Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Η επόμενη μέρα;

Το γεγονός ότι ο Παπανδρέου απέτυχε τα παραδέχεται και ο πλέον φανατικός οπαδός του και ήδη στο ΠΑΣΟΚ δρομολογούν τη διάδοχη κατάσταση. Οι όποιες πολιτικές εξελίξεις δεν έχουν και τόσο σοβαρή σημασία στην παρούσα φάση, αφού τα αποτελέσματα της κυβερνητικής πολιτικής έχουν αφήσει μια βαριά σκιά στον τόπο. Το ζητούμενο άμεσα είναι πως θα μετριαστούν οι κοινωνικές επιπτώσεις των μέτρων ώστε η χώρα να μπορέσει να βγει από τον σκόπελο χωρίς σημάδια μεταπολεμικής περιόδου.
Το ΠΑΣΟΚ μετατοπίστηκε προς τη νεοφιλελεύθερη πτέρυγα μετά τη σύγκρουση Παπανδρέου με την αριστερή πτέρυγα του Κινήματος, γεγονός που δημιουργεί αλυσιδωτές πολιτικές αντιδράσεις σε όλο το πολιτικό σύστημα.
Η δημόσια τοποθέτηση του τέως πρωθυπουργού πως «δεν τον ενδιαφέρει το πολιτικό κόστος αλλά και ούτε μια δεύτερη θητεία» και η τοποθέτηση Παπαδήμου, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική θα συνεχιστεί μέχρι τέλους. Δηλαδή μέχρι να ολοκληρωθεί η εφαρμογή μέτρων που θα γονατίσουν τους πάντες: τους επιχειρηματίες, τη μεσαία τάξη και βέβαια τους φτωχούς.
Η επόμενη ημέρα βρίσκει τη χώρα να σπαράσσεται από την έλλειψη ρευστού και την διάθεση σφοδρής κομματικής αντιπαράθεσης.
Η πολιτική Παπανδρέου απέτυχε… Αυτή όμως δεν είναι είδηση, αφού το ζητούμενο είναι πλέον, «τι μας ξημερώνει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου