Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ η διαγραφή του χρέους

του Αριστοτέλη Βασιλάκη

Είναι κοινά παραδεκτό πλέον ότι  μια έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη δεν αποτελεί βιώσιμη λύση του οικονομικού της προβλήματος. Επίσης μια επιστροφή χώρας μας στη δραχμή στην παρούσα φάση και όχι το 2009, όταν και υπήρχαν περιθώρια για κάτι τέτοιο, θα σήμαινε ότι το χρέος θα διπλασιαζόταν με το νέο υποτιμημένο νόμισμα, αφού (το χρέος) θα παρέμενε σε ευρώ.
Η μόνη επιλογή που απομένει στην Ελλάδα για να βγει από την κρίση, ανεξάρτητα από το νόμισμα που θα έχει, είναι η διαγραφή χρέους και ο σχεδιασμός μιας αναπτυξιακής στρατηγικής. Η Ελλάδα χρειάζεται επειγόντως μεταρρυθμίσεις που θα τονώσουν την ανάπτυξη της οικονομίας της...
Αυτά δεν τα λέω ούτε εγώ, ούτε ο Δημήτρης Καζάκης, ούτε βέβαια ο Αλέξης Τσίπρας. Τα λέει ο Αυστριακός υφυπουργός Οικονομικών Αντρέας Σίντερ σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα “Ντι Πρέσε”!!!
Σύμφωνα με τον κ. Σίντερ, το πρόβλημα έχει τις ρίζες του στις ανισορροπίες στην Ευρώπη αλλά και την ίδια την Ελλάδα: ένα κακώς οργανωμένο κράτος, ένα πολιτικό σύστημα που είναι ακατάλληλο για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα.
Ακόμα και οι τυφλοί βλέπουν το φως τους. Κατά καιρούς Νομπελίστες οικονομολόγοι, όπως ο Πολ Κρούγκμαν και ο Τζόζεφ Στίγκλιτς, καθώς και ο Νουριέλ Ρουμπινί, προειδοποίησαν πως το συγκεκριμένο πρόγραμμα για την Ελλάδα είναι καταδικασμένο να αποτύχει. Και εξαθλιώνει τον Ελληνικό λαό και δεν γιατρεύει τις συστημικές παθογένειες και δεν λύνει συνολικά το πρόβλημα. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, εξυπηρετεί συγκεκριμένα διεθνή και εγχώρια συμφέροντα, που συνεχίζουν να κερδοσκοπούν σε βάρος μιας εδώ και πολύ καιρό χρεοκοπημένης οικονομίας και ακόμα πιο χρεοκοπημένης κοινωνίας.
Για παράδειγμα την ώρα που ψηφίστηκε ο εφαρμοστικός νόμος του Μνημονίου 2 στην Ελλάδα, αφενός δεν αποκαλύπτεται το όνομα του ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΥ βουλευτή που έβγαλε τα λεφτά του στο εξωτερικό ευελπιστώντας στην υποτιμημένη  «δραχμή», αφετέρου εντελώς στα βουβά αποφασίζεται εξωδικαστικός συμβιβασμός Ελλάδας-Siemens, ο οποίος περιλαμβάνει αποζημίωση για τις αμαρτίες του παρελθόντος, αλλά και νέες συνεργασίες ύψους 170 εκατ. ευρώ!!!
Όλα στην κολυμβήθρα του Σιλωάμ. Ξεχάστε το ΣΚΑΝΔΑΛΟ της Siemens… Της «αγίας» Siemens… Το Χριστοφοράκου και των υπολοίπων. Ελλάδα η χώρα της φαιδράς  πορτοκαλέας. Ελλάδα η χώρα που ξεπέρασε πανεύκολα το δίλλημα «περί νομίμου και ηθικού» και πέρασε στο επόμενο επίπεδο. Ελλάδα  η χώρα στην οποία η μίζα είναι πλέον και ηθική και νόμιμη, φτάνει να έχει την έγκριση των Γερμανών, του MEGA και του SKAI
Γνωστές επιχειρήσεις όπως η Siemens, Daimler, MAN και Ferrostaal λάδωναν επί χρόνια, ίσως και δεκαετίες στην Ελλάδα, όπως δείχνουν έρευνες των εισαγγελιών. Με αυτό τον τρόπο ενίσχυσαν ένα διεφθαρμένο σύστημα, το οποίο απειλεί να βουλιάξει τη χώρα». (…) Το κράτος, η οικονομία και η κοινωνία (στην Ελλάδα) πρέπει να οικοδομηθούν εκ νέου – και με τη βοήθεια της γερμανικής βιομηχανίας». Φτάνει να «λαδώνονται» οι μηχανές…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου