Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Ν’ αλλάξει ρότα ο Αντώνης

Η ΝΔ για να καταφέρει να πάρει τα πολυπόθητα ποσοστά αυτοδυναμίας θα πρέπει να προσθέσει ένα σημαντικό ποσοστό στο 30% που φαίνεται πως έχει διασφαλίσει αυτή τη στιγμή. Το ερώτημα είναι από πού θα το βρει, αλλά και πως θα το βρει.
Με τον τρόπο που πηγαίνουν σήμερα τα πράγματα (πλήρης απαξίωση ΠΑΣΟΚ και συνακόλουθη συνολική απαξίωση του πολιτικού σκηνικού) θα χρειαστεί μικρός πολιτικός χρόνος, ικανός για να αποκτήσει η ΝΔ ποσοστά αυτοδυναμίας αν συνεχιστεί η ίδια πορεία με τα ίδια χαρακτηριστικά και τα ίδια αποτελέσματα. Πράγμα το οποίο, όμως, δεν εγγυάται κανείς, αφού το πολιτικό σκηνικό είναι πολύ ρευστό, λόγω των συνεχών και απρόβλεπτων ανακατατάξεων στην κεντροαριστερά πτέρυγα.
Σε κάθε περίπτωση, οι τελευταίες δημοσκοπήσεις έδειξαν μία ρότα. Οι εκλογές είναι προαπαιτούμενο για την διακυβέρνηση της χώρας και αποτελεί μονόδρομο η εκλογή μιας ισχυρής κυβέρνησης με νωπή λαϊκή εντολή. Από εκεί και πέρα, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν και κάτι άλλο που η ΝΔ θα πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψιν της, δηλαδή την αντίθεση του λαού στο μνημόνιο (που υπενθυμίζουμε, δεν ψήφισε η ΝΔ), το οποίο παραμένει ως ένα από τα κυρίαρχα δεδομένα της πολιτικής συγκυρίας, σε ποσοστά 60% έως και πάνω από 70%.
Αποτελεί ενδεχομένως στρατηγικό ΜΟΝΟΔΡΟΜΟ για την Συγγρού, η επιστροφή της στην αντιμνημονιακή ρητορική και στα όσα έλεγε ο Αντώνης Σαμαράς πριν αναγκαστεί να συναίνεση στην στήριξη της κυβέρνησης Παπαδήμου…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου