Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Δύο σημαντικές αποφάσεις για θέματα Διαφάνειας

Δυο πολύ σημαντικές αποφάσεις που αφορούν το μείζον ζήτημα της ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ πήρε η Δημοτική αρχή Κερατσινίου – Δραπετσώνας, στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο.
Η πρώτη αφορά τον τρόπο ανάθεσης των προμηθειών. Μέχρι πρότινος υπήρχε μια επιτροπή που προκήρυσσε τους διαγωνισμούς, μία που έθετε τους όρους και μία που παραλάμβανε τις προσφορές. Μέχρι πρότινος και οι τρεις επιτροπές απαρτίζονταν από τα ίδια πρόσωπα.
Με τη νέα απόφαση και προσωρινά τις δύο πρώτες επιτροπές, θα τις απαρτίζουν τα ίδια άτομα, ενώ τις προσφορές θα τις παραλαμβάνουν διαφορετικά άτομα.
Αποτελεί βούληση της Δημοτικής αρχής στο εγγύς μέλλον και οι τρεις επιτροπές, προκήρυξης, διεξαγωγής και παραλαβής, να αποτελούνται από εντελώς διαφορετικά πρόσωπα.
Η δεύτερη απόφαση έχει σαν αντικείμενο την ανάθεση ΜΟΝΟ από τον δήμαρχο σε τράπεζα της επιλογής του, την μισθοδοσία των υπαλλήλων του Δήμου.
Αυτό ίσχυε μέχρι τώρα και αλλάζει ριζικά.
Η νέα Δημοτική Αρχή πήρε την απόφαση που ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης, ώστε να δημιουργηθεί τριμερής επιτροπή, από συμπολίτευση και αντιπολίτευση που θα απευθύνει προς όλα ανεξαιρέτως τα πιστωτικά ιδρύματα πρόσκληση για εκδήλωση ενδιαφέροντος.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

1 σχόλιο:

  1. Πιστεύω ότι είναι προς την σωστή κατεύθυνση το μέτρο.
    Θα ήταν καλό, η επιτροπή διεξαγωγής να ορίζεται κατόπιν κλήρωσης, λίγες ώρες πριν το άνοιγμα των προσφορών και να μην είναι γνωστή εκ των πρωτέρω, για λόγους ευνόητους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή