Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Ας απολύσουν τους εαυτούς τους...

του Αριστοτέλη Βασιλάκη

Σε εφαρμογή - με διαδικασίες εξπρές - βάζει τις απολύσεις στο δημόσιο η κυβέρνηση Παπαδήμου, αφού η «εργασιακή εφεδρεία» του Ρέππα, απέτυχε παταγωδώς, δια στόματος του ίδιου του εμπνευστή της.
Είναι σαφές ότι ο Παπαδήμος καλείται να ξεπεράσει όλες τις «κόκκινες» γραμμές, ακόμα κι εκείνες του Παπανδρέου και του Παπακωνσταντίνου και προχωράει ακάθεκτος στην εφαρμογή των όσων του υπαγορεύουν οι δανειστές μας.

Οι απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων είναι ένα ακόμα αναποτελεσματικό μέτρο, το οποίο θα αποφέρει κάποια έσοδα στον κρατικό προϋπολογισμό, ωστόσο θα δημιουργήσει ανεξέλεγκτη κοινωνική αναταραχή, η οποία δεν είναι σύμμαχος στα οποιαδήποτε σχέδια ανάκαμψης, ακόμα μεγαλύτερη ύφεση στην αγορά και αλυσιδωτές αντιδράσεις σε όλους (ακόμα και τους πλέον παραγωγικούς) τομείς της Ελληνικής οικονομίας.

Μας είπε ο Παπαδήμος, ότι μας έλεγε τόσο καιρό και ο Παπανδρέου, ότι τάχα μου οι θυσίες μας δεν θα πάνε στράφι και πως σύντομα θα δούμε τ’ αποτελέσματα της πολιτικής του. Ωστόσο τα βάρη για ακόμα μια φορά πέφτουν μονομερώς, δηλαδή στα συνήθη υποζύγια, που δεν είναι άλλοι από τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους.

Το ίδιο το πολιτικό σύστημα παραμένει προκλητικά ανέγγιχτο. Δεν κρατούν ούτε τα προσχήματα. Συγκαλύπτουν με κάθε τρόπο τη διαπλοκή και τη διαφθορά και αυξάνουν την κρατική επιχορήγηση των κομμάτων. Προσωπικά θα πρότεινα στον κ. πρωθυπουργό με όλο το σεβασμό που έχω και για το πρόσωπο του και για το αξίωμα του, να στείλει σε «εφεδρεία» το σύνολο του πολιτικού κατεστημένου που οδήγησε τη χώρα σε οικονομική και ηθική χρεοκοπία.

Η οικονομική κρίση μας βοήθησε να κάνουμε επιτέλους σωστή αξιολόγηση του πολιτικού μας συστήματος. Ζυγίστηκε, μετρήθηκε και βρέθηκε ελιποβαρές σε μέτρα και σταθμά, εδώ και 37 χρόνια.
Αν η κυβέρνηση Παπανδρέου χωρίς τον Παπανδρέου, θέλει να ΑΠΟΛΥΣΕΙ ντε και καλά δημοσίους υπαλλήλους, για να εξευμενίσει του δανειστές μας και τους τηλεεισαγγελείς του MEGA και του SKAI θα μπορούσε να κάνει και κάτι άλλο… Να ζητήσει από τους «φίλα προσκείμενους» στο ΠΑΣΟΚ δημοσίους υπαλλήλους, (για το καλό της πατρίδας και του κόμματος), να ζητήσουν από μόνοι τους να ΑΠΟΛΥΘΟΥΝ… Μπορεί τα δύο κόμματα εξουσίας θεωρητικά να είναι συνυπεύθυνα για την διάλυση της Ελλάδας, ωστόσο το ΠΑΣΟΚ κερδίζει «με το σπαθί» του, την μερίδα του λέοντος, ως ασύγκριτα πιο «αποτελεσματικό» σε θέματα διαφθοράς και συγκάληψης…

Εμείς οι υπόλοιποι που ουδέποτε πιστέψαμε στο όραμα του ακραία νεοφιλελεύθερου σοσιαλισμού του κ. Παπανδρέου και του κ. Παπαδήμου, δεν έχουμε κανένα λόγο να χαρίσουμε τη ζωή μας για το καλό μιας πατρίδας, όπως την ονειρεύονται οι διεθνείς τοκογλύφοι και οι εγχώριοι νεροκουβαλητές τους…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου