Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Συνάντηση Δημάρχου κ. Λουκά Τζανή με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΣΚ κ. Ηρακλή Δρούλια

Συνάντηση γνωριμίας με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΣΚ κ. Ηρακλή Δρούλια είχε ο Δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας κ. Λουκάς Τζανής για θέματα σχολικής στέγης. Ο Δήμαρχος αφού του ευχήθηκε καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο του, τον ενημέρωσε αναλυτικά για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία στο Κερατσίνι και την Δραπετσώνα.
Συγκεκριμένα, ζήτησε την άμεση κατασκευή του 15ου Νηπιαγωγείου Κερατσινίου. Το νηπιαγωγείο αυτή την στιγμή στεγάζεται σε μισθωμένο κατάστημα, για το οποίο εκκρεμούν δύο εξώσεις και λειτουργεί κάτω από άθλιες συνθήκες. Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας ανέφερε:
«Ο τρόπος που λειτουργεί αυτή την στιγμή το 15ο Νηπιαγωγείο, αποτελεί την ΝΤΡΟΠΗ του Λεκανοπεδίου. Συγκεκριμένα έχουν νοικιαστεί δύο πυλωτές (!!!), οι οποίες έχουν οπτική επαφή με παρακείμενο σπίτι. Οποιοσδήποτε μπορεί ν’ ανοίξει ένα παράθυρο και να παρακολουθήσει τι κάνουν τα παιδιά μας. Το συγκεκριμένο έργο έχει βαλτώσει παρόλο που η διαδικασία κατασκευής του έχει ξεκινήσει από το 2004. Το οικόπεδο υπάρχει επί της οδού Αναγνωσταρά και Προβελεγγίου, αρχιτεκτονική μελέτη υπάρχει, ωστόσο μας ήρθε ένα χαρτί μετά τις εκλογές και πριν αναλάβουμε, ότι το έργο το αναλαμβάνει ο ΟΣΚ».
Ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΚ δεσμεύτηκε ότι θα κοιτάξει ΑΜΕΣΑ το θέμα, όπως και το ζήτημα του 22ου Νηπιαγωγείου, του οποίου εκκρεμεί η απαλλοτρίωση του εγκεκριμένου οικοπέδου επί των οδών Σινώπης, Μ.Κατράκη και Λέσβου στην περιοχή του Αγίου Αντωνίου. Συγκεκριμένα ο κ. Δρούλιας ανέφερε ότι τα θέματα των Νηπιαγωγείων έχουν προταχθεί αυτή την περίοδο από τον ΟΣΚ και δεσμεύτηκε ότι θα τα δρομολογήσει άμεσα.
Επίσης συζητήθηκε το θέμα του 2ου Νηπιαγωγείου Δραπετσώνας, όπου ένα κομμάτι του οικοπέδου ανήκει στον Δήμο και ένα κομμάτι στο Ταμείο Μετάλλου. Συμφωνήθηκε να ξεκινήσει ΑΜΕΣΑ ο ΟΣΚ τις διαδικασίες της απαλλοτρίωσης του χώρου.
Παράλληλα συζητήθηκε το θέμα του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου-Λυκείου στα Λουτρά Παλαντζιάν, για το οποίο υπάρχει προμελέτη. Η Δήμαρχος κ. Λουκάς Τζανής, ζήτησε να ονομαστεί Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο-Λύκειο Κερατσινίου-Δραπετσώνας, ενώ αναζητά φόρμουλα, (το έργο είναι ΣΔΙΤ), ώστε τα Λουτρά να αναστυλωθούν σύμφωνα με την πολυσήμαντη πολιτιστική τους ταυτότητα, να χαρακτηριστούν «ως σύγχρονο μνημείο» και να λειτουργήσουν τ’ απόγευμα ως Λουτρά, υπό την αιγίδα του Δήμου.
Για το θέμα της κακοτεχνίας που υπάρχει στους σωλήνες ύδρευσης του 1ου Γυμνάσιου (Σελεπίτσαρι) και του παράλογου χρέους που έχει δημιουργηθεί απέναντι στην ΕΥΔΑΠ, συμφωνήθηκε να υπάρξει επικοινωνία με τη Νομική Υπηρεσία του ΟΣΚ, για να διευθετηθεί ΑΜΕΣΑ το θέμα.
Τέλος συμφωνήθηκε να υπάρξει συνεργασία του Δήμου με τον ΟΣΚ για την τοποθέτηση Φωτοβολταϊκών στις στέγες των σχολείων του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας, εάν κι εφόσον αποδειχτεί με σχετική μελέτη, ότι δεν είναι επικίνδυνα για την υγεία των παιδιών.
Στην συνάντηση παραβρέθηκαν ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Β’ Πειραιά κ. Δημήτρης Λιντζέρης, οι Δήμαρχοι Περάματος και Σαλαμίνας κ.κ. Ζουμπούλης και Τσαβαρής αντίστοιχα, καθώς και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης κ. Πέτρος Καψοκόλης.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου