Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2012

Ποιος κρύβεται πίσω από τις λέξεις...

του Αριστοτέλη Βασιλάκη

Πνιγμένα στα χρέη και ζητώντας ανοιχτές πόρτες για νέα δάνεια τα Μέσα Ενημέρωσης στη χώρα μας, τελούν κάτω από τον απόλυτο έλεγχο των εκάστοτε κυβερνώντων. Όσο για τους ιδιοκτήτες τους, οι περισσότεροι βρίσκονται σε στενή εξάρτηση από την κυβέρνηση για διαφορετικούς λόγους ο καθένας. Άλλος επειδή χρωστάει, άλλος επειδή κάνει χοντρές μπίζνες και άλλος επειδή ευελπιστεί να πάρει ακόμα πιο χοντρές δουλειές.
Η φανατική «φιλομνημονιακή» τους συμπεριφορά είχε αιτία. Σε κάθε συμπεριφορά υπάρχει και μια αιτία, ιδιαίτερα σε περιπτώσεις επαγγελματιών καθοδηγητών που είναι χρόνια στο “κουρμπέτι” των δημοσίων πραγμάτων, όπως είναι οι άνθρωποι της ενημέρωσης και οι επιχειρηματίες ιδιοκτήτες τους.
Έτσι λοιπόν και εδώ δεν έχουμε τυχαία αυτή την μέχι το μεδούλι «φιλομνημονιακής» συμπεριφοράς, που περιλαμβάνει από μανατζάρισμα βελτίωσης της εικόνας του τέως και του νυν πρωθυπουργού μέχρι και εργολαβικό πολιτικό “θάψιμο” των διαφόρων αντιπάλων.
Είναι γνωστό ότι υπογραφή του Μνημονίου με το ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Ένωση ουσιαστικά άνοιξε τον δρόμο για ιδιωτικοποιήσεις, οι οποίες ισοδυναμούν με ξεπούλημα όσο-όσο της δημόσιας περιουσίας όπως οι ΔΕΚΟ. Επίσης έχουμε το άνοιγμα νέων δραστηριοτήτων όπως τα τυχερά παιχνίδια.
Ένας άλλος παράγοντας είναι τα χρέη και τα κάθε είδους ανοίγματα με το Δημόσιο, ενώ ένας τρίτος παράγοντας είναι ο αμερικανικός.
Καταλαβαίνουμε λοιπόν πως οι πολίτες αυτής της χώρας οι οποίοι είτε γιατί δεν επιθυμούν να εμβαθύνουν -είτε γιατί δεν είναι έμφυτό τους να δουν και πίσω από τη κουρτίνα –είναι έρμαια ενός καλά στημένου συστήματος .
Το μόνο που χρειάζεται λοιπόν είναι να δούμε ποιος κρύβεται πίσω από τις λέξεις...
Για παράδειγμα όταν βλέπουμε τον Λυριτζή και τον Οικονόμου, οι οποίοι στη ΝΕΤ, είχαν μια πολύ σοβαρή εκπομπή, η οποία κατά την άποψη μου «στεκόταν» καλύτερα απ’ όλες στην πρωινή ζώνη, τώρα που είναι στον ΣΚΑΙ να γίνονται οι φανατικότεροι υποστηρικτές του Μνημονίου και των αντιλαϊκών πολιτικών, δεν θα πρέπει να απορούμε για την συγκεκριμένη «Οβιδιακή» τους μεταμόρφωση… Από το στόμα του Λυριτζή και του Οικονόμου, βγαίνει η φωνή του ιδιοκτήτη του ΣΚΑΙ, του «γνωστού και μη εξαιρετέου» κρατικοδίαιτου επιχειρηματία κ. Αλαφούζου, ο οποίος είναι γνωστό ότι θέλει να επεκταθεί και στην Ενέργεια…
Τα ίδια και χειρότερα στο MEGA… Δεν ξύπνησαν ξαφνικά οι «πρώην Αριστεροί» Καμπουράκης και Οικονομέας και είπαν, από εδώ και μπρος θα γίνουμε φόλα οπαδοί του Μάνου και του Ανδριανόπουλου. Από την στιγμή που Μπόμπολας, Ψυχάρης και Βαρδινογιάννης, αποφάσισαν ότι τους συμφέρει το Μνημόνιο, επειδή θα ΞΕΠΟΥΛΗΘΟΥΝ φιλέτα, άρα θα πάρουν το δικό τους «μερίδιο», όλα τα υπόλοιπα είναι άνευ αντικειμένου…

1 σχόλιο: