Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Τα καρτέλ παίρνουν αμπάριζα τα "φιλέτα"

Η αποκρατικοποίηση των κοινωφελών επιχειρήσεων είναι ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα που μπορεί να κάνει μια κυβέρνηση στην χώρα της, αφού την οδηγεί στην απόλυτη εξάρτηση της από τις πολυεθνικές και στην υποδούλωση της στα κράτη -έδρα τους (των πολυεθνικών).
Όλες οι ενδείξεις και οι κατευθύνσεις των αγορών δείχνουν ότι το τελικό στάδιο των νεοφιλελεύθερων παρεμβάσεων στις οικονομίες των χωρών, παγκοσμίως, με τις αποκρατικοποιήσεις – ιδιωτικοποιήσεις είναι προ των πυλών, αφού κατεγράφη ένα «χρυσό» διάστημα που άρχισε στις αρχές της δεκαετίες του 1980, κάνοντας αρχή από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Μ. Βρετανία.
Οι κρατικές εταιρείες της δύσης – κυριολεκτικά ως ντόμινο – με φιλέτο τις κοινωφελείς μονοπωλιακές (λέγε με ΔΕΚΟ), αγοράζονται η μία μετά την άλλη από τα καρτέλ των πολυεθνικών, διαδικασία η οποία τελικά τείνει στην ολοκληρωτική «κατάληψη» της εκάστοτε Πολιτείας.
Ειδικά για τη χώρα μας όλα καταδεικνύουν ότι ο στόχος, ο οποίος ήδη έχει σχεδόν επιτευχθεί, είναι η δημιουργία ενός «μοντέρνου» κράτους με απολυταρχικές δομές και η εν τέλει οικονομική του υποδούλωση, στο οποίο οι πολυεθνικές θα βάζουν τη μουσική και οι «ιθαγενείς» πολιτικοί και πολίτες θα χορεύουν στον ρυθμό που εκείνες υπαγορεύουν… Φανταστείτε να γίνει ένας πόλεμος με την Τουρκία – για παράδειγμα – και τους «διακόπτες» παροχής ηλεκτρικού ρεύματος και τηλεπικοινωνιών να ελέγχεται από συμφέροντα που είναι φίλα προσκείμενα στην Τουρκία. Ούτε σφαίρα δεν θα προλάβουμε να ρίξουμε…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου