Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Απάντηση Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας σε επιστολή της Ανώνυμης Εταιρείας «ΟΛΠ Α.Ε.»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή την Επιστολή-Δελτίο Τύπου της Ανώνυμης Εταιρείας «ΟΛΠ Α.Ε», προς τον Δήμαρχο και τα Μέλη του Δ.Σ. του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας, με την οποία διαμαρτύρεται για την μη «πρόσκληση» του στο Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 28/1/11 με αποκλειστικό θέμα συζήτησης την κλιμάκωση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων, ενάντια στα σχέδια τσιμενταρίσματος της.....
παραλίας μας, η Δημοτική Αρχή Κερατσινίου-Δραπετσώνας ανακοινώνει τα εξής:
Βασική προϋπόθεση ειλικρινούς διαλόγου είναι η αμοιβαία εμπιστοσύνη, κάτι που η Ανώνυμη Εταιρεία «ΟΛΠ Α.Ε.» ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΕ από την πρώτη κιόλας επαφή της με την Δημοτική Αρχή Κερατσινίου-Δραπετσώνας.
Κατά την παρουσίαση του σχεδίου της «Πολιτιστικής Ακτής Πειραιά-Δραπετσώνας», το οποίο με κάποιες απαραίτητες τροποποιήσεις, μπορεί να χαρακτηριστεί θετικό, η Δημοτική Αρχή σε κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ανώνυμης Εταιρείας «ΟΛΠ Α.Ε.», του επισήμανε την ΠΛΗΡΗ και ΕΝΤΟΝΗ διαφωνία της, στα «φημολογούμενα» σχέδια επέκτασης και γιγάντωσης του CAR TERMINAL, στον Λιμένα του Ηρακλέους, καθώς και για τα κυοφορούμενα σχέδια περαιτέρω τσιμεντοποίησης της παραλιακής ζώνης Δραπετσώνας-Κερατσινίου.
Απ’ ότι φαίνεται όμως τα συγκεκριμένα σχέδια ήταν εδώ και αρκετούς μήνες αποφασισμένα και ενδεχομένως λόγω της ΕΝΤΟΝΗΣ αντίδρασης της Δημοτικής Αρχής Κερατσινίου-Δραπετσώνας η Ανώνυμη Εταιρεία «ΟΛΠ Α.Ε.» αποφάσισε να τα δρομολογήσει μια ώρα αρχύτερα, με σκοπό να την φέρει προ τετελεσμένων…
Είναι προφανές ότι η Ανώνυμη Εταιρεία «ΟΛΠ Α.Ε.» χρησιμοποίησε τον «διάλογο» για την «Πολιτιστική Ακτή» σαν το «τυρί», έχοντας δρομολογήσει την «φάκα» του CAR TERMINAL και της τσιμεντοποίησης της παραλιακής ακτής.
Η χρόνια πρακτική της Ανώνυμης Εταιρείας «ΟΛΠ Α.Ε.», να αποφασίζει για τα «επενδυτικά της σχέδια» ερήμην των τοπικών κοινωνιών, στην προκειμένη περίπτωση πρέπει να λάβει ΤΕΛΟΣ, μια για πάντα.
Η τακτική των εκάστοτε προέδρων του ΟΛΠ Α.Ε. και των αντίστοιχων Δ.Σ., ήταν καθολικά απαξιωτική για τους 200.000 κατοίκους της Δραπετσώνας και του Κερατσινίου, ως εκ τούτου το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να διακόψει κάθε επικοινωνία με την διοίκηση της Ανώνυμης Εταιρείας «ΟΛΠ Α.Ε.» και να δεχτεί ως συνομιλητή ΜΟΝΟ την κυβέρνηση, τα αρμόδια Υπουργεία και την Περιφέρεια. Παράλληλα ΞΕΚΙΝΑ σειρά κινητοποιήσεων, με την συμμετοχή των δημοτικών παρατάξεων, των φορέων και των σχολείων της πόλης…
Τα συμφέροντα πολυεθνικών αυτοκινητοβιομηχανιών και διεθνών μονοπωλιακών εταιρειών δεν μπορούν να καθορίζουν το μέλλον του Λαού και του τόπου μας.

ΣΤΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΖΩΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου