα όργανα προπαγάνδας των προνομιούχων μεγαλεργολάβων του δημοσίου και των χρυσών παιδιών της δημοσιογραφίας, που «εν μία νυχτί» έγιναν «μεγαλοϊδιοκτήτες» πανάκριβων εκδοτικών εγχειρημάτων, μια σπέκουλα που αφορά τους εργαζόμενους στον Δημόσιο τομέα και στις ΔΕΚΟ.

Η σπέκουλα αναφέρεται κυρίως σε κάποια όντως παράξενα επιδόματα που παίρνουν ορισμένοι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, και επεκτείνεται στους εργαζόμενους στις ζημιογόνες ΔΕΚΟ (ΟΣΕ, ΗΣΑΠ κλπ), οι οποίες έχουν μπει στο «πρόγραμμα» να δοθούν σε ιδιώτες, έναντι μικρού τιμήματος.

Βέβαια το σχέδιο το οποίο έχει εκπονηθεί από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και εφαρμόζεται με ευλάβεια από τα εκδοτικά και δημοσιογραφικά παπαγαλάκια της, επεκτείνεται και έχει βάλει στο στόχαστρο τους μισθούς όλων των εργαζομένων στο ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Ο στόχος είναι προφανής… Θέλουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και πριν η συγκεκριμένη κυβέρνηση μπει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, ως η πλέον ξενόδουλη που γνώρισε ο τόπος, να επιβάλλουν εργασιακό μεσαίωνα στο Ελληνικό δημόσιο, ανάλογο μ’ εκείνον που βιώνουν οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα και ιδιαίτερα όσοι «έχουν την τύχη» να εργάζονται στις πολυεθνικές που δραστηριοποιούνται στην χώρα μας, αλλά και στα «μαγαζιά» των εγχώριων κρατικοδίαιτων επενδυτών που τυχαίνει όλοι τους να είναι μέτοχοι σε «έγκριτα» κανάλια και εφημερίδες.

Το ότι υπάρχουν τεράστιες παθογένειες στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα είναι σαφές και αδιαμφισβήτητο… Ωστόσο για το τεράστιο έλλειμμα και κατ’ επέκταση την διόγκωση του χρέους σε δυσθεώρητα επίπεδα, δεν ευθύνονται οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων. Το γεγονός ότι μειώθηκαν κατά 10% το 2010 δεν προσέφερε κάτι ουσιαστικό στον προϋπολογισμό.

Σίγουρα οι Μέσοι Όροι μισθοδοσίας στις ζημιογόνες ΔΕΚΟ που διαρρέει η κυβέρνηση, δηλαδή τα 40.000 ευρώ ετησίως, είναι δυσανάλογα υψηλοί σε σύγκριση με την ανταποδοτικότητα του έργου που προσφέρεται.

Ωστόσο θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι οι συγκεκριμένοι Μέσοι Όροι διαμορφώνονται κυρίως από τις παχυλότατες αμοιβές των στελεχών που έχουν διορίσει κατά καιρούς και τα δύο μεγάλα κόμματα εξουσίας, των λεγόμενων golden boys, τα οποία όπου κι αν πήγαν απέτυχαν παταγωδώς και πήραν ένα τσουβάλι λεφτά. Αφήστε που το συγκεκριμένο ποσό διαμορφώνεται από τις μικτές αποδοχές, ενώ το ποσό που παρουσιάζεται για τις αποδοχές των ιδιωτικών υπαλλήλων, αναφέρεται στα καθαρά χρήματα που εισπράττουν ετησίως!!!

Στο δια ταύτα τα μεγάλα ελλείμματα στο δημόσιο δημιουργούνται από τις λεόντειες (αχρείαστες σε πολύ μεγάλο ποσοστό) προμήθειες, τις οποίες διαχειρίζονται τα «golden boys» και συνήθως «καρπούνται» οι εγχώριοι κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες, επονομαζόμενοι «νταβατζήδες»… Αυτοί ντε που έχουν όλα τα «έγκριτα» ΜΜΕ…


1 σχόλιο:

  1. Καλά τα λες, αλλά η πράσινη προπαγάνδα των οικτρών προδοτικών γκεμπελίσκων (ΓΑΠ, χοντροί "αντιπρόεδροι", εβραίοι και λοιπές "σοσιαλιστικές" δυνάμεις) δεν αφήνει τον Έλληνα να καταλάβει ότι είναι υπό κατοχή -και επίσημα πλέον- στους μισθούς θα κολλήσει ?
    Τι να πούμε και εμείς του ευρύτερου δημόσιου (π.χ. ΜΟΔ) που μας έχουν γίνει περικοπές 35% !!! στο ΚΑΘΑΡΟ εισόδημα, και δεν έχουμε ΚΑΝΕΝΑ επίδομα (ούτε καν γάμου, παιδιών, μεταπτυχιακών κλπ)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή