Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Ο αμερικανόφιλος «τουρίστας»

Για πρώτη φορά στην σύγχρονη ελληνική πολιτική ιστορία ένας πολιτικός σε τόσο σύντομα χρονικό διάστημα στην εξουσία κατάφερε να διαλύσει τα πάντα και να ισοπεδώσει ότι βρήκε στο πέρασμα του, με τόσο άγαρμπο και απολυταρχικό τρόπο.
Το Σύνταγμα «πήγε περίπατο», ένα σωρό φορές, παραβιάστηκε και λεηλατήθηκε πολλάκις, σύμφωνα με τις γνωματεύσεις κορυφαίων συνταγματολόγων αλλά και των ανώτατων δικαστικών λειτουργών της χώρας.
Η εθνική ανεξαρτησία της χώρας σε οικονομικό επίπεδο παρεδόθη στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Σε γεωπολιτικό επίπεδο απωλέσαμε την ευκαιρία της συμμετοχής μας στους αγωγούς αεριού με τους Ρώσους επειδή δεν άρεσε η ιδέα στους αμερικανούς.
Την ίδια περίοδο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η μετατροπή της χώρας μας, σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία, διαλύοντας το ορθόδοξο στίγμα της. Είναι η δεύτερη χώρα της βαλκανικής μετά της Σερβία όπου ξεριζώνεται η ορθόδοξη φύση της.
Ο Γιωργος Παπανδρέου υλοποίησε κατά γράμμα τις εντολές των αμερικανών και μετεξέλιξε την χώρα μας σε ένα κράτος αποδυναμωμένο γεωπολιτικά  έχοντας έναν ρόλο προτεκτοράτου μειωμένης όμως αξίας γι’ αυτούς το οποίο θα πάψει οριστικά να έχει βλέψεις αυτόνομης δυναμικής παρουσίας, όπως οι ενεργειακές συμφωνίες ή οι αντιδράσεις στην ενταξιακή προοπτική των Σκοπίων και όχι μόνο.
Οι Έλληνες πολίτες βιώνουν την απόλυτη φτώχεια και ακόμη δεν ήρθαν τα δύσκολα, αφού το χαμόγελο διαδέχεται η μελαγχολία στην καθημερινότητα τους.
Στόχος είναι η  αποξένωση τους από τα κοινά και η εκλογή μελλοντικών κυβερνήσεων με βάση τα επικοινωνιακά μηνύματα των ελεγχόμενων μέσων ενημέρωσης με μειωμένη πάντα συμμέτοχη του εκλογικού σώματος.
Έτσι λοιπόν η Ελλάδα θα πάψει μια και καλή να προβάλει αντιστάσεις στα θέλω των ΗΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου