Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Στεγάζονται επιτέλους 150 σεισμόπληκτες οικογένειες


Συνάντηση Δημάρχου Κερατσινίου-Δραπετσώνας κ. Τζανή με Υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μαγκριώτη

Ο Δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας κ. Λουκάς Τζανής κατά την συνάντησή του με τον Υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύου κ. Γιάννη Μαγκριώτη, την Τρίτη 18 Ιανουαρίου, τόνισε την σημασία που δίνει η Δημοτική Αρχή στην επίλυση χρόνιων προβλημάτων του ενοποιημένου Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας, που αφορούν έργα υποδομής, το κυκλοφοριακό καθώς και οικιστικών προβλημάτων.
Όσον αφορά τις 4 πολυκατοικίες για τους σεισμόπληκτους στην Δραπετσώνα, πολύ σύντομα θα κληρώσουμε τα 150 διαμερίσματα που τις απαρτίζουν βάση των αιτήσεων των ενδιαφερομένων, που ήδη έχουν κατατεθεί.
Εδώ να προσθέσουμε ότι τα παραχωρητήρια για χρήση, θα δοθούν από τον Δήμαρχο, βάση του Νόμου 1418 που κατοχυρώνει το ιδιοκτησιακό καθεστώς που τα διέπει.
Εκτενή αναφορά έγινε από τον Δήμαρχο κ. Λουκά Τζανή στην αναγκαιότητα γρήγορης δρομολόγησης υπόγειου ΜΕΤΡΟ, που θα αποτελέσει καθοριστικό μοχλό ανάπτυξης και θα λύσει τα κυκλοφοριακά προβλήματα του Δήμου.
Η αντιπρόταση του Υφυπουργού ήταν για δρομολόγηση υπέργειου ΜΕΤΡΟ, με παράλληλη αξιοποίηση του χώρου κάτω από την Αερογέφυρα.
Ιδιαίτερη σημασία δόθηκε και στην ολοκλήρωση κατασκευής της Λεωφόρου Ανδρέα Παπανδρέου προς το Σχιστό, που καρκινοβατεί εδώ και χρόνια.
Από πλευράς του, ο Υφυπουργός κ. Μαγκριώτης τόνισε την θέληση του Υπουργείου, να χαρακτηρίσει Εθνικού Επιπέδου, οποιοδήποτε έργο είναι ώριμο σε επίπεδο μελετών, με στόχο την άμεση ολοκλήρωσή του.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου