Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου 2011

Οι εργαζόμενοι δεν χρειάζονται «προστάτες»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

Σχετικά με την ΕΡΩΤΗΣΗ των βουλευτών του ΚΚΕ κ.κ. Βέρας Νικολαΐδου και Διαμάντως Μανωλάκου προς τον Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, για την επαναπρόσληψη και μονιμοποίηση των εργαζομένων στο Κολυμβητηρίου Κερατσινίου-Δραπετσώνας, η Δημοτική Αρχή του νέου Δήμου και ο Δήμαρχος κ. Λουκάς Τζανής θέλουν να ξεκαθαρίσουν τα εξής:
Ο δήμαρχος της πόλης προσωπικά, καθώς και η Δημοτική Κίνηση Πολιτών Κερατσινίου – Δραπετσώνας «ΚΑΛΗΜΕΡΑ», εξ’ αρχής τάχθηκαν κατά του σχεδίου «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ», θεωρώντας ότι είναι πλήρως εναρμονισμένο με το ΜΝΗΜΟΝΙΟ και συμβάλει στην κατεδάφιση του κοινωνικού ρόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Εξ’ αρχής επισημάναμε ότι ο «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ», καθιερώνει ένα σύστημα ακόμη πιο συγκεντρωτικό και ακόμα πιο απομακρυσμένο από τους πολίτες, που οδηγεί σε λιγότερη δημοκρατία και λιγότερη αυτοδιοίκηση. Δημιουργεί καθεστώς οικονομικής ασφυξίας στους ΟΤΑ και τους κάνει ένα διαχειριστικό όργανο των προαποφασισμένων σχεδίων της κεντρικής διοίκησης για τις τοπικές κοινωνίες.
Το δικό μας όραμα για την πόλη, είναι μια δημοτική αρχή, ένας δήμαρχος και ενεργοί δημότες που:
-Θα προστατεύσουν και θα ενισχύσουν την κοινωνική παρέμβαση του δήμου.
-Θα προστατεύσουν το περιβάλλον και θα αναπλάσουν τον τόπο μας.
-Θα προστατέψουν τη δημοτική περιουσία και τους δημοτικούς χώρους από πιθανή εκμετάλλευση από εργολάβους που νοιάζονται μόνο για το εύκολο και γρήγορο κέρδος.
-Θα ενισχύσουν τις παραγωγικές πρωτοβουλίες ανάλογα με τις δυνατότητες που παρέχει ο τόπος μας.
-Θα συμβάλλουν στην εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας στις καθημερινές τους ανάγκες με κανόνα την ισοπολιτεία στην αντιμετώπιση των κατοίκων.
-Θα ενεργοποιήσουν και θα προωθήσουν τη συμμετοχή των πολιτών στις αποφάσεις και στις αγωνιστικές διεκδικήσεις.
Η συσσώρευση στο νέο Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας υπέρογκων χρεών, που τα έχει δημιουργήσει η κακοδιαχείριση και η σπατάλη και στους δύο δήμους που συνενώθηκαν, υποθηκεύει την ποιότητα ζωής 200.000 και πλέον Κερατσινιωτών και Δραπετσωνιτών, ανθρώπων του μόχθου και του μεροκάματου.
Παράλληλα ως Δημοτική Κίνηση Πολιτών Κερατσινίου – Δραπετσώνας «ΚΑΛΗΜΕΡΑ», ιδεολογικά, πολιτικά, αλλά και όποτε χρειάστηκε έχουμε σταθεί στην πράξη στο πλευρό των εργαζομένων και των συνδικαλιστικών τους φορέων, στα δίκαια αιτήματα τους, ενώ προτιθέμεθα να παραστούμε αυτοπροσώπως στην κρίσιμη δίκη της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου στις 20 Ιανουαρίου του 2011, όπου θα εκδικαστεί το κρίσιμο ζήτημα των συμβασιούχων.
Σχετικά με το κλείσιμο του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Κερατσινίου οφείλουμε να αποκαταστήσουμε την πραγματικότητα, την οποία παραποιούν, γνωστοί νεόκοποι «εργατοπατέρες» του συνδικαλιστικού χώρου.
Ουδέποτε η νέα Δημοτική Αρχή απέλυσε εργαζομένους από το Δημοτικό Κολυμβητήριο της πόλης. Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι – συμβασιούχοι, εργάζονταν με σύμβαση ορισμένου χρόνου στην ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ Α.Ε. και την ΔΗΚΕΠΑΚ. Οι συμβάσεις τους ολοκληρώθηκαν στις 31-12-2010. Την ίδια ημερομηνία επίσης έληξε η σύμβαση που είχε συνάψει ο Δήμος με την ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ Α.Ε., οπότε δεν υπήρχε σύννομη δυνατότητα, ανανέωσης των συγκεκριμένων συμβάσεων.
Η νέα Δημοτική Αρχή συμμερίζεται απόλυτα την αγωνία, όλων όσων οι νέες βάρβαρες οικονομικές συνθήκες ωθούν στην ανεργία και την εξαθλίωση.
Το απέδειξε ήδη, καθώς το 85% των συμβασιούχων που εργάζονταν στον Δήμο και έληξαν οι συμβάσεις τους, έχουν ήδη με ενέργειες της νέας Δημοτικής αρχής παραμείνει στις θέσεις τους (παρότι στην συντριπτική τους πλειοψηφία αποτελούσαν επιλογές της παρελθούσας διοίκησης…)
Η κατάληψη όμως και το κλείσιμο του Δημοτικού Κολυμβητηρίου, μια πρακτική που εμποδίζει εκατοντάδες ανθρώπους να αθληθούν και δεκάδες ΑΜΕΑ να κάνουν την αναγκαία θεραπεία τους, είναι μια απαράδεκτη και αντιδημοκρατική συμπεριφορά, όταν μάλιστα ξεκίνησε μια μέρα ΜΟΝΟ από την ανάληψη των καθηκόντων της νέας Δημοτικής αρχής!!!
Το γεγονός μάλιστα ότι οι 5 από τους 11 συμβασιούχους που ολοκληρώθηκε η σύμβαση τους με την ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ Α.Ε. εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία διαχωρίζουν πλήρως την θέση τους, από την μεθόδευση του κλεισίματος του Κλειστού Κολυμβητηρίου Κερατσινίου, ως μέσο πίεσης για την επαναπρόσληψη τους, καταδεικνύει με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο την μικροκομματική σκοπιμότητα της «ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ» του Δημοτικού Κολυμβητηρίου και την προσπάθεια ΚΑΠΗΛΕΥΣΗΣ της δίκαιης αγωνίας των εργαζομένων.
Ως εκ τούτου, όπως προαναφέραμε απορρίπτουμε με κάθε τρόπο τους χαρακτηρισμούς που μας αποδόθηκαν από Κοινοβουλευτικό κόμμα και επισημαίνουμε προς ΠΑΣΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ, ότι η νέα Δημοτική Αρχή Κερατσινίου – Δραπετσώνας, ΟΥΤΕ υπήρξε, ΟΥΤΕ είναι, ΟΥΤΕ πρόκειται να γίνει «μικροκομματικό παιχνίδι» των Κοινοβουλευτικών κομμάτων, στην σκοπιμότητα των φορέων που έχουν την απόλυτη ευθύνη για την σημερινή κατάσταση.
Κερατσινιώτες, Δραπετσωνίτες, αγωνιζόμαστε με καθαρή φωνή και ακόμα καθαρότερη πρόθεση να ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΜΕ την ΑΔΙΚΙΑ της περιθωριοποίησης που οι πολιτικές επιλογές χρόνων, μας έχουν επιβάλει.
Στην Δραπετσώνα και στο Κερατσίνι ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου