Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Μας κάνουν πλάκα και οι Τούρκοι!!!


του Αριστοτέλη Βασιλάκη

Πήραν θάρρος οι Τούρκοι με την πρόταση ενός Αυστριακού βλάκα για πώληση νησιών σε αυτούς! Με χαιρέκακα δημοσιεύματα αναφέρεται ο τουρκικός τύπος στην απαράδεκτη πρόταση Αυστριακού επιχειρηματία για πώληση ακατοίκητων ελληνικών νησιών στους Τούρκους!
Αυτοί είναι οι χτεσινοί τίτλοι:
Η Sabah  «Πάτησαν και πάλι τον γείτονα στον κάλο».
Η Takvim «Τα νησιά να τα πάρει η Τουρκία».
H Βugun έχει τίτλο «Πουλήστε τα νησιά στους Τούρκους».
Η Haberturk «Πουλήστε τα νησιά σας στους Τούρκους».
Η Star  «Πουλήστε τα ακατοίκητα νησιά στους Τούρκους».
Η Taraf  «Πουλήστε τα ακατοίκητα νησιά στην Τουρκία».
«Δώσε θάρρος στον χωριάτη να σου ανέβει στο κρεβάτι» λέει μία λαϊκή ρήση… Ανέκαθεν η Τουρκική διπλωματία είχε τη λογική του «Αρχοντοχωριάτη». Και η δική μας του «φτωχού συγγενή».
Καλά να μας κάνουν οι «φίλοι» μας οι Τούρκοι. Απ’ ότι φαίνεται οι «ζεϊμπεκιές» του ΓΑΠ έπιασαν τόπο. Η πολυδιαφημισμένη  Ελληνοτουρκική φιλία πάει «κατ’ ευχή».Διαβάσατε με πόση «αγάπη» αναπαραγάγουν τα Τουρκικά ΜΜΕ την Ελληνική κρίση. Αυτοί γνωρίζουν από τεχνητές οικονομικές κρίσεις. Το ΔΝΤ πριν έρθει σ’ εμάς, είχε πάει βόλτα και στην άλλη πλευρά του Αιγαίου. Μόνο που εκεί βρέθηκε ένας ηγέτης-πατριώτης και το έδιωξε με τις κλωτσιές.
Αφού δεν μπορούν να μας πάρουν το Αιγαίο και τα πετρέλαια του με τον τσαμπουκά, παρά τις κατά καιρούς «ευγενικές συστάσεις» των «συμμάχων» μας για «αμοιβαίες υποχωρήσεις», η οικονομική κρίση και η γενική ταπείνωση και απαξίωση της χώρας μας, τους πρόσφερε απλόχερα μια «νέα μεγάλη ιδέα».
Αντί να το κλέψουν του Αιγαίο, οι «μεμέτηδες» θα το αγοράσουν σε τιμή ευκαιρίας…
Θα μου πείτε, αυτό δε σημαίνει ότι θα μπορέσουν να εκμεταλλευτούν τον ορυκτό του πλούτο.
Η απάντηση του κακόπιστου δημοσιογραφίσκου είναι η εξής: «Γιατί, μήπως θα τον εκμεταλλευτούμε εμείς, που είναι και δικός μας»; Φυσικά και όχι…
Απλά οι Τούρκοι μας βρήκαν μπόσικους και μας κάνουν πλάκα… Άλλωστε ο πλούτος του Αιγαίου, δεν είναι μόνο το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο. Ο πλούτος του είναι ποικιλόμορφος. Το Αιγαίο έχει ήλιο, ανέμους, τουρισμό, πολιτισμό και πολλά άλλα που οι παμπόνηροι γείτονες μας, θα εκμεταλλεύονταν πολύ καλύτερα από το σάπιο και αδηφάγο πολιτικό και επιχειρηματικό κατεστημένο της Ελλάδας. Το πρόβλημα γι’ αυτούς πλέον δεν είναι η Ελλάδα… Αλλά οι ΗΠΑ και η Γερμανία, που έχουν «τάξει» στον εαυτό τους όλο αυτό τον πλούτο και στην παρούσα φάση βρίσκονται σε σκληρές διαπραγματεύσεις για την πιο «δίκαιη» μοιρασιά… Διαγκωνίζονται οι «σύμμαχοι» μας για το ποιος συνέβαλε περισσότερο στη διάλυση της Ελλάδας και ποιος δικαιούται το καλύτερο μερίδιο στην «αναστύλωση» της. Μια αναστύλωση που θα γίνει «εν απουσία» Ελλήνων. Άλλωστε ποιος νοιάζεται γι’ αυτούς του μαλάκες… Η «Ελλάδα» έχει σημασία ΟΧΙ οι «Έλληνες»… Κάτι ανάλογο δεν έγινε στη Σερβία και το Ιράκ; Απλά εδώ η διάλυση τους στοίχισε λιγότερο. Δεν χρειάστηκαν στρατό. Διότι οι τοπικοί ηγήτορες τους άνοιξαν την κερκόπορτα και μπήκαν μέσα σαν «κύριοι»…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου