Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Συμπαράσταση του Λουκά Τζανή στον αγώνα των συμβασιούχων


Την έμπρακτη συμπαράσταση του στον αγώνα των συμβασιούχων ΑΠΕΔΕΙΞΕ για πολλοστή φορά ο Δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας κ. Λουκάς Τζανής, πηγαίνοντας μαζί με αντιπροσωπεία της Δημοτικής αρχής, στον Άρειο Πάγο, όπου εκδικαζόταν η υπόθεση που θα κρίνει οριστικά και αμετάκλητα το μέλλον χιλιάδων συμβασιούχων στον Δημόσιο και ευρύτερο Δημόσιο τομέα. Η δημοτική αρχή ναύλωσε δύο πούλμαν για να μεταφέρουν συμβασιούχους και εργαζόμενους της πόλης στην Αθήνα συμμεριζόμενη απόλυτα την αγωνία, όλων όσων οι νέες βάρβαρες οικονομικές συνθήκες ωθούν στην ανεργία και την εξαθλίωση.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας ήταν ο ΜΟΝΟΣ Δήμαρχος που εμφανίστηκε έξω από το δικαστικό μέγαρο της λεωφόρου Αλεξάνδρας όπου συγκεντρώθηκαν τουλάχιστον 5.000 άτομα, ζητώντας από τη Δικαιοσύνη να αποφανθεί υπέρ των συμβασιούχων οι οποίοι εδώ και χρόνια βρίσκονται σε ένα καθεστώς ιδιότυπης «ομηρείας», που τους έχουν επιβάλλει οι εκάστοτε κυβερνήσεις.
Μάλιστα η συντονιστική επιτροπή των συμβασιούχων ζήτησε από τον κ. Τζανή να απευθύνει αγωνιστικό χαιρετισμό. Ο Δήμαρχος Κερατσινίου καταχειροκροτούμενος πήρε το λόγο δηλώνοντας την απόλυτη συμπαράσταση του στον δίκαιο αγώνα τους:
«Οι ξεχασμένες και παραμελημένες γειτονιές του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας συμπαραστέκονται αμέριστα στις δίκαιες αγωνίες σας. Εσείς και εμείς έχουμε κάτι κοινό. Αποτελούμε τα υποζύγια των εκάστοτε κυβερνητικών επιλογών. Στην κοινωνία του αύριο, δεν χωράνε αποκλεισμοί. Στην Ελλάδα του αύριο δεν έχουν θέση «πατρίκιοι και πληβείοι». Δικαίωμα στην εργασία έχουν όλοι οι Έλληνες. Λέμε ΟΧΙ στους «επιχειρηματίες» των 560 ευρώ. Λέμε ΟΧΙ στην ομηρεία των χιλιάδων συμβασιούχων. Λέμε ΝΑΙ στην μόνιμη εργασία. Λέμε ΝΑΙ στην κοινωνία των πολιτών.»
Υπενθυμίζουμε ότι το 85% των συμβασιούχων που εργάζονταν στον Δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας και έληξαν οι συμβάσεις τους, έχουν ήδη με ενέργειες της νέας Δημοτικής αρχής παραμείνει στις θέσεις τους (παρότι στην συντριπτική τους πλειοψηφία αποτελούσαν επιλογές της παρελθούσας διοίκησης…)


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

2 σχόλια:

  1. ήθελα να ξερα ποιος τον συμβουλεύει να κάνει τέτοιες κινήσεις.....ήθελα να ξερα .........

    ΑπάντησηΔιαγραφή