Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2011

2000 ΚΟΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ κ. ΛΟΥΚΑ ΤΖΑΝΗ

Μια άλλη «διαφορετική» ορκωμοσία της νέας δημοτικής αρχής του νέου Καλλικρατικού δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας έγινε το απόγευμα της Τετάρτης 29 Δεκεμβρίου 2010.
Η επιλογή του κλειστού Γυμναστηρίου «Π. Νικολαΐδης» ως χώρος της επίσημης ανάληψης καθηκόντων της νέας δημοτικής αρχής του Λουκά Τζανή, σηματοδοτεί και μια νέα αντίληψη σχέσης με τον πολίτη.
Η μέχρι τώρα κρατούσα άποψη για μια τυπική τελετή «μεταξύ συγγενών και φίλων» είναι ξένη για τον νέο δήμαρχο.
Τίποτα , πλέον δεν μπορεί να γίνεται «ερήμην» των πολιτών , των ανθρώπων που έχουν κάθε δικαίωμα να γνωρίζουν πως αυτός που έχει ταχθεί με την ψήφο τους να διοικήσει τον δήμο, με μοναδικό στόχο την καλυτέρευση της ζωής και της καθημερινότητας τους, δρα και κινείται καθημερινά.
Έτσι ακόμα και η επιλογή της ορκωμοσίας των νέων δημοτικών αρχόντων σε έναν ανοιχτό χώρο , με πρόσκληση όλων των δημοτών να παραβρεθούν, πέρα από το συμβολικό χαρακτήρα , αποκτάει ουσιαστική σημασία.
Από νωρίς , αρκετά πριν από την ώρα που είχε επίσημα αναγγελθεί η έναρξη της τελετής , πολλές εκατοντάδες πολιτών της περιοχής είχαν κατακλείσει το «κλειστό» της ιχθυόσκαλας.
Μια ατμόσφαιρα γιορτής και προσμονής υπήρχε διάχυτη.
Σε λίγη ώρα είχε «καταλειφθεί» ασφυκτικά ο αγωνιστικός χώρος , αλλά και οι εξέδρες του γηπέδου. Είναι χαρακτηριστικά τα σχόλια από παλιές «καραβάνες» της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της περιοχής που θεώρησαν πρωτοφανή την κοσμοσυρροή, αλλά και την διάθεση του κόσμου.
Στην τελετή χοροστάτησαν :
-Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικαίας κ.κ Αλέξιος
-Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.κ Σεραφείμ.
Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους οι ακόλουθοι:
-Ο Υπουργός Θαλάσσιων Υποθέσεων , Νήσων & Ναυτιλίας & Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Β’ Πειραιά κ. Γιάννης Διαμαντίδης.
Ο Α΄Αντιπρόεδρος της βουλής των Ελλήνων βουλευτής ΠΑΣΟΚ Β΄Πειραιά κ. Γρηγόρης Νιώτης
Οι Βουλευτές Β’ Πειραιά
κ . Δημήτρης Λιντζέρης –Βουλευτής Π.Α.Σ.Ο.Κ. Β’ Πειραιά
κ . Ιωάννης Τραγάκης-Βουλευτής ΝΔ Β΄ Πειραιά
κ . Αναστάσιος Νεράντζης-Βουλευτής ΝΔ Β’ Πειραιά
κ . Γιώργος Ανατολάκης –Βουλευτής ΛΑΟΣ
κ . Δημήτρης Καρύδης –Βουλευτής Π.Α.Σ.Ο.Κ. Α΄ Πειραιά
O Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ . Χρήστου Στέφανος
O Δήμαρχος Περάματος κ . Παντ. Ζουμπουλης
O τ . Νομάρχης Πειραιά και Δήμαρχος Κερατσινίου κ . Χρ. Φωτίου(πρόεδρος του Οίκου Ναύτου)
O πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ . Λάλος Κανέλλος
Ο πρώην βουλευτής της Ν. Δημοκρατίας κ. Γ. Κουράκος
Ο τ. Δήμαρχος Κερατσινίου κ. Δημ. Σαράφογλου
Ο τ. Δήμαρχος Δραπετσώνας κ . Γεωργ. Αραβιάδης
Ο Πρόεδρος Δημ. Συμβ. Κερατσινίου κ. Παν. Λεοντιάδης
Ο Επίτιμος πρόεδρος Δ.Σ κ. Επαμ. Σαρανταένας.
Στο νέο ‘διαφορετικό» μήκος κύματος και η καθιερωμένη ομιλία του νέου δημάρχου Λουκά Τζανή.
Μια ομιλία, που πέρα από την ανάγκη της συμμετοχής όλων των πολιτών για «ένα σύγχρονο και ισχυρό δήμο που θα προσφέρει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στους πολίτες» , έβαζε και τους άξονες της νέας προσπάθειας.
Ανάπτυξη, δίχτυ κοινωνικής προστασίας για τους αναξιοπαθέντες, ανάδειξη πολιτιστικής κληρονομιάς, υλοποίηση έργων και υποδομών, πράσινη ανάπτυξη, μερικά από τα σημεία των δεσμεύσεων.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην τεράστια ευθύνη του Λουκά Τζανή, ως πρώτου δημάρχου του νέου Καλλικρατικού δήμου, προϊόντος συνένωσης δυο ιστορικών δήμων του Πειραιά, του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας.
Στα πλαίσια αυτής της «άλλης» νέας , θαρραλέας και ειλικρινούς αντίληψης ο νέος δήμαρχος δεν δίστασε να γίνει «δυσάρεστος».
«Οι δημοτικές αρχές που πέρασαν από το δημαρχιακό θώκο κατάφεραν να μας παραδώσουν μια δύσκολη κατάσταση. Σας μιλώ ειλικρινά και σας λέω ότι, ούτε εγώ, αυτήν την ώρα , δεν είμαι σε θέση να σας την περιγράψω, αφού δεν την γνωρίζω στην ολότητα της.
Οι μέχρι τώρα ενδείξεις δείχνουν ότι θα παραλάβουμε έναν Δήμο με χρέη δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ. Είναι μια λυπηρή παρακαταθήκη για την επομένη μέρα.
Έχουμε μια τεράστια διασπορά και διόγκωση υπηρεσιών που παρ’ όλα αυτά είναι και αναποτελεσματικές.
Έχουμε ένα σπάταλο σύστημα οικονομικής διαχείρισης , χωρίς δυνατότητα ουσιαστικού ελέγχου.
Έχουμε έξοδα χωρίς στρατηγική και χωρίς σημαντικά αντισταθμιστικά οφέλη για τους δημότες και τον λαό μας.
Διαθέτουμε άναρχα και ανορθόδοξα κατανεμημένο προσωπικό σε σχέση με τις ανάγκες του Δήμου, ενώ ταυτόχρονα έχουμε υπηρεσίες , με ελλιπές δυναμικό.
Παραλαμβάνουμε έναν Δήμο χωρίς πιστοληπτική ικανότητα απέναντι στους προμηθευτές του, και αφερέγγυο στους συμπατριώτες μας εμπόρους και επιχειρηματίες».
Η περιγραφή φέρνει και την διαπίστωση –μήνυμα :
«Στέλνω σήμερα ένα μήνυμα σε όλους τους συνεργάτες μου και σε όλους που, αύριο , από θέσεις ευθύνης , θα κλιθούν να υπηρετήσουν την διοίκηση στο Δήμο.
Τους λέω λοιπόν ότι ο Δήμαρχος δεν θα επιτρέψει αλλά θα πατάξει φαινόμενα αλαζονείας και διαφθοράς που τυχόν θα υπάρξουν από πρόσωπα που θα κατέχουν θέσεις διαχείρισης της εξουσίας.
Η πολιτική ηγεσία του Δήμου θα στέκεται με αγάπη στα προβλήματα των πολιτών, θα είναι υπηρέτης της κοινωνίας και πάντοτε στην υπηρεσία του πολίτη με σεμνότητα , υπευθυνότητα και εργατικότητα».
Οι ευχαριστίες προς όλους, έκλεισαν την πρώτη επίσημη ομιλία του νέου δημάρχου Κερατσινίου-Δραπετσώνας και άνοιξαν ένα νέο ελπιδοφόρο κεφάλαιο για τον νέο δήμο και τους πολίτες του…

2 σχόλια:

  1. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΩΤΕΣ,ΥΓΕΙΑ-ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΥΗΜΕΡΙΑ. ΓΕΛΑΤΕ...ΚΑΝΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πανίβλακα Φράγκο, για να φάει γιαούρτια ο Βασιλάκης, από σένα ή από τους υπόλοιπους Μελάδες, θα πρέπει να εμφανιστείτε κάπου για να του τα ρίξετε... Μέχρι σήμερα αποδεικνύεις ότι η μαγκιά σου είναι μόνο μέσω της ανωνυμίας του διαδικτύου... Παραέξω είσαι κοτόπουλο ΒΟΚΤΑΣ και μάλιστα ερμαφρόδιτο... Οι πληροφορίες από τους φίλους σου λένε, ότι το πας το γράμμα... Ταχυδρομικός υπάλληλος, είσαι και δεν μας το είχες πει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή