Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

«Δεν θα επιτρέψουμε την τσιμεντοποίηση της παραλίας»

Συνεπής στις προεκλογικές του δεσμεύσεις ο Λουκάς Τζανής

Τη φιλοσοφία που διέπει τη δημοτική αρχή και εκφράζει τη βούληση της τοπικής κοινωνίας όσον αφορά στην αξιοποίηση των ελεύθερων χώρων υπέρ των πολιτών, με σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον, ανέπτυξε στον Πρόεδρο του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας (ΟΡΣΑ) Γιάννη Πολύζο ο Δήμαρχος Κερατσινίου - Δραπετσώνας Λουκάς Τζανής κατά τη συνάντηση που είχαν με αντικείμενο την τροποποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου.
Ο Δήμαρχος κ. Λουκάς Τζανής κατέστησε σαφή την αδιαπραγμάτευτη θέση της δημοτικής αρχής σχετικά με την αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου, η οποία δεν συνηγορεί στα σχέδια τσιμεντοποίησής του αλλά αντιθέτως, προωθεί την αναβάθμιση της περιοχής με χρήσεις γης που θα είναι απολύτως συμβατές με την ανάδειξη του φυσικού της κάλους και τη δημιουργία ενός υπερτοπικού πόλου αναψυχής με χώρους πρασίνου και περιπάτου, φυσικά λιμανάκια, που θα αποτελεί σημείο αναφοράς για τους κατοίκους του λεκανοπεδίου και θα ανταγωνίζεται τη Διεθνή πραγματικότητα.
«Είμαστε μια ομάδα πολιτών που ανησυχούμε για τον τόπο μας. Είμαστε ένας παράκτιος δήμος, χωρίς να έχουμε ακτές. Δεν ονειρευόμαστε μια παραλία πνιγμένη στο τσιμέντο. Διεκδικούμε αυτά που μάς στέρησε η πολιτεία για να αναβαθμίσουμε την ποιότητα της ζωής μας» τόνισε ο δήμαρχος στον πρόεδρο του ΟΡΣΑ, στέλνοντας παράλληλα το μήνυμα ότι θα ανακόψει την «όρεξη» σε όσους βλέπουν την ανάπλαση σαν μια καλή ευκαιρία για ανάπτυξη real estate στην περιοχή.
Λίγες μέρες μετά την παρουσίαση του master plan για την Πολιτιστική Ακτή του Πειραιά από τον ΟΛΠ, ο δήμαρχος ξεκαθάρισε ότι η δημοτική αρχή θα έχει τον πρώτο λόγο όσον αφορά στις χρήσεις γης, τηρώντας έτσι στο ακέραιο τη δέσμευση που ανέλαβε προεκλογικά απέναντι στους δημότες.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου